Merhaba herkese

Patili Dostlarımız İçin Aradığınız Her Şey Biofeline
Bugün en küçük oğlum olan Minik için yaptığım alışverişlerden bahsedeceğim. Biliyorsunuz Minik bebekken sokakta yaralı bulup aldığım bir kedi. Daha önce Evde Kedi Beslenir mi? isimli yazımda bahsetmiştim Minik ailemize nasıl katıldı.

Kedi Bakmak Masraflı mı?










Evde patili bir dostunuz varsa beni anlayacaksınız ama yoksa ve almayı düşünüyorsanız onunda bir çocuk kadar zahmetli ve masraflı olduğunu bilerek sahiplenin. Bakamayacaksanız da lütfen sahiplenmeyin. Kediler-köpekler oyuncak değil, onlarında canları var, kalpleri var, kendi karakterleri var. Eve aldığınızda evinize, size alışan hayvanlar sokakta yaşayamaz bunu unutmayın.

Kedilerin Masrafları Neler ?


Kediler evde beslendiğinde kum ve yem dışında masrafları da var. Aşıları veterinerde yaptırabilirsiniz ya vitamini, takviye gıdası, maltı. Bunları sizin alıp vermeniz gerekiyor. Elbette veterinere götürdüğünüzde onlarda verebilir ancak her zaman da veterinere götürmüyoruz kedileri. Şahsen ben aşıları olmadıkça ya da bir sıkıntı sezmedikçe veterinere götürmüyorum Minik'i. Zaten kısırlık ameliyatı, aşı vs den sonra hiç istemedi veterinere gitmeyi. Hissettiği an kaçtı saklandı, saldırganlaştı. O yüzden sadece gerektiğinde veterinere götürüyorum. Çünkü her gidiş gelişte huyu suyu değişiyor tıpkı çocuk gibi :)

Kediler İçin Malt Ne İşe Yarar?

Evde haftada bir kez malt veriyorum. Tüylerini yaladığında bazen bağırsaklarından atamıyor. Malt bu yüzden çok önemli, bağırsaktan rahat atılmasını sağlıyor. Çok yakınımın kedisi Zafer bu yüzden ameliyat oldu ancak kurtaramadık öldü. Zafer'in o çaresiz hallerini hiç unutamıyorum çok ağladık arkasından. En büyük korkum Minik'e bir şey olması. O yüzden malt vermeyi hiç ihmal etmiyorum. Ancak Minik çok seçici bir kedi bir kaç farklı malt denemiştim sevmemişti adeta zorla yedirmeye çalışıyordum. En son Biofeline markasının maltını denediğimde resmen bayılarak, şapırdatarak yedi. Videosunu instagram hesabım olan @lerzankrbyr de paylaştım izleyebilirsiniz. 

Bunun dışında Biofeline Salmon Oil Omega3-Omega6 deposu yağ da onlar için çok önemli. Kendim ve çocuklarım için nasıl Omega3-Omega6 takviye edici gıda alıyorsam Minik için de alıyorum. Tüy dökülmelerinde, diş ve diş eti sağlığında, alerjik deri rahatsızlıklarında, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde, kalp ve göz hastalıklarında etkili bir destek. Kan basıncını, sindirim sistemini düzenliyor. Kemikleri güçlendiriyor, ishal ve kabızlık durumlarında kurtarıcı oluyor. 

Biofeline Sterile Paste ise kısırlaştırılmış kediler için vitamin ve mineralli malt macunu. Bağışıklık sağlığı için gerekli. Göz ve kalp sağlığı için çok önemli. Ayrıca tüylerinin daha sağlıklı olması, daha az dökülmesi için de kullanılması gerekiyor bu maltın. 

Minik için elimden geldiği kadar hem sağlıklı, hem de seveceği ürünler kullanmaya çalışırken tanıştım Biofeline markasıyla. Firmanın gerçek bir pati dostu olduğunu da söylemem gerekiyor. Her alışverişimde sokaktaki patili dostlarımız için mama da çıkıyor paketten. Ayrıca sorduğum sorulara gayet hızlı ve nazik dönüşler de yapıyorlar. Bu yüzden içim rahat bir şekilde sizlere de tavsiye edebiliyorum. Daha önemlisi Biofeline ürünlerini benim her şeyi seçen kedim Minik çok sevdi. 


2 Yorumlar

  1. Çok tatlı maşallah 💞

    YanıtlaSil
  2. Kedilerin bu tür bir rahatsızlığı olduğunu bilmiyordum Aslında çok kedi bakmışımdır Buna bir çare bulmalarına çok sevindim Afiyet olsun miniğime

    YanıtlaSil

View My Stats