Merhaba herkese

Dünya maalesef zor bir sınavdan geçiyor. Yaşadığımız büyük sıkıntılara bir de Korona Virüsü eklendi. Önce Çin ardından tüm dünyaya yayıldı. En son Türkiye'de de bir vaka tespit edilince bizlerinde önlem alması kaçınılmaz oldu. Peki Corona (Korona) Virüsüne Karşı Ne Yapılmalı?


Corona (Korona) Virüsüne Karşı Ne Yapılmalı

İlk dikkat edeceğimiz şey temizlik olmalıdır. Ellerimizi sık sık sabunla yıkamak, kalabalık alanlardan uzak kalmak herkes için en iyisi olacaktır.

Korona virüsünden korunmak için bağışıklık sistemimizin iyi olması, bağışıklık sistemimizin iyi olması için de beslenme düzenimizin iyi olması gerekmektedir. Mevsim sebze ve meyvelerini tüketmek, bol su içmek, sigara-alkolden uzak kalmak yapmamız gerekenlerin başında geliyor. A, C ve E vitamini alımına önem vermek gerekiyor. Bu dönemde kuru yemişlerden fındık, ayçiçeği, fıstık ve kabak çekirdeği yenmesi içerdikleri antioksidanlar ile bağışıklık sistemimize katkıda bulunacaktır. Tabi ki her şeyde olduğu gibi ölçüyü kaçırmadan yemememiz gerekiyor. Soğan, sarımsak kokularından dolayı çok tercih etmediğimiz sebzelerden olsa da bu dönemde çok daha fazla tüketmeye gayret göstermeliyiz. Zaten bu dönemde sarılıp öpüşmek yerine selamlaşmayı tercih etmek yerinde bir davranış olacaktır.


Egzersiz bağışıklık sistemimiz için iyi olacağı gibi bu dönemde kalabalık yerlere fazla girmeyeceğimiz  içinde bulunduğumuz bunalım ve sıkıntıyı atlatmamızda çok faydalı olacaktır. Özellikle panik atak hastaları için egzersiz çok daha fazla önem arz ediyor; çünkü korona virüsünün duyulmasından itibaren  bir çok panik atak hastası zor anlar yaşamaya başladı. Her gün düzenli 15-20 dakika temiz havada yürüyüş herkese iyi gelecektir. Özellikle okullarında tatil olmasıyla eve kapanan çocukların enerjilerini atabilmesi için imkan varsa açık havada yürüyüş yoksa evde egzersiz yapılması çok iyi olacaktır. Bu dönemde çok ağır egzersiz yapılmaması daha iyi olacaktır çünkü amacımız bağışıklık sistemini güçlendirmek. 

Uyku düzeni de bağışıklık sistemimiz için çok önemlidir. Özellikle viral hastalıklarda yakalanmamanın ve yakalandı isek atlatmanın en kolay, en etkili yolu düzenli uykudan, dinlenmekten geçmektedir. Kaliteli uyku bağışıklık sistemimizi güçlendirdiği gibi stres içinde çok faydalıdır.

Bağışıklık sistemi için en önemli diğer etmen ise bol su ve sıvı alınmasıdır. Çay ve kahveyi sıvı alımına dahil etmemek gerekir. Yani günde 6-7 bardak çay içince vücut için yeterli sıvıyı aldım demek hatalıdır. Sıvı alımı için bol su ve C vitamini içeren portakal, mandalina suyu içmek gereklidir. Portakal ve mandalina suyu içerken de sıkar sıkmaz içmek vitaminlerin kaybolmaması için önemlidir. Portakal ve mandalina suyuna 1 kaşık pekmez katarsanız C vitamininin emilimini hızlandırmış olursunuz. 







20 Yorumlar

  1. İnşallah bu süreci en az hasarla atlatırız. Teşekkürler bu kıymetli tavsiyeler için :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım inşallah kayıp vermeden atlatırız

      Sil
  2. İnşallah bu süreci en az hasarla atlatırız. Teşekkürler bu kıymetli tavsiyeler için.

    YanıtlaSil
  3. güzel yararlı tavsiyeler teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Corona (Korona) Virüsüne Karşı Ne Yapılmalı
    içerikli yazında harika konulara değinmişsin. Bağışıklık sistemini güçlü tutmak için yapılması gerekenleri uygulamaya çalışacağım. Oğlumun portakal suyuna sabahları pekmez ekleyeceğim bakalım fark edecek mi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kısa zamanda etkileyecek göreceksin kan değerlerini de yükseltiyor

      Sil
  5. Benim de yazmayı düşündüğüm yazılardan biri çok güzel olmuş aydınlatıcı ♡♡

    YanıtlaSil
  6. Corona virüsüne karşı yapılması gereken herşey çok güzel sıralanmış çok teşekkürler . Umarım en az zararla atlatırız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah tatlım zararsız bir şekilde atlatırız korona kabusunu

      Sil
  7. Korona virüs şu sıralar hepimizin korktuğu bir hastalık Allah korusun hepimizi diyelim ama verdiğin bilgilerde oldukça yol gösterici olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korona virüsünden hepimiz korkuyoruz. Bu dönemde panik olmadan önlem almak en güzeli

      Sil
  8. Korona virüsünün yayılması en kısa zamanda engellenir inşallah.

    YanıtlaSil
  9. Dilerim corona virüsü bir an önce dünyayı terkeder. Gerçekten bir sınavdan geçiyoruz. Allah hepimizi korusun.

    YanıtlaSil
  10. inş bu zor süreci atlarız rabbim yardımcımız olsun

    YanıtlaSil
  11. Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgını artık ülkemizdede ciddi bir şekilde yayılmaya başladı. herkes üzerine düşenleri başta evde kalmak ve sosyal mesafeyi koruma kurallarını yaparsa en azından hızlı yayılmasını engelleyebiliriz. bütün bunlara sizinde bahsettiğiniz egzersiz yeterli uyku ve c vitamini yüksek gıdaları da almamız gerekiyor. umarım en az zarar ile bu salgından kurtuluruz.

    YanıtlaSil
  12. Çok kötü oldu, ekmek almaya bile tırsıyorum:( poğaça, pişi yapmaktan 100 kilo olurum herhalde:) Değerli tavsiyeler için eline sağlık canım.

    YanıtlaSil

View My Stats