Merhaba herkese

Kitap okumayı çok seviyorum. Okuduğum kitapların çoğu kişisel gelişim kitapları olsa da bazen de kafa dağıtmak için dizüstü edebiyatı olarak satılan komik kitapları okuyorum. Pucca günlük serisi en sevdiğim kitaplardan. Bugünkü konuğum ise Peki Ya Şimdi Pucca Günlük 7
Peki Ya Şimdi Pucca Günlük 7

Pucca yıllar önce takip ettiğim ilk bloggerlardan. Şimdikilerden farkı içinden geldiği gibi yazması, yazılarında çok daha fazla özgür olması. Hani bizlerde özgür yazılar yazsak da Pucca bizlerden biraz daha rahat. Yıllardır onun yazılarını çok keyifle okurdum; Oldum olası şeffaf insanları seviyorum. Pucca benim gözümde ânı en güzel şekilde yaşayan, yaşadığını da çok güzel aktaran yazarlardan. Bazı kişiler edebi değeri olmadığını düşündüğü için Pucca'ya yazar demese de ben çok seviyorum yazılarını da kitaplarını da.
Pucca Günlük Serisi
Okuyanlar var ise Pucca'nın ne yaşantısı ne fikirleri benimkiyle örtüşmüyor ancak bu ona tüü-kaka dememi gerektirmiyor. Herkesin kendi yaşantısı. Okurken beni eğlendiriyor mu? O yeterli benim için.

Pucca günlük serisi 7 kitaptan oluşuyor. Ben hepsini çok severek okudum. Hatta iki tanesinin filmi de çekildi ancak kitaba bağlı olmadıkları için hiç beğenmedim filmleri. Her zaman için kitap en güzel olandır benim için çünkü kendi hayal gücünüzle yaşarsınız, anlamaya çalışırsınız. Bir de kitaba bağlı olmadığında daha kötü oluyor. Kitabı okumamış olsam belki filmler keyifli olabilir idi.
Ve Geri Kalan Her Şey Pucca Günlük 2
Allah beni Böyle Yaratmış Pucca Günlük 3

Ay Hadi İnşallah Pucca Günlük 4

Şimdi Biz Neyiz Pucca Günlük 6
Peki Ya Şimdi Pucca Günlük 7 kitabı hakkında çok fazla detay vermeyeceğim ama şunu söyleyebilirim :)) eğer örnek alabilecek yapıda ergen çocuklarınız var ise okumasına izin vermeyin. Bu uyarım tüm seri için geçerli. Dediğim gibi biraz uç bir yaşam var kitaplarda ve yaşadığını da olduğu gibi yazan bir yazar. Dili çok sade ve eğlenceli olsa da yaşadıklarını benim kızım, oğlum yaşasın istemem açıkçası. Sen niye okudun-okuyorsun diyorsanız başta da belirttiğim gibi kafa dağıtmak, eğlenmek için okuyorum. Okuduğum şeyleri onaylamak zorunda da hissetmiyorum. Malum yeri geliyor aşk romanı okuyoruz, yeri geliyor cinayet romanları okuyoruz. Hepsini çok sevdiğimiz, onayladığımız ya da hayatımıza geçirdiğimiz için okumuyoruz.

Son olarak Pucca günlük serisinden birinci ve beşinci kitabım yok kime verdiğimi hatırlamıyorum. Lütfen sizde ise geri getirir misiniz?

Sizler Pucca günlük serisini okudunuz mu? Dizüstü edebiyatı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yılbaşı Hediye Fikirleri okumak isteyebilirsiniz

8 Yorumlar

  1. İlk ikisini ya da üçünü okumuştum. Ortaokul çağlarımdı ve çok hoşuma giderdi. Eğlencelik kitaplar olarak düşünüyorum. Yoksa herhangi bir edebi değeri yok. :) Dizüstü edebiyatı kafa dağıtmaklık kitaplar çıkarıyor. :)

    YanıtlaSil
  2. Nedendir bilinmez ama pucca yazılarını pek sevemiyorum. hep yazılarında sınır dışında cümleler kuruyor.Hep kendini uç noktalarda görüyor

    YanıtlaSil
  3. Bir ara Hürriyet gazetesinde de yazmıştı. İnşallah kayıp kitaplarına tez vakitte kavuşursun.

    YanıtlaSil
  4. Pucca alemdir. Kendi de der beni asla örnek almayın. Biraz annesizlik biraz babanın fazla bırakması sonucu yaşadıkları...

    YanıtlaSil
  5. Bir ara merak etmiştim bu diziyi ama elim almaya gitmedi. Kitapçıda biraz okuyup öyle karar vereyim :)

    YanıtlaSil
  6. Puccanın son kitabı dışında bütün kitaplarını okudum ama ilk kitaplarındaki heyecan kalmadı sanki bana öyle geliyor.

    YanıtlaSil
  7. Pucca serisini merak ediyorum. Bir ara twitterda takip etmiştim gerçekten çok esprili bir dili var. Çocuklara uygun olmaz katılıyorum bu yazdığına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok keyif alıyorum okurken hatta bitmesini istemiyorum

      Sil

View My Stats