Kaktüs Meyvesi Papuç İnciri (Cennet meyvesi )nedir?


Kaktüs meyvesi papuç inciri(cennet meyvesi)

Merhaba
Bugün sizlere benim neredeyse 30 lu yaşlarda tanıştığım bir meyve den bahsedeceğim sizlere. Daha çok Ege ve Akdeniz bölgesinde yetişen kaktüs meyvesi olan (farklı isimlerle de anılıyor Hint inciri, Babutsa, Kilis İnciri, Kaynana dili, Kirek yemişi, Cennet meyvesi ve en çok bilinen ismi de Papuç inciri)bu incir çok şifalı oluşu ile biliniyor. Soğuk olarak servis yapılan bu meyve gerçekten çok da lezzetli.

İlk kez Mersin de sahilde gördüğümde bu nedir diye sorduğumda temizleyen abla -şifadır bunu yemeden ölme demişti. Merak ile yemiştim. İlk yediğimde tabi ki lezzeti farklı geldi ama sonrasında çok sevdim. Bana en büyük faydası bağırsaklarımı çalıştırması oldu yani kısa vadede şifasını gördüm diyebilirim. Uzun vadede faydaları ise saymakla bitmeyecek kadar çok; içeriğindeki yoğun vitamin ve mineraller sayesinde yaz günlerinde bol su tüketerek yitirdiğimiz değerleri kısa sürede vücudumuza tekrar yüklüyor. Bu sayede de yorgunluk, bitkinlik ve halsizlik şikayetlerine son veriyor. Ayrıca şeker hastalığında da tedavi amaçlı kullanılan bu meyvenin kollestrolü düşürdüğü de biliniyor. Kanser tedavisinden yara tedavilerine kadar çok yerde de kullanılıyor. Toplanması çok meşakkatli olduğu için hatırı sayılır ücretlere satılan bu incir bence bu parayı hak ediyor. Çünkü hem toplanması hem de soyulması gerçekten itina istiyor. Hani benim gibi bu işi bilmeyenlerin yapabileceği bir şey değil :)

Ege ve Akdeniz de güzel bir geçim kaynağı olması da en güzel tarafı. Çünkü doğada tamamen organik olarak yetişiyor, hormon barındırmıyor ve bakım gerektirmeden kendiliğinden büyüyor. Tek zorlayan kısmı toplamak ve ayıklamak. İmkanınız varsa tadına bakın hatta çocuklarınızı da bu lezzetle tanıştırın derim ben.

12 Yorumlar

  1. ay evet mersinde sokakta yedim kesip veriyolardı, çok hoştu tadııı :)

    YanıtlaSil
  2. Çok seviyorum ama yıllar oldu yemeyeli :)

    YanıtlaSil
  3. Antalya kaşta yemiştim bende cennet meyvesi adı ile anılıyor.Dikenli olmasından dolayı hakkaten zahmetli bir meyve. :) Paylaşımınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Buradaki çoğu evin bahçesinde var bundan çok komik görünüyor kaktüsler sevimli, sokaklarda bile kendiliğinden yetişmiş olanları var ama hiç denemedim bir gün deneyeyim :)

    YanıtlaSil
  5. Kaktüs meyvesi pabuç inciri hiç görmediğim ve yemediğim bir meyve ama çok merak ettim anlatımından sonra.

    YanıtlaSil
  6. Ben çok seviyorum. Özellikle narenciyelerle beraber sıkılıp suyu içilince enfes oluyor.

    YanıtlaSil
  7. Hep resimlerde görüyorum bu kaktüs meyvesini ama bir tatmak nasip olmadı. Ne kadar da faydalıymış. Teşekkürler, denk getirirsem mutlaka tadına bakıcam.

    YanıtlaSil
  8. Ege olmama rağmen papuç incirini görmemiştim diğer isimleri çağrışım yapsa da pek bir bilgim yok.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. Ben de hiç tadmadım, ama eminim güzeldir. :)

    YanıtlaSil
  10. Ben hiç denemedim çok merak ettim şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaktüs Meyvesi Papuç İnciri ni ilk defa İtalya’ya taşındığımızda görüp denemiştim ve tadı gerçekten hoş ve farklı.
      Kaktüs Meyvesi Papuç İncirinin Yararlarını bilmiyordum sayende öğrenmiş oldum. Eline sağlık canım 🤗

      Sil
    2. Kaktüs Meyvesi Papuç İnciri ni ilk defa İtalya’ya taşındığımızda görüp denemiştim ve tadı gerçekten hoş ve farklı.
      Kaktüs Meyvesi Papuç İncirinin Yararlarını bilmiyordum sayende öğrenmiş oldum. Eline sağlık canım 🤗

      Sil

View My Stats