Merhaba herkese

Ülkemizde meydana gelen ve hepimizin hayatını alt-üst eden deprem felaketinden sonra bir süre hayattan soğudum diyebilirim. Canım hiçbir şey yapmak istemedi. Yaşanılan acılar hepimizin acısıydı çünkü. Yaraları sarabilmek için elimden geleni yapsam da maalesef ne gidenleri getirebilirdim ne de yıkılan evleri yeniden inşa edebilirdim. İçimde tüm hayallerim yıkılmış, geleceğe olan inancım bitmişti. Yemek dahi yiyemez hale gelmiştim, sağlığım bozulmaya başlamıştı. Bu dönemde gittiğim doktorum sağlığına kavuşmak istiyorsan ilaçlardan çok eski mutlu olduğun rutinlerine dönmelisin demişti. Ancak rutinlerimi yapacak enerji ve isteğim yoktu ama sağlıklı günlerimi de özlüyordum. Ne yapmalıydım çıkmazdaydım :(

Bu dönemde ne yapabilirim, nasıl eski sağlıklı günlere dönebilirim diye düşünmeye başladım. Daha öncesinde çok istediğim ama bir türlü fırsat bulamadığım drama kursuna kaydolmaya karar verdim. 

Kaydımı yaptırdıktan sonra derslerimiz başladı. Çok şeker bir lider eşliğinde hızlı bir şekilde drama eğitimine başladık. İlk ders tedirgin sonrası çok mutlu. Daha ilk haftada faydalarını görmeye başladım.

Drama insana ne katar diye soracak olursanız bana kattıklarını ve gözlemlediklerimi anlatabilirim;

Ben yeni insanlar tanımayı çok severim, herkesten öğrenebileceğim şeyler olduğuna inanırım çünkü. Drama sayesinde farklı yaş gruplarında yeni insanlarla tanıştım. Farklı yaş gruplarından oluşan bir topluluk olduğumuz için bakış açılarımız değişti(bunu tüm grupta görebiliyordum) bol bol kuşaklararası fikir ve enerji alışverişinde bulunduk.

Diğer bir faydası empati yapma-yapabilme yetisinin daha çok farkına varma-kullanma şekline dönüştüğünü gördüm. Özellikle çok söylenen ve karamsarlığa iten -Z kuşağı empati yapmayı bilmiyor söylemlerinin ne kadar yersiz olduğunu gördüm. Karamsarlığım geçti yerini büyük bir umut kapladı.

Topluluk önünde konuşurken bende çok fazla heyecan olmazdı(alışmış olabilirim) ama oraya gelen arkadaşlarımın çoğunda topluluk önünde konuşma ve kendini ifade etmelerinde eksikler vardı. Bir çoğu başladığımızda ben konuşmasam derken ilerleyen derslerde rahatlıkla kendini ifade edebildiklerini beden dillerini de güzel bir şekilde kullanabildiklerini gördüm. 



Yaptığımız kurgu ve canlandırmalarda hayal gücünün sınırlarını zorladık, anlık duygu geçişlerini yaşarken izleyenlere de yaşattık. Dramanın duygusal zeka gelişiminde çok büyük bir yeri olduğuna olan inancım arttı. Farklı ortamları farklı karakterleri canlandırırken o anları yaşadık ve yaşattık.

Drama sayesinde gerek sözlü iletişim gerekse sözsüz-beden dili iletişiminde neler yapabileceğimizi farkettim. Kursa katılan herkesin nasıl ilerleme kattettiğini hayretler içerisinde izledim. Takım çalışmasının önemi de drama atölyelerinde daha çok ortaya çıkıyor. Bu da normal yaşantımızda da takım çalışmasında başarılı olmayı destekliyor. Farklı yaştaki insanların bir arada ne kadar güzel işler yapabildiğini gördüm.

 


Drama insanların günlük hayatlarındaki eksikleri dolduran bir şey ve bence yaratıcı drama etkinliklerine anaokullarında başlanılmalı. Hatta tüm öğretmenlere zorunlu ders olarak verilmeli. Hani bazı öğretmenler vardır - bilgi olarak çok donanımlıdırlar ancak öğrencilere bu bilgileri aktarmada zorluk yaşarlar. Drama sayesinde en sevmediğimiz dersleri bile sevmemiz -sevdirmemiz mümkün. Her insanın pin kodu farklıdır, drama bu pin kodlarını çözmeye yarayan en etkili ve en keyifli yol bence. 

Sonuç olarak bu yola girerken çevremden gelen-tiyatrocu mu olacaksın başımıza, drama neymiş ne işine yarayacak gibi aşağı çeken sözleri dinlemediğim için çok mutluyum. Dramanın içinde olmaktan dolayı tek pişmanlığım keşke daha önce başlasaydım oldu. Kursta bulunduğum zaman içerisinde de sonrasında da iyi ki devam etmişim dedim. Dramada da diğer birçok şeyde olduğu gibi öğrenmenin sonu yok. Vakit ve imkan buldukça tüm atölye eğitimlerine ve etkinliklerine katılmayı düşünüyorum.

Sizler de kendiniz için güzel bir şey yapmak istiyorsanız kesinlikle güzel bir drama eğitimine katılmalısınız. Ben başlarken de çok olumlu bir bakış açısıyla baktığım için mi bilmiyorum şekermi şeker bir liderle neşeli bir ekiple çalışma imkanına sahip oldum. (Maşallah diyelim ) 💚💚💚

5 Yorumlar

  1. Niğde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açtığımız Drama kurs öğretmenimiz Zübeyde hanım ve katılımcılarımıza teşekkür ederim. Umarım faydalı olmuştur. Ferudun Soyak HEM müdürü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu imkanı bize sunduğunuz için kendim ve tüm arkadaşlarım adına Niğde Halk Eğitim Merkezi'ne teşekkürlerimi sunuyorum (z). Zübeyde hanım ise bizim büyük şansımız; iyikimiz. Devam ediyoruz, etmek istiyoruz

      Sil
  2. Ne güzel bir karar vermişsin. Bu tarz etkinliklerin kesinlikle faydası oluyor 💕💕💕

    YanıtlaSil

View My Stats