Merhaba herkese

Kakaolu Bisküvi Nasıl Yapılır?


Bizim evde kakaolu lezzetler daha çok sevilir. Hele kakaolu bisküvi en sevdiğimiz şey diyebilirim. Küçük oğlum sütle her akşam yer:) Baktım her gün yemek istiyor bende uzun bir süredir hazır kakaolu bisküvi almıyorum ve evde yapıyorum. Bugün de yapınca dedim ki bu tarifi paylaşayım belki yılbaşı sofraları için yapmak isteyen olabilir. Malum yeni yıl yaklaştı ve her yerde zencefilli yılbaşı kurabiyeleri ve bisküvileri satılmaya başladı. Bu tarifi kakao yerine zencefille de yapabilirsiniz. Ben denedim çok güzel oluyor. 

 


 

Kakaolu bisküvi yapımı için malzemeler

1,5 Su bardağı pudra şekeri (ben çok tatlı seviyorum siz azaltabilirsiniz)

1 yumurta

125 gr margarin ya da tereyağı

1 paket koyu renkli kakao

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Yarım su bardağı sıvı yağ

Çay kaşığının ucu kadar tuz

2 su bardağı un  


Kakaolu bisküvi yapılışı

Öncelikle margarin ve pudra şekerini karıştırıp iyice yoğuruyoruz(mikserle de yapabilirsiniz) ardından yumurta sıvı yağ un kabartma tozu kakao tuz vanilyayı ekliyoruz ve yoğurup üzerini kapatıp 6-7 dakika kadar hamuru dinlendiriyoruz. Tepsimize yağlı kağıdı seriyoruz, ardından ister kurabiye gibi elinizde şekillendirip ya da isterseniz kalıp ile şekil verip önceden ısıtılmış 175 derece 10-15 dakika arasında (benim fırınımda fanlı olarak 15 dakika tam oluyor) kontrollü pişiriyoruz. Ben bu defa kalıpla yapmak istemediğim için hızlıca kurabiye gibi şekillendirdim.

Zencefilli bisküvi gibi yapmak isterseniz kakao yerine 1.5 çay kaşığı zencefil ve 1 çay kaşığı tarçın eklemelisiniz. 

Sizler kakaolu bisküvi sever misiniz? Yeni yıl için özel hazırlıklarınız var mı? Zencefilli bisküvi mi kakaolu bisküvi mi tercih edersiniz?



1 Yorumlar

View My Stats