Kakaolu ıslak kek, yediden yetmişe herkesin severek tükettiği tatlılardan biridir. Ağızda dağılan enfes lezzeti ise ıslak kek çeşitlerinin çok sık tüketilmesinin nedenlerinden biridir. Eğer beş çayının vazgeçilmezlerinden biri olan bu lezzeti nasıl hazırlayacağınızı bilmiyorsanız şimdi öğrenmenin tam zamanı! 

Islak Kek Malzemeleri 

Öncelikle ıslak kek için hangi malzemeleri ne oranda kullanacağınızı belirtelim. 3 adet yumurta, 1 bardak toz şeker, 1 bardak süt ve 1 bardak da ayçiçek yağını hazırlamanız gerekiyor. Malzemeler bunlarla sınırlı değil. İçerisine 1 paket vanilya, 2 kaşık kakao, 1 paket kabartma tozu ve 1 bardak da un eklemeniz gerekecek. Tüm bu malzemeleri hazırladıktan sonra sos için kullanacağınız malzemeleri de ekstra olarak hazırlamanız önemlidir.

Islak Kek Sosu İçin Gerekli Malzemeler

Sos için gerekli malzemeler; 1 bardak süt, 4 kaşık kakao, 1 bardak toz şeker, 1 çay bardağı ayçiçek yağı ve yarım çay kaşığı da tuzdur. Bu malzemeler de hazırsa artık yapım aşamasına geçebilirsiniz. 

Islak Kek Yapılışı

Derin bir kase içerisine yumurta ile şekeri koyarak krema kıvamını yakalayana kadar karıştırın. Sonrasında ise karışıma süt, yağ ve vanilyayı da ekleyin ve yeniden karıştırın. Ardından eklemeniz gereken malzemeler kakao, kabartma tozu ve undur. Diğer malzemeleri de ekledikten sonra topaklanma olmayacak şekilde karıştırmaya devam etmeniz gerekiyor. Böylelikle pürüzsüz bir kek hamuru kıvamı yakalayabilirsiniz. 

Karışımı önceden yağladığınız kek kalıbına ya da ısıya dayanıklı cama aktarın ve önceden ısıtılmış fırına sürün. Fırın ısısının 180 derece olması gerekiyor. Ortalama 30 dakika içerisinde kekin pişmesi gerekir ancak siz yine de ara ara kontrol ederek kek hamurunu pişirmelisiniz. Kek pişerken siz de sos için gerekli malzemeleri karıştırabilirsiniz. Keki fırından çıkardıktan sonra üzerine sosu dökün ve bir süre bekleyin. Bu kekin muhteşem olması için dikkat edilmesi gereken unsurlardan biri hem kekin hem de sosun sıcak olmasıdır. Eğer bu ikiliden biri ılık ya da soğuk olursa kek sosu çekmez ve kuru kalır. Dikkat edilmesi gereken diğer püf noktalarını öğrenmek için de yine Yemek.com adresini ziyaret edebilirsiniz! 


6 Yorumlar

  1. Yazın yarıda kalmış gibi. Kesintiye mi uğradı, benimle mi alakalı acaba Lerzancığım.
    Islak keki severiz. Epeydir yapmamıştım. Hatırlattığın iyi oldu. Emeğine sağlık canım 🤗🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldızcım yazı boyutundan kaynaklı okunmuyordu düzelttim :)) gece yazmıştım kontrol etmemişim afiyet bal şeker olsun

      Sil
  2. oyyy oyyy bayılırım kendim yapmadım hiç teşekkürler tarif içiiin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim küçük oğlum çok seviyor o yüzden sık sık yapıyorum

      Sil
  3. Not ettim, elinize sağlık teşekkür ederiz:)

    YanıtlaSil

View My Stats