İnsanlar daha sağlıklı yemekler pişirmenin yollarını aradıkça Airfryer fritözler giderek daha popüler hale geliyor. Kızartma yiyecekleri çok fazla gereksiz kalori ve yağ ekleyebilirken, havada kızartma, yiyeceklere tüm yağ olmadan gevrek bir doku verir.


Peki, bir sıcak hava fritözünde hangi yiyecekleri pişirebilirsiniz?


Hemen her şey! 


Tavuk, balık, sebze ve hatta tatlıların tümü Airfryer fritözde pişirilebilir.


Hava fritözünde farklı türde yiyecekleri pişirmek için bazı ipuçları kısaca şöyle sıralanabilir:


- Tavuk veya balıkları eşit şekilde pişmeleri için küçük parçalar halinde kesin.


- Herhangi bir yiyecek eklemeden önce fritözü önceden ısıtın.


- Eşit pişirme sağlamak için pişirme sırasında sepeti birkaç kez karıştırın.


- Tavuk veya balıkların kızarmasına yardımcı olmak için biraz yağ veya pişirme spreyi kullanın.



Bu ipuçlarını göz önünde bulundurarak, Airfryer fritözünüzde hemen hemen her şeyi pişirebilirsiniz. Bu yüzden yaratıcı olun ve en sevdiğiniz kızarmış yiyeceklerin daha sağlıklı pişirerek tadını çıkarın!



Airfryer Fritöz Nasıl Çalışır?

Sıcak hava fritözleri, yemek pişirmek için sıcak havayı yiyeceklerin etrafında dolaştırarak çalışır. Sıcak hava, bir ısıtma elemanı tarafından üretilir ve yiyecek, sıcak havanın etrafında dolaşmasına izin veren bir sepet içinde pişirilir.


Yağda kızartma yiyecekleri, akrilamid gibi zararlı bileşiklerin oluşumuna yol açabilir. Sıcak hava ile kızartma yiyecekleri bu bileşiklerin oluşumunu azaltmaya yardımcı olabilir.


Airfryer fritözler tavuk, balık, sebze ve hatta tatlılar dahil olmak üzere çeşitli yiyecekleri pişirmek için kullanılabilir. Birçok hava fritözü, yemeğiniz için mükemmel ayarları bulmanızı kolaylaştıran bir dizi önceden ayarlanmış pişirme programı ile birlikte gelir.


Daha sağlıklı bir pişirme yöntemi arıyorsanız, bir Airfryer fritöz kesinlikle dikkate değer. 



Airfryer Fritöz ile Hazırlanabilecek Yiyecekler


Airfryerlar, her türlü yemeği pişirmenize yardımcı olabilecek harika ve popüler yeni mutfak aletlerinden biridir. En sevdiğiniz yiyecekleri pişirmenin daha sağlıklı bir yolunu arıyorsanız, airfryer harika bir seçenektir. Bir airfryer ile hazırlayabileceğiniz farklı yiyecek türlerinden bazıları şunlardır:


1. Tavuk – Tavuk, airfryerda pişirilmesi en popüler yiyeceklerden biridir. Airfryerınızda tavuk göğsü, but veya kanat pişirebilirsiniz. Tavuğunuzu istediğiniz gibi baharatlayın ve pişene kadar airfryerda pişirin.


2. Patates kızartması – Patates kızartması, airfryerda pişirmek için başka bir popüler yiyecektir. Dondurulmuş patates kızartması kullanabilir veya taze patateslerden yapabilirsiniz. Patateslerinizi kızartma büyüklüğünde parçalar halinde kesin, baharatlayın ve ardından altın rengi  gevrek olana kadar airfryerda pişirin.


3. Sebzeler – Sebzeler, hava fritözünde pişirmek için sağlıklı bir seçenektir. Airfryer'da hemen hemen her tür sebzeyi pişirebilirsiniz. Sebzelerinizi eşit parçalar halinde doğrayın, baharatlayın ve pişme derecesini kontrol ederek cihazınızda pişirin.


4. Balık – Balık, bir airfryerda yemek pişirmek için sağlıklı bir seçenektir. Hava fritözünde hemen hemen her tür balığı pişirebilirsiniz. Balığınızı dilediğiniz gibi baharatlayın ve iyice pişene kadar pişirin.


5. Karides – Karides, bir airfryer'da pişirebileceğiniz başka bir sağlıklı deniz ürünü seçeneğidir. Karidesinizi istediğiniz gibi baharatlayın ve pembeleşene ve kenarları hafifçe kızarana kadar pişirin.


6. Hamburgerler – Bir airfryerda hamburger bile pişirebilirsiniz! Kıymanızı köfteler haline getirin, baharatlayın ve isteğiniz pişme derecesine kadar airfryer'da pişirin.


7. Kek – Evet, bir hava fritözünde kek bile pişirebilirsiniz! Kek hamurunuzu tarifinize göre hazırlayın ve ardından tarifinizin talimatlarına göre airfryer'da pişirin.



3 Yorumlar

  1. aaa ne zamandır fritöz kullanmıyorum yaa unutumuşum onu :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Lerzancığım :))

    YanıtlaSil
  3. Çok kullanışlı ve faydalı gibi, hiç almadım şu ana kadar.

    YanıtlaSil

View My Stats