Merhaba herkese

Bir süredir işlerimin yoğunluğundan dolayı blogda yazı hazırlayamıyordum; ta ki bugün 15 dakikada yalancı tavuk göğsü tatlısı yapana kadar. Arkadaşlarım için yaptığım tatlı çok beğenilince hemen paylaşmak istedim.

En Pratik Haliyle Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı


Arkadaşlarınız sabah aradı -evdeysen sana geliyoruz diye napardınız? Hemen mutfağa girip pratik ama lezzetli bir şeyler hazırlamaya girişirdiniz değil mi? Bugün bende öyle yaptım. Hemen bir makarna salatası yaptım, yanına yufka ile bir börek tek eksiğim tatlıydı. En pratik hangi tatlıyı yapsam diye düşünürken benim de çok sevdiğim yalancı tavuk göğsü tatlısında karar kıldım.

Yalancı tavuk göğsü tatlısı hem çok seviliyor hem de yapılışı kolay; 15 dakikada yapıyorsunuz atıyorsunuz buzdolabına, siz çayınızı demleyip sofrayı hazırlayana kadar o kıvam alıyor. Tabi işiniz acil değilse bir gün beklediğinde daha kıvamlı oluyor ama acil durumlarda da kurtarıcı bir tatlı. Sevmeyene de beğenmeyene de hiç rastlamadım.

Gelelim pratik yalancı tavuk göğsü tatlısının yapılışına

Malzemeler

1 litre süt

1 su bardağı un

100 gr margarin ya da tereyağ(ben teremyağ ile yapıyorum kokusunu ve lezzetini çok seviyorum)

1 paket vanilya

1.5 su bardağı şeker(ben tatlıyı tatlı olarak seviyorum)


Tavuk Göğsü Yapılışı

Öncelikle yağımızı tencerede eritiyoruz üzerine unu ekleyip iyice kavuruyoruz. Kavurulduktan sonra yavaş yavaş sütü ilave ediyoruz. Bu aşamada ben blender ile iyice topak kalmamasına dikkat ediyorum. Ardından şekeri ilave edip tekrar blenderdan geçiriyoruz ve biraz koyulaşmaya başladığında vanilyayı ilave ediyoruz. Koyu muhallebi kıvamında oluyor. Borcamı ıslatıp pişen tatlımızı döküyoruz. Biraz soğuduktan sonra buzdolabına atıyoruz hepsi bu kadar. Su yerine borcama hindistan cevizi de dökebilirsiniz. Maksat kalıba yapışmasın servisi kolay olsun. Afiyet olsun




4 Yorumlar

View My Stats