Merhaba herkese

Günümüz teknolojisinde robot süpürgeler yerini aldı bile. Çok gereksiz diyenler de var, muhteşem bir alet diyenler de. Artık her 5 evden birisinde gördüğümüz Robot süpürgeler gerçekten gerekli mi? Robot süpürge güzel temizler mi? Bugün sizlerle robot süpürge alırken nelere dikkat ettiğimi paylaşacağım.Almadan önce çok fazla araştırma yaptım, bir sürü videolar izledim, gerçek kullanıcıları dinledim ve en sonunda karar verdim aldım. Aldıktan sonra epey bir süre deneyimledim ve sizlerle de paylaşmaya karar verdim. Benim aldığım Robot Süpürge Dream L10 Pro Modeli. Ben aldığıma çok memnunum ve keşke daha önce alsaydım dediğim bir alet oldu. Hatta kahve makinasından sonra en sevdiğim küçük ev aletim oldu diyebilirim.

Dream L 10 Pro Robot Süpürge
Robot Süpürge Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? Hangi Robot Süpürgeyi Almalıyım?


Robot Süpürge Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

-Mah değeri(Tek şarj ile ne kadar yeri süpürebiliyor?)

-Fiyat-performansı

-Servis Ağı 

-Şarj Süresi

-Çalışma Süresi

-Fırça ve filtreleri

-Çekim gücü

-Ses seviyesi

-Haritalandırma Özelliği

-Uzaktan kumanda Özelliği

-Paspas Özelliği

-Aşılabilir Engel 

-Derinlik

-Toz ve Su haznesi büyüklüğü

-3 boyutlu engelleri tanıma ve kaçınma

-Çocuk Kilidinin Olması

-Rahatsız Etmeyin Modu

-Farklı Temizleme Modlarının Olması

-Programlandırma Yapılabilmesi

-Haritada bölümlendirme 

 

Şimdi yukarıda yazdığım maddeleri açıklayacağım;

Öncelikle mah değeri ne kadar büyükse pil ömrünü ve gücünü artıracaktır. Benim kullandığım Robot Süpürgenin mah değeri 5200ve çekim gücü 4000 pa. Evim 4+1 tek şarj ile rahatlıkla evimi temizliyor. 

Servis ağının yaygın olması robotunuz arızalandığında ya da yedek malzeme ihtiyacınız olduğunda bir muhatabınız olması açısından çok önemli. Fiyatı uygun diye servis ağı olmayan bir süpürgeye para vermeyin. Fırça ve filtreleri de çok önemli. Fırça sayısı temizliğin güzel olması için, filtreler de temizlik yaparken ortamın da temiz kalması içingerekli. Benim kullandığım Robot Süpürge Dream L10 Pro modelinde Epa-Hepa filtreleri var. 

Şarj süresinin kısa olması robot süpürgeye ihtiyacım olduğu her an çalışmaya hazır olması açısından önemli. DreamL10 Pro 2.5 saat içerisinde şarj oluyor. Aralıksız 150 dakika çalışabiliyor. Bu da tek şarj ile tüm evi süpürüp silmesine fazlasıyla yetiyor. Ses seviyesi de çok önemli; gece ya da sabah çalıştırdığınızda kimseyi rahatsız etmeden temizliğini yapabilmesi gerekiyor.Dream L10 ses seviyesi 70 dB. Ayrıca ses seviyesini ayarlayabiliyorsunuz. 

Harita çıkartması çok kolay; İlk çalıştırmadan itibaren evi harita çıkartmaya müsait bir şekle dönüştürüp(ortadaki eşyaları topluyoruz) çalıştırıyoruz hepsi bu kadar. Kendi çıkartıyor haritasını. Ayrıca çıkarttığı haritada bölge seçip ayırabiliyor, sanal duvarlar oluşturabiliyorsunuz. Ben mesela her gün oturma odası, mutfak ve aralığı temizletiyorum ama diğer odaları2-3 günde bir temizletiyorum. 

Uzaktan kumanda özelliği ile evde olmasam bile çalıştırabiliyorum. Bir de cihazı paylaş sistemi var; eşim ya da çocuklarım da programı indirdiğinde ayrıca haritalandırmaya gerek kalmadan cihazı paylaş dediğimde programdan cihazı kontrol edebiliyorlar.  

Robot süpürge alırken aşılabilir engel de en çok dikkat etmeniz gerekenlerden; Dream L10 Pro da aşılabilir engel 20 mm. Benim evimdeki halıların da sandalye ayaklarının da rahatlıkla üzerine çıkıp temizleyebiliyor. Derinliği ise 10 mm yatakların ve bazaların altına girebiliyor. Oturma odamdaki kanepelerim çok alçak; onun altına giremiyor sadece. Onun için ayak alıp kanepeleri yükseltmeyi  düşünüyorum çünkü büyük süpürge ile de altını süpürürken zorlanıyorum. 3 boyutlu engelleri aşma özelliği sayesinde önüne çıkan engelleri tanıyor, aşabilirse aşıyor aşamaz ise çevresini dolanıyor. Haritasında olan ama o an erişemediği bir yer olursa tüm evi bitirdikten sonra onu hafızasında tutuyor ve orayı temizlemeyi tekrar deniyor. Önüne kablo filan çıktığında önce tanımaya çalışıyor sonra çevresini dolanıyor.

Toz hanesinin büyüklüğü de önemli. Her süpürmenin ardından zaten hazneyi temizlesem de o hazne her defasında doluyor:)) Benim robot süpürgemin toz haznesi 570ml. Ayrıca su haznesi de gayet büyük 270 ml. Tüm evi silmeye yetiyor.

Dream L 10 Pro Robot Süpürge
Dream L 10 Pro Robot Süpürge


 Çocuklu evler ya da sık misafiri gelen evler için olmazsa olmaz çocuk kilidinin olması güzel bir özellik. Çalıştırdıktan sonra çocuk kilidini açıp dış müdahalelere kapatıyorsunuz robotu. Benim ihtiyacım yok ama benim aldığım robotta bu özellik var. 

Son olarak farklı temizlik modlarının olması da en önemli özellik robot süpürgeler için. Gece çalıştıracaksanız sessiz mod, normal bir temizlik için klasik ya da yoğun bir temizlik için maxi modda kullanılabilmesi çok önemli. Bir de temizleme moduna devam et özelliğinin olması çok güzel; robotun şarjı bitip işlem yarım kaldığında şarj aletine kendi gidip şarj olduktan sonra kaldığı yerden devam etmesini sağlıyor. 

Aklıma geldiği kadarıyla robot süpürgeden beklentilerimi ve aldığım süpürgedeki özellikleri sizlerle paylaştım. Merak ettiğiniz sorularınız var ise yorum kısmına yazabilirsiniz.

Robot süpürge kullananlar sizler hangi özellikleri için hangi süpürgeyi tercih ettiniz? Ya da almayı düşünenler hangi özellikleri sizin için robot süpürgeyi almaya değer kılıyor?

0 Yorumlar

View My Stats