Merhaba herkese

En Lezzetli Haliyle Saray Sarması 



 

Tatlı yemeyi çok seviyorum, özellikle de sütlü tatlıları. Yapmayı da seviyorum yemeyi de:)) Her akşam yemekten sonra bir tatlı krizim oluyor nedense (kış depresyonu diye bir şey varmış o yapıyormuş aslında vücut depresyona girmemek için tatlı şeyler yemek istermiş). Yazın olmuyor ama kışın çok oluyor; ne yapsam da yesem diye dolanıyorum mutfakta. Sizlerde de oluyor mu? Allah'a şükür yaptığım şeyi doyasıya yemem gerekmiyor bu krizlerde 1-2 çatal ya da kaşık alınca hevesim geçiyor yoksa 100 kilo olurdum kesin. 





Bugün sizlere vereceğim tarif pek çoğunuzun belki de yaptığı bir tarif  Saray Sarması ama yeni şeyler denemek isteyenler olabilir bir de Lerzan usulü saray sarması tarifi denersiniz belki. Çok sevdiğim bir tatlı aç karnına 3 dilim yiyebiliyorum :(( şerbetli tatlılar gibi baymadığı için yedikçe yiyorsunuz.


Malzemeler 

1 kg süt

1.5 su bardağı şeker (isteğe göre azaltabilirsiniz bence tatlı tatlı gibi yenmeli) 

1 bardak un

3 yemek kaşığı nişasta

6 kaşık kakao(ben koyu renk seviyorum siz azaltabilir ya da hiç koymayabilirsiniz)

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı tereyağ yoksa margarin


Arası için

1 paket dr.oetker kaymak tadında krem şanti(normal krem şanti de olur ama en lezzetlisi bu oluyor)

1 bardak süt

1 çay bardağı ceviz


Tepsi için

1 paket hindistan cevizi





Yapılışı

Öncelikle tereyağ hariç tüm malzemeleri katıp karıştırarak pişiriyoruz, başından ayrılmayın çünkü dibine tutabilir. İyice koyulaşınca ocağı kapatıp içerisine tereyağı ekleyip çırpıcı ile çırpıyoruz. Hindistan cevizi serdiğimiz tepsiye yayıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Diğer tarafta krem şanti ile sütü çırpıyoruz. Soğuyan kakaolu tatlımızın üzerine yayıyoruz. Üzerine de cevizlerimizi ilave ediyoruz. En az 3 saat donmaya bırakıyoruz. Buzdolabından çıkarttığımız tatlımızı sarıyoruz ve servise hazır hale getiriyoruz, afiyet olsun 


En Lezzetli Haliyle Saray Sarması


4 Yorumlar

  1. Tatlı yemesini kim sevmezki yapması ayrı bir lezzet ama zahmetli biraz

    YanıtlaSil
  2. Oldukça pratik bir tarif, bir ara deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  3. Enfesss. Görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. ooo ben de çikolata kakao süt, nutella delisiyim, kriz gelince bunları yerim, bu tatlıyı hiç duymadım, peki deneriim :)

    YanıtlaSil

View My Stats