Merhaba herkese


Elmaların bol olduğu şu günlerde sizlere çok pratik ve lezzetli bir tatlı tarifi vereceğim. Yapılışı son derece pratik ve çok lezzetli bir kek tarifi; Elmalı Rulo Kek Pasta 

Elmalı Rulo Kek Nasıl Yapılır


Daha önce deneyen oldumu bilmiyorum ama ilk duyduğumda açıkçası elmalı kek nasıl olur ki diyordum ama deneyince çok hoşuma gitti. İlk öğrendiğim tarifi kendi damak zevkime ve deneyimlerime göre derledim ve en sevdiğim haliyle sizlerle paylaşacağım.


Elmalı Rulo Pasta Malzemeleri

Keki için

3 yumurta

1 bardak toz şeker

Yarım su bardağı süt

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1.5 su bardağı un

İç Harcı

6 adet elma
 
1 çay bardağı şeker

1 yemek kaşığı tarçın

1 çay bardağı ceviz

Üzeri için 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı

Öncelikle elmaları soyup rendeliyoruz. Ardından şekeri, tarçını, cevizi ekleyip suyunu bırakana kadar pişiriyoruz. Ben çok kuru sevmediğim için biraz sulu bırakıyorum. Soğumaya bırakıyoruz.

Elmalı Rulo Kek


Çırpma kabına 3 yumurta ve şekeri ekleyip çırpıyoruz. Ardından süt, un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. 



Tepsimize yağlı kağıt seriyoruz ve ardından elmalı iç harcımızı yayıyoruz. Üzerine de kek harcımızı ekleyip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 23 dakika pişiriyoruz. Çıkınca üzerine sıcakken yağlı kağıt kapatıp ters çeviriyoruz (ben başka bir tepsiye çeviriyorum daha kolay oluyor).

Elmalı kısımdan kağıdı çıkartıp sıcakken rulo yapıyoruz. Ilıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz, servis yapıyoruz.

4 Yorumlar

  1. Elmalı pastayı eşimde çok yapar çocukların sayesinde bende nasipleniyorum

    YanıtlaSil
  2. süper olmuş ben de böyle severim...

    YanıtlaSil
  3. Bu tarifi not edeyim elma çok artıyor evde 😅

    YanıtlaSil

View My Stats