Merhaba herkese

Bugün sizlere hemen her evde severek yapılan, sağlık dolu bir tatlı olan kabak tatlısının en pratik yolunu anlatacağım. Kabak tatlısının bir porsiyonu yaklaşık 200 kalori. Yani diğer şerbetli tatlara göre çok az bir kalori içeriyor ama siz gene de aşırıya kaçmadan yiyin. Lifli bir tatlı olduğu için uygun miktarda yenilmesi vücudumuz için faydalı bile. 

Düdüklü Tencerede Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?




Tarife geçmeden önce kısa bir anımdan bahsedeceğim; 

Yıllar önce rahmetli kayınpederim bizim eve geldi. Bende yemeğin yanına kabak tatlısı yapmıştım. Yemekler yendi sıra tatlıya geldi. Ben herkesin tabağına kabak tatlısı koyup süslerken kayınvalidem dedi ki -babana koyma o sevmez. Olsun ben koyayım da ister yer ister yemez dedim. Tabağı cevizle süsledim ve götürdüm beş dakika sonra kayınpederim-kızım bu çok güzel olmuş lokum gibi bir tabak daha getir bana dedi. Onun beğenmesi ve tekrar istemesi bayağı mutlu etmişti beni. İşin aslı şöyleymiş ; Kavınvalidemler fırında yapıyormuş kabak tatlısını biraz da ağdalı olunca kayınpederim sevmiyormuş. Her seferinde de yemeyince adı da kabak tatlısı sevmeze çıkmış :)) Allah rahmet eylesin kayınpederim yaptığım şeyleri yoğurdumdan yemeklerime kadar çok severdi mekanı cennet olsun. Ben düdüklüde pişirip kime ikram ettiysem hepsi de çok beğendi. Hem çok hafif oluyor hem de çok lezzetli oluyor tavsiye ediyorum bence deneyin.

Gelelim düdüklü tencerede kabak tatlısı nasıl yapılır;

Düdüklü Tencerede Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?  
 

 

Kabaklarımızı soyup yıkayıp doğruyoruz. Ardından düdüklü tencereye koyuyoruz. Üzerini kapatacak şekilde şeker ekliyoruz( benim hep söylediğim şey tatlı, tatlı gibi olmalı bol şekerli). Vaktiniz varsa 2 saat kadar bekliyoruz vaktiniz yoksa 1 fincan su ilave ediyoruz. Arzu ederseniz bir kabuk tarçın koyuyoruz(ben çok yakıştırıyorum) ve ardından düdüklü tenceremizi kapatıyoruz altını yakıyoruz. Ben Fissler düdüklü kullanıyorum. Düdüklü iyice fısladığında(iki çizgide çıkınca) altını kapatıyorum. Pişmiş oluyor. Ardından ister cevizle ister tahin ile servis yapıyoruz. 

Sizler kabak tatlısı sever misiniz? Hangi yöntemle yapıyorsunuz? Düdüklüde kabak tatlısı yaptınız mı?


 

 

6 Yorumlar

  1. Ben genelde tatlı sevmem. Hep de şekere cimriyimdir. Evin erkekleri tatlıcı olunca bazen bana bırakmazlar şeker ekleme işini.(((

    YanıtlaSil
  2. Düdüklü tencerede hiç denemedim. Bahsettiğin kadar güzel oluyorsa denemek isterim. Teşekkür ederim Lerzancığım 😍🤗🤚

    YanıtlaSil
  3. kabak tatlısı yiyemiyom, sütlücüyüm :)

    YanıtlaSil
  4. Çok severim kabak tatlısını ve düdüklü tencerede pişirildiğini bilmiyordum.
    Kayınpederinin de mekanı cennet olsun...

    YanıtlaSil
  5. Amanın en sevdiğim tatlı buradaymış :) sonra da kadayıf. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Kabak tatlısı yaparım ama düdüklü tencere korktuğum için kullanmıyorum 🙈🙈🙈

    YanıtlaSil

View My Stats