Merhaba herkese

Pandemiden sonra yapılan çalışmalarda toplumca estetik kaygılarımızın arttığı gözlenmiş. Yapılan çalışmalarda hem erkek hem de kadınlarda estetik kaygıların geçinme, barınma ve sağlıktan sonra gelen en büyük kaygı olduğu saptanmış. Gerek sosyal medya gerekse gündelik yaşamda filtresiz fotoğrafların, makyajsız dışarı çıkamamanın temelinde de bu kaygı yatıyormuş.

Eskiden sadece sanatçılar ve çok tanınmış kişiler estetik ameliyatlar yaptırırken artık bu algı fazlasıyla değişti. Artık vücudunun herhangi bir yerinden memnun olmayan herkes kendini iyi hissetmek amacıyla estetik çözümler arıyor. 

Görünüşünden rahatsız olanaların büyük çoğunluğu kadınlar olsa da erkekler de estetik çareler arıyor. Kişilerin kendi vücutlarında en çok rahatsız olduğu şeyler burun, dudak ve meme görüntüsü. 

Son beş yılda yapılan araştırmalarda en çok yapılan ameliyatlar burun estetiği, dudak büyütme ve meme büyütme olarak tespit edilmiş. Yaptıranların büyük çoğunluğu da yeni görüntüsünden memnun kalmış.

Estetik yaptırırken en dikkat edilmesi gereken şeyler güvenilir bir mekan, güvenilir doktorlar ve son teknoloji aletler olmalıdır. Bunlardan bir tanesi bile eksik olursa yapılan işten olumlu sonuç beklemek hayal olur. Son derece iyi bir doktor seçmiş olabilirsiniz ama mekan yeteri kadar hijyenik değilse yahut kullanılan aletler eski ve bakımsızsa, etik kurallara riayet edilmiyorsa ameliyat ve sonrası için büyük risk oluşacaktır. Hasta güvenliği, hasta mahremiyeti, hasta yakınlarının güvenliği ve rahatını ilke edinmiş sıfıra yakın hata ile çalışan profesyonel yerler tercih edilmelidir. 

Estetik kaygınız var ise önceden araştırma yaparak güvenilir yerler tercih ediniz. Merdiven altı tabir edilen yerlerde basit bir işlem dahi yaptırmayınız, kendinizi daha iyi hissedeyim diye yaptırdığınız işlemler ömür boyu kalıcı rahatsızlığınız olabilir. 

0 Yorumlar

View My Stats