Merhaba herkese

Bugün sizlere bir süredir kullandığım bir üründen bahsedeceğim; Northline ilaç tarafından üretilen Vitamin D3 More. Bu ürün vitamin D içeren oral sprey takviye edici gıda. D vitaminin önemini az çok hepimiz biliyoruz ama ben birazcık bahsetmeye çalışacağım.

Northline Vitamin D3 More


D Vitamini Ne İşe Yarar?

D vitamini saç, deri, kas sağlığı ve beyin fonksiyonlarımızın düzgün çalışmasını sağlar. Bağışıklık sistemi için çok önemlidir. Yeterli D vitaminine sahip kişilerde kanser olma riski çok azdır. 

D Vitamini Nasıl Alınır?

D vitamini güneşten ve bazı yiyeceklerden alınır. Yeterli D vitamini alabilmek için haftada en az 3 gün güneş kremi vs kullanmadan 15-20 dakika güneşte bulunmamız gerekiyor. 

Çok az gıdada D vitamini bulunuyor. D vitamini bulunan yiyeceklere gelecek olursak; Bazı balıklar (somon, sardalya, ton balığı), yumurtanın sarısı, sığır karaciğeri, soya sütü D vitamini içerir.

Gördüğünüz gibi D vitamini vücudumuz için çok önemli ve çok az gıdada mevcut. Özellikle kadınlarda D vitamini eksikliği daha çok gözüküyor. Bu yüzden ben D vitamini gıda takviyesi kullanıyorum. Northline Vitamin D3 More sprey formunda bir d vitamini. Tadı ve kokusu olmadığı için kullanımı çok kolay. Çocuklar için 1 fıs yetişkinler için 2 fıs yeterli oluyor. BHA, renklendirici ve koruyucu içermiyor. Eczane ürünü olduğu için güvenle kullanıyorum. Eklemeden geçemeyeceğim Vitamin D3 More ilaç değil gıda takviyesi. Yani hastalıkların önlenmesi ya da tedavi edilmesi için kullanılmıyor, sadece bağışıklık sisteminin güçlenmesi için kullanıyorum ben. Zaten raynaud fenomeni hastasıyım, yaz kış çok üşürüm. D vitamini takviyesi çok iyi geliyor bana.

Sizler D vitamini takviyesi kullanıyor musunuz?

8 Yorumlar

  1. D vitamini çok önemli, paylaşım için çok teşekkürler Lerzan Hanım.:)

    YanıtlaSil
  2. D vitamini zayıflamada da oldukça etkili dikkatli bir şekilde kararında kullanmak önemli

    YanıtlaSil
  3. D vitami sıkıntısı yaşamadığımdan hiç dışarıdan almadım. Yılın en az 10 ayı tarla ortamında geçiyor epey güneş alıyoruz

    YanıtlaSil
  4. vitamin çok severim, enerji veriyor, buna da bakayım :)

    YanıtlaSil
  5. Bu güzel anlatım ve bilgi için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  6. Bu güzel anlatım ve bilgi için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  7. Günlük D vitaminini mümkün oldukça alıyorum zaten deniz ayındayız.

    YanıtlaSil
  8. Ben de d vitamini kullanıyorum bizde güneş de az olduğu için.

    YanıtlaSil

View My Stats