Merhaba herkese


 1 Temmuz itibari ile yasaklar kalktı ve tatil planları yapıldı. Tatil çantalarını hazırlarken çantama ilk koyduğum ürünler güneş kremleri oluyor. Güneş kremi benim için çok önemli; yaz kış demeden güneş kremi kullanıyorum ben. Cildim lekelenmeye çok müsait, o yüzden çok iyi korumam gerekiyor. İşin daha önemli kısmı sağlık boyutu tabi. Evdeki zararlı ışıklar ve güneş ışıkları cilt yapısını çok hızlı bir şekilde bozuyor ve cilt kanserine sebep oluyor. Cildi korumanın tek yolu ise kaliteli bir güneş kremi kullanmaktan geçiyor.

Güneş Kremini Ne Zaman Kullanalım



Güneş Kremi Ne Zaman Kullanılmalı?

Güneş kremi güneşe çıkarken, kar tatillerinde ve evde otururken dahi kullanılmalı.


Güneş kremi sadece güneşe çıkarken kullanılmıyor. Kar tatillerinde de en az yaz tatilinde olduğu kadar yanmamızın sebebi budur. Kar güneşi çok fazla yansıtır ve cildin yanmasını sağlar. Bu yüzden kar tatillerinde de güneş kremi kullanmak çok önemlidir. Dışarı çıkmadan 20 dakika önce sürülmelidir.

Bir diğer risk bölgesi evlerimiz. Evet yanlış duymadınız evlerimizde de en az dışarıda olduğu kadar risk altındayız. Çünkü evde de gizli tehlike mavi ışık var. Mavi ışık dediğimiz şey bilgisayarlarda, tabletlerde, telefonlarda olan enerji düzeyi yüksek bir ışıktır. Sürekli maruz kalındığında büyük zararları vardır. Evdeyken nasıl nemlendirici kullanıyorsak güneş kremini de aynı şekilde düzenli olarak kullanmamız gerekiyor. Kullandığımız güneş koruyucu ürünün sadece güneşten koruması yetmez, aynı zamanda cildi koruması, nemlendirmesi, bakım yapması da gerekir. İçeriği temiz olmalı, zararlı madde içermemelidir. 

Bir de yaz kış yanık ten ile  yani bronz gezmeyi sevenler vardır. Bu tip bronzluk seven kişiler için bronzlaştırıcı yağlar vardır. Bu yağlar cilde sürüldükten kısa bir süre sonra cildin bronzlaşmasını sağlar. Bronzlaştırıcı yağ seçimi de en az güneş kremi seçimi kadar önemlidir. Çünkü bronzlaştırıcı yağlar cildin daha çabuk yanmasını sağlar. Cildin yapısının bozulmadan bronzlaşmasını sağlamak zordur. Kullanılacak bronzlaştırıcı yağ cildi kurutmadan nemlendirerek, tahriş etmeden etki etmesi gerekir.  Ayrıca dermatolojik testlerden geçmiş olması gereklidir. Paraben, SLES, SLS, sülfat gibi zararlı maddeler içermemelidir. 

İster güneş koruyucu krem kullanın, isterseniz kolay bronzlaştırıcı yağ kullanın içeriğinin iyi, markanın güvenilir ve ürünlerin hayvanlar üzerinde test edilip edilmediğine dikkat etmeliyiz.


4 Yorumlar

  1. yaz kış mutlaka kullanırım ben..

    YanıtlaSil
  2. Bende yaz kış kullanırım..

    YanıtlaSil
  3. Mavi ışık için faydalı olduğunu bilmiyordum 😳

    YanıtlaSil
  4. Güneş kremi kullanmaya ben bir türlü alışamadım hep unutuyorum

    YanıtlaSil

View My Stats