Merhaba herkese

Bugün blogumun konuğu bir solukta okuduğum ''Ölümüne Aşk'' kitabı.

Ölümüne Aşk


Kitabın yazarı İnci Yılmaz Şimşek hanımı instagramda da takip ediyorum. Paylaşımlarında o kadar yalın ve içten ki çok yakın bir arkadaşımı takip eder gibiyim. Kişiliğinin zarif ve güzel olduğu ortadaydı ancak açıkçası kitabı hakkında hiç bir fikrim yoktu. 

Ölümüne Aşk kitabı KDY kitaplardan Mart 2021'de çıkmış. Elimdeki ilk baskısı ve adıma imzalı olması ayrı bir güzellik. Kitap elime ulaştı konusu ne acaba diye önsöz ile başladım ancak bırakamadım elimden. Yazılanlar o kadar beni, bizi anlatıyordu ki. Sanki İnci hanımla sohbet edercesine okudum kitabı. Bazı yazıların altını çizdim, ortak noktalarımızı kafamda not ettim. Ve sadece göz gezdirmek için elime aldığım kitabı bitirdim. Bitirir bitirmez de bir heyecanla sizlerle de paylaşmak istedim. Her kitapta böyle olmuyorum ben. 

Her kitap tarzının benim için farklı okuma zamanları olur; Gündüz sakinken polisiye, aşk, psikolojik kitapları okurum, gece yatmadan önce komedi, diz üstü edebiyatı dediğim kafamı dağıtma kitapları okurum. Bu kitabı da içeriğine göre zaman belirlemek için almıştım elime ama konusu o kadar sardı ki beni bir solukta okudum. 

Gelelim Ölümüne Aşk neyi anlatıyor; Aslında başında da dediğim gibi beni, bizi anlatıyor. Seven bir insanın ne kadar fedakar olabileceğini, kendini ikinci plana atmanın nelerle sonuçlanabileceğini yaşayarak gösteriyor. Severek evlenen kişilerin bazı konularda nasıl kör olabildiğini anlatıyor. Tavizin nasıl taviz doğurduğunu, sınırlarımızı biz çizmezsek başkalarının çizdiği sınırda yaşamaya ne kadar mahkum olduğumuzu anlatıyor. Kitapta yazılanlar o kadar bizden ki yaşayarak okudum diyebilirim. Elimden bırakamayışımda sonra neler olacak diye merakımdan. Çünkü hepimizde olduğu gibi bazı küçük hataları görmezden gelerek, affederek daha büyüklerini kabullenmek zorunda kalıyoruz. Kitap kahramanımız neleri affettiğini, bunun sonucunda nelere katlanmak zorunda kaldığını acı çeke çeke anlatıyor. Felaketin göz göre göre geldiğini ama biz içimizdeki kabul edememe dürtüsüyle bunları nasıl es geçtiğimizi gösteriyor. 

Kitapta İstanbul Sözleşmesi konusuna da değinilmiş. Çevremizdeki bazı insanlarda araştırmadan incelemeden nasıl saçma yakıştırmalar varsa kitapta da bunlara değinilmiş. 

Kitap beni çok etkiledi sizlere de okumanızı tavsiye ediyorum. Özellikle gençlerin okuması gerekiyor bence. Çünkü pek çoğumuzun yaptığı yanlışları yaşayarak görmüş kitap kahramanımız ve bizlere de göstermiş.

3 Yorumlar

  1. bir solukta okuduysan not alayım o zamansa pekuuuu :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir kitaba benziyor, not aldım ben de 😃

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir kitaba benziyor Sen beğendiysen ben de beğenirim sanırım

    YanıtlaSil

View My Stats