Tarzınıza uygun bir koltuk takımı ile salon ve oturma odanız hem rahat hem de şık bir ortama dönüşebilir. Bunun için de konforun önde olduğu koltuk takımlarında model seçimi yaparken odadaki hakim renklere dikkat etmelisiniz. Odanızın büyüklüğüne göre de doğru bir takım seçtiğinizde; onu uzun yıllar kullanabilirsiniz. Pek doğru seçimler için, püf noktaları neler?






Evinizin Dekorasyon Stilini Koltuk Takımı ile Tamamlayın


Evinizin genel dekorasyonunda tercih ettiğiniz tarz, koltuk takımı seçiminizde de etkilidir. Modern, klasik, avangarde ya da retro tarzı seviyor olabilirsiniz. Mobilya alırken karşılaşacağınız alternatifler arasından tarzınıza uygun olanı seçerek, evinizde şık bir bütünlük yaratabilirsiniz. Bunun için koltuk takımı modelleri arasından seçim yaparken önce evdeki kişisel zevklerinize uyan diğer eşyaları düşünmelisiniz. Odanın duvar renklerinden oturma grubunun duracağı alana kadar pek çok detay önemlidir. Tabii koltuk takımı alırken fonksiyonellik, kumaş gibi özellikleri de öne çıkar. Seçtiğiniz koltuk takımı ile odanızı tamamen baştan yaratmak isterseniz de tamamlayıcı diğer eşyaları ona uydurabilirsiniz.


Modern Koltuk Takımları ile Evinizin Havası Değişsin


Evde genel olarak yeni nesil tasarım anlayışı ve modern bir tarz tercih ediyorsanız, yaşam kalitesini artıran modern koltuk takımları tercihiniz olabilir. Günümüz trendlerine uyum ile konforu bir araya getiren modern stiller, sıcak bir ortam yaratmanızı sağlar. Şık estetik çizgilerini teknolojik gelişmelerle birleştiren modern koltuk takımı, evin atmosferini tamamen değiştirirken fonksiyonel kullanım olanakları da sunar. Açık renk seviyorsanız beyaz, gri ya da bej tonları odanıza hem aydınlık hem de çağdaş bir görünüm kazandırır. Oturma alanınızı minimal aksesuarlarla zenginleştirebilir, misafirlerinizi burada keyifle ağırlayabilirsiniz. Popüler, iddialı ve yenilikçi tasarımlara sahip avangarde koltuk takımı modelleri de, canlı enerjisiyle odalarınızda bambaşka bir etki yaratır. Kolay kolay modası geçmeyen bu tarzı uzun yıllar kullanabilirsiniz. Modern tasarımların derinlik kazandıran çizgileri ile yaşam mekanlarınızın havasını tamamen değiştirebilirsiniz.


Ne Varsa Eskilerde Var, Diyenlerden misiniz?


Zengin renk ve desen alternatiflerine sahip klasik koltuk takımları, bazı evlerin her dönem vazgeçilmez olur. Evinizin genel dekorasyonu klasik mobilyalardan oluşuyorsa elegan stile sahip bir koltuk takımı oldukça uyumlu olur. Klasik mobilyalarda çoğu zaman koyu renkler öne çıksa da açık tonlarda dekoratif aksesuarlarla odanın renk harmonisini farklılaştırabilirsiniz. Göz alıcı kumaşları ve nostaljik detaylarını ahşap tonlarıyla tamamlayabilirsiniz. Odanızda kalıcı etkiler bırakan klasik koltuk takımı, ince oymalı desenleri ve şık dizaynları ile evinize zarafet getirir. Geçmişe ilgi duyan biriyseniz, retro tarzı bir koltuk takımı seçebilirsiniz. Parlak renkli ve desenli kumaşları sayesinde, odanız küçük ve dar olsa bile enerjisini yükseltip genişliğini artırabilirsiniz.


Estetik ve Kaliteyi Bir Arada Sunan Detaylar


Konforlu bir koltuk takımı, işlevsel özellikleriyle de hem dekoratif hem de fonksiyonlu bir kullanım sunar. Odadaki diğer bütünsel eşyalarla oluşturacağınız kombinasyon, rahatlık sağlarken ihtiyaçlarınızı da karşılamalıdır. Ergonomik tasarımlı koltuk takımı modelleri, eğlenme ve dinlenme alanlarının büyük bölümünü oluşturur. Evde yaşayan kişi sayısına göre 2, 3 veya 4 kişilik kanepelerden bir veya birkaçını tercih edebilirsiniz. Odanın büyüklüğüne göre formuna karar verebilirsiniz. Örneğin küçük bir odada köşe koltuk takımı alandan kazanmanızı sağlar. Büyük bir oda için takıma puf da ekleyebilirsiniz. Verimli kullanım ve estetik bir görünüm için kumaş seçimlerine de dikkat etmeniz gerekir. Deforme olmayan ve kolay temizlenebilen bir kumaş, koltuğunuzun uzun yıllar evinizde yer almasını sağlar. Koltuk takımı fiyatları, tarzına, özelliklerine ve kullanılan malzemeye göre değişiklik gösterir.


Engince Mobilya’nın birbirinden farklı dekorasyon tarzlarına uygun ve kaliteli koltuk takımı seçenekleri ile konforlu bir yaşam alanına sahip olabilirsiniz. Geniş ürün yelpazesi sunan koleksiyonlarda benzersiz tasarımlı koltuk takımlarına bütçenize uyan fiyat avantajlarıyla ulaşabilirsiniz.


2 Yorumlar

  1. Hardal renkli grili takımı çok beğendim. Ben rahatlık sevenlerdenim ☺️

    YanıtlaSil
  2. Koltuk takımlarında açık renkleri seviyorum ama temizlemesi çok zor oluyor.

    YanıtlaSil

View My Stats