Merhaba herkese

Sağlıklı ve mutlu haftalar diliyorum. Geçtiğimiz hafta covid 19 virüsü kaptım ve korona oldum. Ben korona olmadan önce bu hastalığı yaşayanların yaşadıklarını, hastalığın seyrini çok merak ediyordum. Gerek sosyal medyada gerekse çevremde yaşayan herkesten tüm detayları öğrenmek istiyordum, sonra başıma geldi :)) Şimdi ben sizlere yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum.

Korona Virüsü Nasıl Atlattım


Korona Virüse Nasıl Yakalandım?

26 Aralık günü eşim halsizim üşüttüm galiba diyordu. Öğleden sonra ateşi yükselince hastaneye gitti ve test yaptırdı. Akşam sonucu pozitif olarak geldi ve ilaca başladı. Bu arada evde karantinaya girdi. Bir odada yaşadı ve odadan çıkmadı. Ertesi gün filyasyon ekibi geldi bana ve iki oğluma da test yapıldı. Yaklaşık üç saat sonra sonuçlar geldi; Evden aylardır çıkmayan hatta bizim yanımızda da çok oturmayan büyük oğlum pozitif, küçük oğlum ve ben negatif çıktık. Karantinaya devam ettik herkes farklı odada yatıyor, yiyor içiyor. Ortak alan olan mutfağı sadece ben kullanıyorum. yemekleri, içecekleri, meyveleri ben hazırlıyorum odalarına tepsilerle veriyorum, ardından topluyorum elimden geldiğince dezenfekte ediyorum. Bu arada birinin ateşi yükseliyor, diğerinin midesi bulanıyor, öteki öksürüyor filan derken yorucu bir sürece girmiştim. Gece gündüz bol koşuşturmalı ve korkulu bir süreç.

Aslında koronaya karşı hep temkinli ama korkusuz oldum. Yani elimden geldiği kadar tedbirimi aldım ama covid19 kabusum gibi de yaşamadım. Asla psikolojimi bozmadım herkes oluyor, bize de elbet gelecek modundaydım hep. Çünkü eşim sağlıkçıydı ve bu virüsün bize eninde sonunda geleceği belliydi yani ben böyle düşünüyordum. 

Neyse çarşamba günü vücudum sinyaller vermeye başladı; belim ve başım ağrıyordu. Bu arada küçük oğlumda da öksürük başladı. Ancak bu ağrıların yorgunluktan mı, evi sürekli havalandırdığımız için üşütmeden mi kaynaklı olduğundan pek emin olamadım. Perşembe ve cuma günüde yorgunluk, bel ağrısı devam etti. Bu arada her gün aile hekimimiz aradı her seferinde de ağrılarımızdan, semptomlardan bahsettim ancak test için hastaneye gitmem gerektiğini söylediler. Böyle bir ortamda hastaneye gitmek çok işime gelmedi çünkü yoksa bile orada sıra beklerken kapabilirdim. Zaten vücudum çok yorgundu. Ardından cumartesi günü biraz ağrılarım azaldı burun akıntısı ve öksürük şeklinde olmaya başladım. Acaba korona değil de sadece üşüttüm mü diye düşündüm bu defada. Gece yatarken aşırı kuruyan yüzüme kokusunu hiç sevmediğim ve bu yüzden normalde sadece gündüz kullandığım bir serumu sürerken fark ettim ki koku almıyorum. Ardından denemek için parfüm sıktım hiç bir şekilde kokusunu alamayınca sabah ilk işim sokağa çıkma yasağını da düşünüp teste gitmek oldu (sakin olur diye) ve testim pozitif çıktı. Ve akşamında ilaçlarım filyasyon ekibi tarafından getirildi ilaca başladım. Filyasyon ekibi gelmişken küçük oğluma da test yapıldı o da pozitif çıktı. Sonraki iki gün biraz daha zor geçti tüm vücudum dayak yemiş gibi ağrıyor, koku tat olmadığı için yemek yemek hiç keyif vermiyor, yatarsam öksürük geliyor, otursam belim ağrıyor, dişlerim sökülmüş gibi ağrıyor diş etlerim sızlıyor, kalkmak istiyorum enerjim yok ama yatamıyorum da .O iki günü altı ay gibi yaşadım diyebilirim:)) Ama sonra geçti şükürler olsun. Sonraya sadece diş eti şişlikleri ve koku tat kaybı kaldı. Diş etlerim için antibiyotik ve ağrı kesici başladım, koku ve tat zamanla düzeliyormuş acelem yok düzelir elbet. 2-3 ay sürenler varmış. Olsun entübe olmadan, hastanelik olmadan atlattığımız için şükrediyorum. Gerçi hastalığı atlatanlarda sonradan da farklı semptomlar oluşabiliyormuş ama inşallah olmaz diyorum. 

Hastalıklara hep sınav gözüyle baktım, o yüzden başıma ne gelirse gelsin hiç bir zaman isyan etmedim. Bu hastalıkta da bu bir sınav ve geçeceğiz dedim, moralimi hiç bozmadım. Tüm vücudum ağrıdığında, halsizlikten kanım çekildiğini hissettiğimde bile aklımda tek şey vardı ''Rabbin seni unutmadı! sınavdasın unutma'' dedim kendime. Böyle zamanların bir güzel tarafı da seveni, sevmeyeni görüyorsun. Sağ olsun ailem, arkadaşlarım, koşularım hep aradı sordular. Ailem Kayseri'den, kız kardeşim Burdur'dan paketler yolladılar. Niğde'de ki arkadaşlarım kapıya yiyeceklerle geldiler her gün aradılar, komşularımda aynı şekilde şükürler olsun. Tabi görmezden gelenler de oldu ama onlar önemli değil :)) herkes evinde yuvasında sağ olsun, insanın sevenleri çok olsun sevmeyenlere takılmıyorsun. 

Benim hastalık sürecim bu şekilde geçti. Şükürler olsun gelmiş geçmiş olsun inşallah bir daha yaşamayalım. 

Korona virüsten korunmak ve bağışıklığı desteklemek için yapılacaklar nedir ?diye sorarsanız  kendim ve ailem için uyguladığım yöntemleri yazıyorum sizlere;

tansiyon sorununuz yoksa ev yapımı turşu ve suyu

propolis takviyesi

isveç şurubu

ıhlamur ve kekik çayı

udihindiyağı

kolajen ve omega3 takviyesi

ilik suyuna çorba

kozalak şurubu

bol yeşillik ve sirke

meyve ve özellikle c vitamini takviyesi

işlenmemiş gıdalar

her gün bir yumurta gibi sağlıklı öğünler oluşturmaya çalıştım. Sormak istediğiniz şeyler varsa yorum kısmına yazabilirsiniz.

Sağlıklı günler diliyorum sizlere...




10 Yorumlar

  1. Çok geçmiş olsun canım benim Rabbim bir daha göstermesin inşallah..rabbim tez vakitte kurtarsın inşallah bu kötü günlerden 🙏🙏

    YanıtlaSil
  2. Lerzan çok geçmiş olsun ağrın sızın olmuş ama en azından hastanelik olmadın ve geçti gitti neyse ki öyle düşün.. sevgiler..:-))

    YanıtlaSil
  3. Canım büyük geçmişler olsun Rabbim birdaha yaşatmasın..

    YanıtlaSil
  4. Allahım, Büyük Geçmişler olsun.
    İnanç ve Allaha sabrınız ile sağlığa kavuşmuşsunuz.
    Allah, tüm Başta sağlıkçıları ve hepimizi korusun.

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun tekrar canım. Hastalık döneminde hep görüştüğümüz için birebir yaşamış gibiyim. Hastaneye gitmek zorunda kalmadan atlatmanız herhalde bu işin en iyi tarafı.

    YanıtlaSil
  6. geçmiş olsun tatlım, Allah sağlık versin

    YanıtlaSil
  7. Canım sana ve ailene çok geçmiş olsun. Kendini ve aileni ne kadar korumaya çalıştığını biliyorum fakat bu meret bir şekilde bulaşıyor işte umarım korona aşıları işe yarar ve artık tehlike biter. Bir daha yakalanmasın kimse sevgiler.

    YanıtlaSil

  8. Çok çok geçmiş olsun Lerzancığım. Maşallah hem kendini hem de aileni ne güzel toparlamışsın. Allah sağlık afiyet versin hepinize. Şifa, bereket dolu günler dilerim. Sevgi ve selamlarımla 🙏🤚

    YanıtlaSil
  9. Çok çok geçmiş olsun Lerzan Hanım. Dediğiniz gibi bu virüs sanırım sırayla herkesin kapısını çalacak. O yüzden temkinli davranmalıyız ancak tamamen de esiri olmamalıyız.

    YanıtlaSil
  10. Çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim..

    YanıtlaSil

View My Stats