Göz çevresi serumu, özellikle göz çevresini ağırlaştırmadan yoğun bir şekilde nemlendirmek için formüle edilmiş kremsi ve kadifemsi bir emülsiyondur. Yaşlanma karşıtı ve şişkinlik önleyici bileşenlerden oluşan bu cilt bakım ürünü, göz çevrenize sıkılık kazandırır, kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltır. Bu şekilde gözler daha parlak ve genç görünür.

 

Kırışıklıkları önlemek, kaz ayaklarını dizginlemek ve şişkinliği azaltarak daha sağlıklı ve daha genç görünümlü olmak istiyorsanız, göz serumu, göz çevresi bakımı için en ideal ürünlerden biridir.

 

Göz Çevresi Serumu Nasıl Kullanılır? 

 

Göz çevresi serumu uygulamadan önce yüzünüzü iyice yıkayın. Cildinizi kurutabileceği için yüzünüzü sıcak suyla yıkamaktan kaçının ve soğuk su kullanmayı tercih edin.

 

Yıkama işleminden sonra cildinizin uzun süre nemli kalması için temizleyici kullanın. Temizleyici gözeneklerin kapanmasına ve ölü deri hücrelerinin atılmasına yardımcı olur.

 

Temizleme işleminden sonra son adım olarak göz serumunuzu kullanabilirsiniz.

 

Nasıl mı?

 

Serumunuzu alın, parmak uçlarınıza damlatın ve göz altı bölgesine uygulayın. Göz serumları cilt tarafından kolayca emilir, bu nedenle göz altı bölgesine uygulamak için az miktarda seruma ihtiyacınız olacaktır.

 

Göz Çevresi Serumu Nasıl Sürülür?

 

Göz çevresi serumunuzu işaret parmaklarınıza damlatın ve gözlerin altına yarım daire şeklinde (doğrudan kemiğin üzerine) sürün.

 

Göz serumunuzu asla gözünüze yarım inçten daha fazla yaklaştırmayın ve ürünleri göz kapaklarınıza sürmeyin. İsterseniz biraz gözün yan tarafına ve kaşın üstüne hafifçe sürebilirsiniz. En iyi sonuçlar için günde iki kez kullanmanız tavsiye edilir.

 

Göz Çevresi Serumu Ne İşe Yarar? 

 

Göz çevresi serumu kullanmanın sayısız faydası vardır. Bu faydalar aşağıdakileri içerir:

 

1. Göz serumları, göz kremlerinin aksine daha akıcı ve hafif olma eğilimindedir. Bu yüzden cilt serumu kolaylıkla emer ve yüksek etkili bileşenleri cildin derinliklerine aktarır. Serum kolayca emildiği için geride daha az kalıntı kalır.

 

2. İnsanlar hem evde hem de işte ekranlara yapışık halde yaşadığı için kuru göz sendromu giderek daha yaygın hale gelmiştir. Bundan kurtulmak ve gözlerin daha az yorgun görünmesine yardımcı olmak için göz çevrenize aydınlatıcı göz bakımı uygulamanız gerekir. Bu bakım cilde esneklik ve ışıltı kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda daha parlak gönen gözler için bir numaralı yoldur.

 

3. Şişlik ve koyu halkalar… Bu etkenler yüzünüzün görünümünü tamamen değiştirerek sizi yorgun ve yaşlı gösterir. Bunları azaltmak için de yapabileceğimiz birçok şey vardır. Örneğin, dehidrasyonu önlemek için bol sıvı içmek, diyetinizdeki tuzu azaltmak, bolca uyku ve dinlenme… Bu örneklerin hepsi göz çevrenizin daha iyi görünmesine olanak tanır, fakat göz çevresinde kullanılmak üzere özel olarak formüle edilmiş bir serum uygulamak, şişkinliğin hızla azalmasına yardımcı olur.

Göz kremleri de bunu yapabilir, ancak kremler daha ağırdır, cilt yüzeyine oturur ve daha yüksek su içeriğine sahip olduğu için şiş gözlerde kullanılmak için harika değildir. Fakat serumlar hafiftir ve şişkinlikle savaşmak için genellikle kafein, hyaluronik asit ve antioksidan gibi bileşenler kullanır.

 

4. Göz çevresi serumu uygulayarak kırışıklık karşıtı göz bakımı yapmak, göz çevresindeki kırışıklıkların, kaz ayaklarının ve ince çizgilerin görünümünü en aza indirmenin bir numaralı yoludur.

 

5. Tıpkı bir yüz maskesi kullanmak gibi serum uygulamak da rahatlamanıza yardımcı olur. Yoğun programınızdan kendinize biraz zaman ayırmak, gevşemek, stresi azaltmak ve dinlenmek için mükemmel bir uygulamadır.

 

Siz de göz çevresi serumunun sayısız faydasından yararlanmak için en iyi göz çevresi serumuna ulaşmak isterseniz, gerekli araştırmaları yapın ve farklı mağazalardaki göz çevresi bakımı ürünlerini karşılaştırmayı unutmayın.

2 Yorumlar

  1. göz çevresi bakımı gerçekten çok önemli, dikkate alınması gereken bilgiler...

    YanıtlaSil
  2. Göz çevresi kremi kullanıyorum ama göz çevresi serumu hiç kullanmadım deneyeceğim :)

    YanıtlaSil

View My Stats