Zaman için yaş almaya ve çevresel faktörlere bağlı olarak yüzün bölümlerinde belirli sarkmalar ve gevşemeler meydana gelir. Bu sorunlara karşı uygulanan pek çok estetik uygulama var. Ancak; bu uygulamaların pek çoğu cerrahi müdahalelerdir. Büyük bir kısmı ise iğne ile yapılan uygulamalardır. Fokus Ultrason (HIFU) ise cerrahi olmayan ve son derece pratik bir şekilde uygulanabilen bir yöntemdir. Uygulamanın başarılı sonuçları da sıklıkla tercih edilmesine neden olur.

Fokus Ultrason (HIFU)Nedir?

Fokus Ultrason (HIFU), yüksek yoğunluklu fokuslu ultrason olarak tanımlanır. Dünyanın en etkili cilt gençleştirme tekniklerinden biridir. Cildi toparlayan ve kaldıran bir yöntemdir. 40 ile 80 yaş arasında her bireye yapılabilir. Uygulama gerçekleştikten yarım saat sonra etkileri hafif bir şekilde görülür. Bu uygulama asıl etkisini uygulama gerçekleştikten bir ay sonra gösterir. Bu süre sonunda gözle görülür etkiler başlar. Uygulamanın tamamlanma süreci ise üç aydır.

Fokus Ultrason (HIFU) Nasıl Uygulanır?

Fokus Ultrason (HIFU), ses dalgaları kullanılarak uygulanır. Hiçbir cerrahi işlem içermez. 1,5 mm-4,5 mm ye kadar derinliğe inebilen başlıklarla uygulama gerçekleştirilir.

  • Uygulama öncesinde hastanın cildi güzelce temizlenir. Zira bu uygulama için cildin toz ve kir gibi faktörlerden arınması gerekir.
  • Uygulamanın yapılacağı bölge belirlenir ve bu bölgeye harita çizilir.
  • HIFU başlığı haritayla belirlenen bölgeye uygulanmaya başlanır.
  • Uygulama sırasında acı ya da ağrı hissi duyulup duyulmadığı sıklıkla sorulan sorulardır. Acı hissi, kişiden kişiye değişir. Bunun yanı sıra; uygulamanın yapılacağı bölgeye göre de değişebilir. Ancak; bu hissin oluşmaması için uygulamanın yapılacağı bölgeye anestezi kremleri sürülür. Böylece tedavi öncesinde hasta uygulama için rahatlatılır.

Vücut dokularının derin katmanlarına ulaşılması amaçlanır. Kolajen üretimini sağlamakla birlikte yenilenmeye de yardım eder.

Fokus Ultrason (HIFU) Başarılı Sonuç Veriyor Mu?

Cilt gençleştirme için uygulanan pek çok yöntem mevcut. Bunlardan biri de Fokus Ultrason (HIFU) uygulamasıdır. Cerrahi bir müdahale olmayan bu uygulama ile yüksek başarı oranı elde edilir. Dünya çapında uygulanan fokus ultrason, hasta memnuniyetleri oldukça yüksektir.

Fokus Ultrason (HIFU) Uygulamasının Cilde Etkileri

Bu özel uygulama;

  • Cilt kaldırır
  • Cildin sarkık bölgelerini toparlar
  • Cilde gerginlik sağlar.
  • Ciltte sıkılaşma meydana getirir.

Tüm bu etkileriyle cildin daha genç bir görünüm almasını sağlar.

Fokus Ultrason (HIFU) Hangi Bölgelere Uygulanır?

Bu uygulama, en fazla yüz için tercih ediliyor. Ancak; boyun, dekolte bölgesi, kol ve bacaklar için de uygulanabilir.

 


4 Yorumlar

  1. Bu işlemi ilk kez görüyorum, faydalı bilgileri bizimle paylaştığınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir anlatım olmuş. Ben estetisyenim HİFU işlemi cilt altında kolojen artışını hızlandırmak için yapılır. Sadece kol bacak içleri değil diz kapağı sarkması karın sarkması çatlakları içinde kullanılır. 30 yaştan itibaren herkese uygulanır. Eğitimini aldığımda gerçekten yaparmı bu cihaz demiştim. Fakat uygulama sonuçlarımı görünce şok olmuştum. Çinliler bu işi biliyor zaten orda herkes bunu kullanıyor. 🌸

    YanıtlaSil
  3. saool iyi bilgi olduuuu :)

    YanıtlaSil
  4. komedi filmleri istemiştin. geçen hafta yazmıştıım :)

    https://sadevederin.blogspot.com/2020/09/film-seckisi-23.html

    YanıtlaSil

View My Stats