Geçmişten bugüne kadar önemini hiçbir zaman yitirmeyen ve her zaman insanların yararına çalışmalar gerçekleştiren sağlık hizmetleri, hastalıkların önüne geçebilmek adına sizce de çok fazla yol kat etmedi mi? Bunun en önemli sebeplerinden birisi de günümüzdeki teknolojinin topluma sağladığı ayrıcalıklar oldu. Çeşitli hastalıkların tedavisinde adeta bir özveri gerçekleştiren son teknoloji tıbbi materyallerimiz, bilgi ve tecrübe ile birleşerek hizmet kalitesini bir çağ öteye taşıyor. Şimdi ise sizlere günümüzdeki en önemli estetik tedavilerden, Liposuction uygulamasından bahsedeceğiz. Liposuction estetik tedavisi, sizleri bu yenilenen çağda lazerli tedavi uygulamalarıyla, çok daha kısa sürede vücudunuzda oluşan inatçı yağlanmalardan kurtarıyor. Peki nasıl? Gelin hep birlikte bu uygulamanın avantajlarına göz atalım.




Liposuction Nedir?

Liposuction geçmişten günümüze kadar en çok uygulanan estetik uygulamalardan birisidir. Halk arasında yağ aldırma olarak tabir edilir. Bilinenin aksine obezite problemi olan insanlara uygulanan bir tedavi yöntemi değildir. Bölgesel olarak zayıflama yöntemleriyle giderilemeyen kalıcı yağ dokularının vücuttan uzaklaştırılarak daha iyi bir şekil kazandırılmasını sağlar. Bu uygulamalar özellikle kalça, basen, karın, bel, diz gibi kalıcı olarak yağlanan ve bir türlü giderilemeyen bölgesel fazlalıkların görüldüğü bölgelere uygulanır. Bu estetik tedavide ince ve uzun kanüller kullanılarak yağ dokuları vakumlanır ve uzaklaştırılır.
Operasyon 4 ana yöntemle yapılır;
Klasik Liposuction
Lazer Liposuction
Ultrason Liposuction (VASER)
Radyofrekans Liposuction
Liposuction Kimlere Yapılabilir?
Her tedavi uygulamasında olduğu gibi kesinlikle öncelikli olarak uzman bir doktora görüşülmesi gerekir. Liposuction uygulaması bir zayıflama yöntemi değildir. Bölgesel olarak incelmeyi ve vücut hatlarının daha belirgin, düzgün hale gelmesini sağlayan bir yöntemdir. Eğer ki bir kilo probleminiz var ise öncelikle kontrollü bir diyet ve spor programı uygulayarak kilo fazlalıklarınızdan kurtulmanız gerekir. Bunun ardından uzaklaşmayan yağ fazlalıklarınız var ise işte o zaman Liposuction estetik tedavisine ihtiyacınız var demektir. Bu uygulama herhangi bir sistematik sağlık problemi bulunmayan, hamile veyahut lohusa olmayan herkese uygulanabilen bir estetik operasyondur. Yaş herhangi bir engel teşkil etmese de deri elastikiyetinin yaşa bağlı kaybından dolayı bazı ileri yaştaki hastalara uygulanamaz. Kalp hastalığı, diyabet gibi sürekli kendini tekrarlayan sağlık problemleri olan hastaların, mutlaka bir takım testlerden geçmesi ve risk faktörlerinin belirlenmesi gerekir. Tehlike arz edecek ve hastanın sağlığını riske atacak bir problem saptandığında Liposuction estetik tedavisi gerçekleştirilemez.




Uygulama Sonrası İyileşme Dönemi Nasıldır?

Liposuction estetik tedavisi sonrasında hastalar mutlaka özel olarak üretilen korseler kullanır. Alınan yağ dokusunun miktarı ve kişinin özelliklerine göre yaklaşık dört ila sekiz hafta arası kullanılır. Liposuction ile ödem ve morluk benzeri değişik cilt renklenmeleri operasyon sonrası beklenen bir durumdur. Zaman geçtikçe vücut kendi renk ve dokusuna döner. Fakat bu uygulamayı yaptırmış olmanız tekrar kilo almayacağınız anlamına gelmez. Tekrardan aynı kilolara sebebiyet vermemek adına yaşam şeklinize dikkat etmeniz gerekir. Diyet ve egzersize önem vermek tekrardan oluşabilecek inatçı yağlanmalarınızı engeller. Gerçekleştirilen operasyondan bir hafta sonra dikişler alınır ve bir ila üç hafta sonrasında hastanın genel durumunda bir sıkıntı yoksa günlük hayatına ve işlerine dönebilir. Unutulmaması gereken en önemli hususlardan birisi yapılan estetik operasyondan sonra hastanın beslenmesine dikkat etmesidir. Günümüzde Liposuction gelişen ve değişen teknoloji yöntemleriyle artık çok daha kolay. Çeşitli estetik cerrahi operasyonları sayesinde birden fazla tedavi yöntemi sunuyor. Siz de bölgesel fazlalıklarınızdan kurtulmak ve daha fazla bilgi sahibi olabilmek için Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alpaslan Topçu ile iletişime geçebilirsiniz.

1 Yorumlar

  1. i heard about it before... and the treatment is very expensive esp. if you choose to do this treatment at Korea...

    YanıtlaSil

View My Stats