Merhaba herkese

Covid19 Pandemi süresince okuduğum kitaplardan bir kısmını oğullarımın kitaplıklarından seçtim. Bugün anlatacağım kitap aslında bir çocuk kitabı:) ama çok keyifli. Bunu bugün paylaşma nedenim de çocuklarına kitap tavsiyesi isteyen anne-babalar için belki bir fikir olur.
dedemin bakkalı şermin yaşar
Dedemin Bakkalı
Çocuklarımın küçüklüğünden beri onlara aldığım kitapları önce ben okumaya çalışırım.Onlar için sakıncalı mı yaşlarına uygun mu seçebilmek için böyle bir yol buldum. Hatta bundan dolayı okuldan kitap toplatmışlığım da var (yaş grubuna uygun olmadığı için). Kitap okumayı çok sevdiğim için türü, yaş aralığı hiç fark etmez okurum. Açıkçası hiç de gocunmam -aaa çocuk kitabı mı okuyorsun denildiğinde. Her insandan farklı bir şey öğrenebildiğimi düşündüğüm gibi her kitaptan da iyi ya da kötü bir şeyler öğrenebileceğimi düşünürüm.

Erşat Mirza için kitapları çok değerli ve izinsiz alınmasından da hiç hoşlanmıyor :)) 
Erşat Mirza'da bir de Dedemin Bakkalı Çırak kitabı vardı ve onu alan arkadaşı getirmediği için çok üzüldü. Sanırım bu yazıyı da o yüzden yazmış. Söz verdim Şermin Yaşar'ın diğer kitaplarını alırken Çırak kitabını da alacağım ona.

Şermin Yaşar'ı instagramda yaptığı paylaşımlarla tanımıştım. Yaşam tarzı-çocuklarına yaklaşımları çoğu zaman hoşuma gitmiştir (arada farklı düşündüğüm yerler de oluyor elbette).

Dedemin Bakkalı sade diliyle, eğlenceli anlatımıyla gerçekten çok güzel bir çocuk romanı. Konusundan çok fazla bahsetmeyeceğim ama tatlı bir çocuğun yaşadığı eğlenceli anıları içeriyor.

Şermin Yaşar'ın Mirza'da iki kitabı daha var. Onlar da en az Dedemin Bakkalı kadar keyifli. Cingo ve Abartma Tozu kitapları da çocukların keyifle okuyabileceği kitaplar.

Şermin Yaşar Kitapları 
Sizler Şermin Yaşar'ın kitaplarını okudunuz mu?

4 Yorumlar

  1. Bende ara sıra kızımın kitaplarından okuyorum ne okuyor içeriği nasıl diye.Birde kitabı birlikte yorumlamak adına ortak bir konu oluşturmak için çok iyi oluyor aynı kitabı okumak........

    YanıtlaSil
  2. Çocuk kitaplarını değil de yetişkinler için yazdıklarının hemen hepsini severek okudum. İnstagramdan da takip ediyorum, çok beğeniyorum paylaşımlarını. Teşekkürler canım 😊🌼🤚

    YanıtlaSil
  3. Bende severim çocuk kitapları okumayı, yazarın bu kitabını okudum güzel:)

    YanıtlaSil

View My Stats