Normalleşme Süreci ve Hijyen

Bir süredir Türkiye ve bütün dünya Covid-19 sebebi itibariyle gündelik hayatından oldukça uzaklaştı. Çok daha fazla evde vakit geçiriyoruz, iş yaşantımız farklılaştı. Kimimiz evden çalışırken kimimiz çok dikkatli bir şekilde işe gidip geliyoruz. Ekonomik durgunluk sebebiyle ise kimimiz şu an için çalışmıyoruz. Hal böyleyken devletler birer birer normalleşme paketlerini açıklamaya başladılar. Türkiye de bu normalleşme sürecine giriş yapmaya hazırlanan ülkelerden biri. Mayıs ayı itibariyle çalışma hayatı, ticaret trafiği yavaş yavaş da olsa başlayacak gibi gözüküyor. Alışveriş merkezlerinin, berberlerin ve kuaförlerin açılacağına dair yapılan açıklama da bu süreç hakkında bize bilgi vermiş oldu. Normalleşmeden kast edilen elbette ki her şeyin eskisi gibi olacağı manasına gelmiyor. Hijyen, sosyal mesafe gibi kaidelere daha uzun süre uymamız gerekecek. 


Normal Ama Yeni Bir Normal

Önümüzdeki süreci tarif ederken Cumhurbaşkanı normal olarak nitelendirilen sürecin “yeni bir normal” olacağını vurguladı. Bu yeni normal içerisinde herkesin hijyene dikkat ettiği, maske takmayı ihmal etmediği, sosyal mesafeye ciddi ehemmiyet verdiği bir dönemden söz ediyoruz. Toplumun bu konulara çok dikkat etmesi gerekecek.
Zaten normal şartlarda da bazı konularda duyarsız olduğumuzu bu noktada itiraf etmemiz gerek. Örneğin genel anlamıyla Corona virüs günlerinde gösterdiğimiz hassasiyeti genel hayatımız boyunca göstersek grip gibi rahatsızlıkların bile yayılmasının oldukça önüne geçeriz. 
Bundan sonra da covid-19 salgını tamamen geçse bile sosyal mesafe, el ve yüzün dermokozmetik ürünlerle dezenfeksiyonu gibi konulara önem vermeye devam etmemiz grip gibi alışılmış, corona gibi alışık olunmayan salgınlara karşı bizlere doğal kalkan oluşturacaktır. 

Hijyen ile Abartıyı Karıştırmamak

Evet hijyene önem vereceğiz, dermokozmetik ürünler kullanacağız ve maskemizi takacağız. Ancak bugünlerde ve sonrasında temizliği kendimize büyük bir takıntı haline getirmemek gerekiyor. Özellikle de çocuklarımızla ilgilenirken. Pikniğe gittiğimizde çimlere oturacağız, çocuklar arkadaşlarıyla oynayacak ve toza, kire bulanmayı korkunç şeyler gibi görmeyeceğiz. 
Yapmamız gereken bundan sonra temasa özellikle de şehir hayatında temas ettiğimiz şeylere dikkat etmek ve ellerimizi, yüzümüzü daha sık dezenfekte etmek. 

Dermokozmetik Ürünleri Alırkan Dikkatli Olmak


Dezenfektan, kolonya gibi ürünleri alırken aldığımız ürünlere, aldığımız yerlere dikkat etmemiz gerekiyor. Zira derimize doğrudan temas eden ürünler aynı zamanda sağlığımızı da doğrudan etkileyen ürünler. O yüzden bu süreçte bu tarz hijyen ürünleri alırken azami dikkat etmeye özen göstermeliyiz.  

Corona (Korona) Virüsüne Karşı Ne Yapılmalı okumak isterseniz tıklayın

3 Yorumlar

  1. Aşamalı olarak açılsa bile toplu alanlar yine de millet olarak uyum sürecine uzun bir süre sonra ayak uyduracak olmamızdır. Sağlıklı günler dilerim

    YanıtlaSil
  2. Dezenfektan fiyatları aşırı pahalandı bence. Şuan devlet olaya el atsa bile virüsten önceki fiyatların neredeyse 2 katı. Youtube'da Tolga Özuygur 50Tl Bütçe ile 2 Litre evde dezenfektan tarifi veriyor. Verdiği tarif dünya sağlık örgütünün tarifi ve ölçüleri. Malzemeleri de kolaylıkla hepsiburda gibi online web sitelerinden ya da eczanelerden temin edebilirsiniz.

    YanıtlaSil

View My Stats