Merhaba herkese

En Kolay ve Lezzetli Şekilde Karnıyarık Tarifi
Malum Corona Virüsü yüzünden evlerde karantina altındayız. Karantina döneminde en çok vaktimi mutfakta geçiriyorum desem yalan olmaz:) hem yemek yaptığım hem atıştırmalık bir şeyler yaptığım için bol bol yeni şeyler de deniyorum. Ama bugün bahsedeceğim benim eskiden beri yaptığım bir tarif. En kolay ve lezzetli şekilde karnıyarık tarifi hem çok hafif hem de uğraştırmıyor.

Hem ev halkı hem de ben patlıcanlı karnıyarık yemeğini çok seviyoruz. Tabi ki karnıyarık kalorisi bayağı yüksek bir yemek. O yüzden sık yapmamak gerekiyor.

Bir de karnıyarık yemeğini yemek çok güzel ancak o patlıcanları kızartmak  bana işkence gibi geliyor. Ne zaman patlıcan kızartsam ellerimi yakıyorum çünkü nedense patlıcan kızartılmayı istemiyor gibi ne kadar kurutursam kurutayım yağda patlıyor; batan ocak da cabası :)) işte bunun için ilk olarak nasıl olacak diye denediğim, denedikten sonra da çok beğendiğim için hep aynı şekilde yaptığım bir yöntem buldum( bir çok kişi yapıyordur belki bilemiyorum çevremde kime anlattıysam hiç denememişti).

Karnıyarık tencerede güzel olsa da benim tercihim fırından yana. Hatta bunun için karnıyarık tenceresi bile almıştım. Karnıyarık tarifi kıymalı olunca güzel oluyor ben sadece sebzeli olunca beğenmiyorum.

En pratik karnıyarık tarifi

Karnıyarık içi Malzemesi
6-7 patlıcan (bende tombik bostan patlıcanları vardı o yüzden 3 patlıcanı ikiye bölerek kullandım)
250 gram kıyma
2 orta boy soğan
6-7 diş sarımsak
2-3 yeşil biber
1 domates
2 kaşık domates
1 kaşık biber salçası
arzuya göre maydanoz
tuz, karabiber, kırmızı biber
sıvı yağ

Karnıyarık yapılışı

Öncelikle soğan, sarımsak, biber, domatesi robotta çekiyoruz (çocuklar biber ve domates iri olduğu zaman yemiyorlar bende kıymanın içine katıyorum) Bir tencereye biraz yağ koyup sebzeleri pişirmeye başlıyoruz. Diğer tarafta patlıcanlarımızı alacalı soyup tuzlu suya koyuyoruz ki acıları çıksın. Bu arada karınlarına çentik atmayı da unutmayın. Tuzlu suda 15-20 dakika beklettikten sonra normal sudan geçirip suyunu sıkıp bir tepsiye koyuyoruz.

Patlıcanlarımızı bir fırça yardımıyla zeytinyağı ile yağlıyoruz ve fırına sürüyoruz. Patlıcanın kalınlık durumuna göre yirmi dakika kadar bekletiyoruz. Arada kontrol edin fazla kurumasın.


Bu arada sebzelerimiz biraz kavrulmuş oldu. İçine kıyma, salça ve baharatları da ekliyoruz pişirmeye başlıyoruz.

Patlıcanlarımızın içleri biraz yumuşayınca arasına kıymayı ekliyoruz. Üzerine de salçalı su ekleyip fırına veriyoruz.




Patlıcanlarımız iyice yumuşayıp tepsideki su çekilene kadar (yaklaşık yarım saat)  pişiriyoruz. Sonrada arzuya göre maydanoz ile servis yapıyoruz.













7 Yorumlar

  1. Bu yöntemi ben de çok seviyorum canım kesinlikle daha mantıklı ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Buda daha değişik bir karnıyarık olmuş elinize sağlık Lerzan hanım

    YanıtlaSil
  3. çok severim ve hiç kızartmam fırında yaparım hep..

    YanıtlaSil
  4. Enfes olmuş, bayıldım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Bende bu yöntemi deneyeyim teşekkürler kolay karnıyarık tarifi için . Ellerine sağlık Harika görünüyor

    YanıtlaSil
  6. Karnı yarık tarifinizi evde uyguladım eşim çok beğendi. Fakat ben etinin iç harcına köride koydum. Farklı bir renk ve lezzetli bir görünüm ortaya çıktı. Biberleri çocukların yiyebilmeleri için etin içine karıştırmanız çok sağlıklı olmuş. Hem sağlıklı hem de pratik bir karnı yarık tarifi olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Patlıcan en sevdiğim sebzelerdendir, her halini severim. Bu karnıyarık tarifi de nefis olmuş ☺️

    YanıtlaSil

View My Stats