Merhaba herkese

Dünya olarak hepimiz telaş ve korku içerisindeyiz. Belirsizlikler, bilgi kirliliği pek çoğumuzu etkiledi ve toplumda yeni bir korku oluştu Koronafobi !!! Korona virüsüne karşı neler yapmalıyız bahsetmiştim okumak isterseniz tıklayın.  Peki ya Koronafobiden Nasıl Kurtuluruz ?

Koronafobiden Nasıl Kurtuluruz


Hasta sayısının artması, Covid-19 un hızla yayılması sebebiyle hasta olma korkusu ve oluşan panik hali Koronafobiyi oluşturdu. Koronafobi uzun sürer ve kaygı artarsa kalıcı hasara da sebep olabilir. Bu panik ve korku hali virüsten daha da zararlı olabilir. Bunun için ne yapılması gerekiyor;

Evde Kaliteli Vakit Geçirin

Öncelikle önlemleri alıp evdeki yaşantımıza devam etmemiz gerekiyor. Daha önce yapmaya vakit bulamadığımız ailece film izleme, kitap okuma, zeka oyunları oynama, karaoke
gibi şeyleri yapmalıyız. Evde alışık olmadığımız bir şekilde daha az hareketli bir yaşam insanı daha da bunaltacağı için ufak egzersizlere vakit ayırmalıyız. Özellikle çocuklarla beraber yapacağınız egzersizler hem kaliteli vakit geçirmenize hem de hareket ederek serotonin (mutluluk) hormonlarının salgılanmasına sebep olacaktır. Bu da hem sizi hem de çocuklarınızı mutlu edecektir. Serotonin hormonu sayesinde evde sürekli mutfağın yolunu tutmaktan, sürekli atıştırma isteğinden de kurtulacaksınız. 

Tedbirleri alıp daha fazlasını düşünmeyin

Siz bir vatandaş olarak üzerinize düşeni yapın; evde kalın mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın. Çocuklarınızın yanında bu kaygınızı çok fazla dile getirmeyin. Çocuklar böylesi durumlarda belli etmeseler de sizi izliyor olacaklardır. Sizde oluşan kaygı bozuklukları onlara da ister istemez geçecektir. 

Hijyen ve temizlikte elinizden geleni yapın ancak aşırısına kaçmayın. Daha fazlasına kaçtığınızda bir süre sonra sürekli ellerinizi yıkamak, kolonya ya da dezenfektan ile ovalamak ciddi deri tahrişlerine sebep olacaktır. Kalıcı bir deri hastalığını hiç birimiz istemeyiz değil mi? Bu yüzden rutin bir el yıkama alışkanlığı yeterli gelecektir. Faydalı olacağını düşündüğünüz yiyecekleri aşırı tüketmek de size faydadan çok zarara sebep olacaktır. 

Haberleri sadece yetkili makamlardan takip edin

Sosyal medyanın aktif kullanımı ile o kadar çok bilgi kirliliği var ki. Bir de işi provoke olan kişiler de toplumda çok olunca bilgi almak için sadece yetkili makamların açıklamasını dinleyin. Paylaşımlarda da sadece emin olduğunuz bilgileri takip edin, paylaşın. Çok şükür devletimiz bu provokatörlere karşı önlemini almış durumda; artık herkes istediği gibi yalan yanlış bilgileri yayamayacak. Ama bu konuda devlet kadar bizlerin de sorumlu olduğunu unutmayalım. Bizim teyidini almadan bir kişiye gönderdiğimiz bilgi daha da büyüyerek bize geri dönecektir bunu unutmayalım. 

Herkese güzel haberler alacağımız günler diliyorum. 




10 Yorumlar

  1. Bu günleri çabuk atlatırız umarım. Faydalı yazınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. İster istemez düşünmeden edemiyor insan. Ama aşırılık her şeyde olduğu bunda da zarar.

    YanıtlaSil
  3. İnşallah en kısa sürede ve en az kayıpla bu süreci atlatabiliriz Lerzan cığım 🙏

    YanıtlaSil
  4. Ben artık kapıyı açmaya korkar oldum . Offf yaaa

    YanıtlaSil
  5. bir ben ailesiyle evde değilim :( nasıl kıskanıyorum

    YanıtlaSil
  6. Bu sahte haberler yüzünden zaten daha çok kaos oluyor. Çalışmaya devam ama çok tedirginiz.

    YanıtlaSil
  7. Ben her günü dolu dolu geçirmeye, çocuklarımla zaman geçirmeye ve bloglarımda çalışmaya harcıyorum. Kaygılanmıyor muyuz, tabii ki çok endişeliyiz ama bunalımlı halimizle çocukları da etkilemek istemiyoruz.

    YanıtlaSil
  8. Koronafobi virüsün kendisinden bile daha zararlı hale geldi bence. Dediğiniz gibi önlemleri alıp gerisi hakkında fazla kafa yormamak en doğrusu.

    YanıtlaSil
  9. Haber kirliliği en kötüsü sanırım. Bir de gereksiz telaş ve panik.

    YanıtlaSil
  10. Bu sıkıntılı günleride inşaallah sag salim atlatırız inşaallah

    YanıtlaSil

View My Stats