Merhaba herkese
doğal yollarla kaş kalınlaştırma
Küsen ve Dökülen Kaşlar Nasıl Güçlenir

Kaşlar yüzümüzü şekillendirir, bakışlarımızı en güzel onlar anlatır. Kaşlar mimiklerimizi destekler ve ifadelerimizi onaylar. Bu yüzden güzelliğimizin tamamlayıcısıdır kaşlarımız. Kimimiz doğuştan seyrek kaşlı doğmuş olsak da çoğumuz yakın zamana kadar var olan ince kaş modasından dolayı kaşları incecik çizgi gibi tabiri caizse Adile Naşit şeklinde aldırıyorduk. Bir süre sonra da diğer kısımlar küstü ve artık çizgi kaşlı kadınlar olduk. Derken aradan geçen yıllarda kalın kaş ve doğal kaşlar tekrar moda olunca bu sefer kalınlaştırmaya uğraşıyoruz ama nafile :)) küsen kaşlar barışmıyor değil mi? Hatta bir çoğunuz bu yüzden kaş dövmesi, microblading*  yaptırdı. Küsen Ve Dökülen Kaşlar Nasıl Güçlenir , ben neler yaptım sizlere anlatacağım.

*Microblading: 3D kıl tekniği ile kaş kontörü

Doğal Yöntemlerle Kaş Kalınlaştırma

Doğal Yöntemlerle Kaş Kalınlaştırma


Benim zamanımda kızlar evlenmeden kaşı alınmazdı. Açıkçası ben o zamanda ince kaşı çok sevmediğim için bu kurala uymuş, nişanıma kadar kaşlarımı aldırmamıştım. Ancak nişanımda hiç tanımadığım bir kuaförde saçım yapılınca orada alındı :( Sonrasında da gittiğim yerlerde sadece altları topla-üstleri topla dedikçe incelttiler. Ben o koltuğa otururken lütfen sadece altları üstleri toplayın dedikçe o koltuktan çizgi kaşlarla kalktım. Ve bir süre sonra da kaçınılmaz son küsen kaşlarım oldu. Sonra buna bir çözüm yolu bulmam gerektiğini düşündüm ve araştırdım. Ne dövme ne de microblading bana göre değildi. Ben çözümü doğal ürünlerde arayacaktım. Ve kaşlarımı doğal ürünler ile kalınlaştırma yöntemlerini uygulamaya karar verdim. Ve başarılı olduktan sonra da sizlerle doğal yöntemlerle kaş nasıl kalınlaştırılır paylaşmak istedim.

İlk duyduğum şey vazelinle kaş kalınlaştırma idi. Ancak vazelin içerisinde petrol türevleri olduğunu bildiğim için bunu denemek istemedim. Başka şeyler araştırmaya devam ettim. Kulaktan dolma kaş kalınlaştırma yöntemleri değil uygulanıp işe yaramış yöntemleri bulmaya çalıştım. Ve sonra küsen kaşlarımı kalınlaştırma yöntemlerini deneyip başarılı oldum.

Küsen kaşlar için uyguladığım yöntemleri uyguladığım şekilde sizlere yazacağım;

Kaşları kalınlaştırmak için kullandığım malzemeler

Hint Yağı
Tatlı Badem Yağı
Taze Sarımsak
Aloe Vera jeli(bitkisinden çıkarttım ama çok dikkatli kullanmalısınız)
Zeytinyağı

Öncelikle küsen yerlere kaş usturası adı verilen aletle minik kesikler attım. Korkmayın acısız bir işlem ancak tabi ki steril olması çok önemli. Steril bir ortam olmazsa kaşınızı güzelleştireyim derken sağlığınızdan olabiliriz. O minik kesiklere düzenli  olarak günde 3-4 kez hint yağı, zeytinyağı ve tatlı badem yağı sürdüm.

Hint yağı, zeytin yağı ve tatlı badem yağını bir kapta karıştırdım kulak çöpünü önce alkol ile dezenfekte edip alkol uçtuktan sonra bu yağa batırıp o minik kesiklere sürdüm. Bu kesik işlemlerini ayda 1 yaptım. 3 ay sonra hafif hafif kaşlarım çıkmaya başladı bu defa bir diş sarımsağı ortadan ikiye bölüp iç kısmının birini bir kaşıma diğer tarafı diğer kaşıma bekletmeden sürdüm ve durulamadım 1-1.5 saat kadar (biraz kokuyorsunuz tabi ama güzellik için katlanacaksınız artık). Son olarak yüzüme aloe vera jeli sürerken kaşlarıma da sürdüm (aloe verayı kaşlarınızdaki kesikler tamamen iyileşince süreceksiniz). Bir de aloe vera alerjik olabilir bu yüzden önce bileğinizde filan azıcık deneyin baktınız sıkıntı yok öyle sürün. Her zamanki gibi asla sorumluluk kabul etmiyorum. Bana alerji yapmıyor ama belki sizlerde olabilir. Ve böylelikle yaklaşık 7 ayda kalın kaşlara geri döndüm. Sol kaşımda bir tek küsen yer var oraya da muhtemelen düzgün kesik atamadım ondan düzelmedi. Bir çok güzellik uzmanı doktor arkadaşım orayı doldurmayı teklif etse de kabul etmedim. Elbet ora ile de bir gün barışacağız. Bu yöntemle dökülmeler durdu ve gürleşti kaşlarım. Dikkatli sürün yağları ki çok taşırırsanız alnınıza yada göz kapağınıza doğru kaşlarda gürleşebilir. Bir de yeni öğrendiğim bir yöntem var şu barışmamakta inat eden yer için,  ona başladım. Eğer onda da başarılı olursam onu da bu yazıya ilave edeceğim. Biliyorsunuz deneyip sonuç almadığım bir şeyi asla sizlerle paylaşmak istemiyorum.

Sizlere iki fotoğrafımı paylaşıyorum. İki fotoğraf arası tam 1 yıl geçti.
İlk fotoğraf #LerzanKaradanli23Nisan4yasinda etkinliğinden
ikinci fotoğraf #LerzanKaradanli23Nisan5Yasinda etkinliğinden

Bu etkinliklerde başlamıştım uğraşmaya ve sonunda çabalarıma değdi. Sanırım aradaki fark gayet açık. Şimdiki hali ise en üstteki fotoğrafda var.





Sizler kalın ve doğal görünümlü kaşları seviyor musunuz? Kaşlarınızı kalınlaştırmak için hangi yöntemleri kullandınız?

20 Yorumlar

  1. Dökülen Kaşlar Nasıl Güçlenir çok güzel yazmışsınız da peki dökülen saçlar nasıl güçlenecek veya dökülen saçlar nasıl geri gelecek o konuyada biraz açıklamalar yazsanız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı şekilde onlarda artıyor. Yani hint yağı, tatlı badem yağı ve zeytin yağı karışımını gün içerisinde 3-4 kez sürmeniz yeterli. Çok boşluklar var ise minik kesikler atabilirsiniz.

      Sil
  2. Zahmetli ama değiyor anladığım kadarıyla 👍😊🌷🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaşlar ifademizi değiştirdiği için bunu büyük bir sorun haline getiren insanlar var. Onlara da faydalı olabilirim diye paylaştım kaşlarım için yaptığım uygulamayı.

      Sil
  3. küsen kaşlar mıııı ne güzel deyim bu, tişkirler, ay son yazımı okusan yaa :)

    YanıtlaSil
  4. Usturayla küçük kesikler atmak tehlikeli olabilir diye düşünüyorum. Bunun daha kolayı dermoroller kullanmak olabilir hem enfeksiyon kapma ihtimali azalmış olur hrm de minicik iğne deliklerinin iyileşmesi daha kısa sürer. Denemenizi öneririm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu uygulamayı yaptığım zaman dermaroller aletim yoktu. Küçük kesikler de aslında minik delikler oluşturuyordu ama şu küsüp barıştıramadığım yer için dermaroller deneyebilirim daha kolay olur. Teşekkürler fikir için

      Sil
  5. Ay kaş için olmasa da kızımın ve eşimin saçları için yaparım ben bunu :)) Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten çok etkili bir kür. İnşallah sizde de işe yarar

      Sil
  6. You look so beautiful. Happy Holidays.

    New Post - http://www.exclusivebeautydiary.com/2019/12/viktor-rolf-bonbon-eau-de-parfum_26.html

    YanıtlaSil
  7. You looks really great:* Regards!

    YanıtlaSil
  8. Tatlı badem yağını ben çok sık kullanıyorum hem kaş hem kirpiklerimde . Küsen ve dökülen kaşlar İçin gerçekten tek başına bile çok faydası oluyor .

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel kalınlaşmış kaşların canım ama kesik atma işlemini ben asla beceremem sadece yağları süreyim ben.

    YanıtlaSil
  10. Son yıllarda kaşlarımın seyreldiğini hissedebiliyorum. Doğal yöntemlerle beslemek fikri güzel geldi. Deneyebilirim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Küsen ve dökülen kaşlar nasıl güçlenir hep merak ederdim, benim kaşlarım da çok seyrek onları gürleştirmek için tavsiye ettigin yöntemi deneyecegim canım.

    YanıtlaSil
  12. Senin kaş şeklin çok biçimli. Ben modaya hiç takılmam kaşımın doğal şeklini seviyorum. Aksi çok yapmacık geliyor. Hele dövme kaş hiç sevmem. Gençken kuaförde incecik aldılar bir daha dokundurmadım.

    YanıtlaSil
  13. Bende aynı dertten muzdariptim Lerzancım, ama sonunda kaşlarıma harika şeklini veren birini buldum. Şimdi dermapen ile boş yerleri tedavi edicez. Ayrıca microblading de yaptırdım 1 sene sonra akıp gidiyor kalıcı değil kesinlikle :)

    YanıtlaSil
  14. Küsen ve dökülen kaşların eski haline getirilmesi için anlattıgın yöntemler çok yararlı.

    YanıtlaSil

View My Stats