Merhaba herkese

Bugün sizlere Sarı Kantaron Yağı Mucizesi Dr.Plante hakkında bilgi vereceğim.  Öncelikle sarı kantaron yağı neden mucizevi buna değinelim;  Sarı Kantaron Yağı uygun şekilde hazırlanırsa saç bakımından tırnak bakımına kadar çok sahada fayda sağlıyor. Ben en çok kullanılan yöntemlerini sizlerle paylaşacağım. Her zaman belirttiğim gibi bu tarz ürünleri doktorunuza danışmadan kullanmayın. (araştırmalarımda kantaronun hiç bir zararı ya da yan etkisi tespit edilmemiş ama ben gene de sorumluluk kabul etmiyorum )

sarı kantaron
Sarı Kantaron Yağı Mucizesi Dr.Plante


Kantaron doğada bolca yetişen sarı çiçekli bir bitkidir. Eski yıllardan beri mucizevi oluşu keşfedilmiş, gerek kantaron bitki çayı olarak gerek ise kantaron yağı çıkartılarak kullanılmaya başlanmıştır. Hem çiçekleri hem de kök kısmı kullanılan kantaronun en belirgin özelliği hücre yenileyici olmasıdır.
sarı kantaron ne işe yarar



Sarı Kantaronun Kullanım Alanları Nelerdir; Sarı Kantaron Yağı Ne İşe Yarar

- Eğer baş ağrınız ya da migreniniz var ise bir miktar sarı kantaron yağı ile şakaklarınıza masaj yaparsanız çok çabuk etkisini gösterdiğini görürsünüz. Migreniniz var ise ağrıyı hafif hissetmeye başladıktan hemen sonra bu işlemi uygulamalısınız aksi takdirde ağrı iyice yerleşince çok etkili olmayacaktır.

-Gene baş ağrıları ve diş ağrıları için ılık bir suya 2-3 damla kadar kantaron yağı damlatıp ağzınızda gargara yapıp içerseniz(tadı çok hoş değil ama ağrıyı geçirmek için değer) bayağı etkili olduğunu göreceksiniz.

-Geniz eti ve bademcik sorunlarında da gene bir çay bardağı ılık suya 4 damla damlatıp gargara yaparsanız hem ağrınızın hafiflediğini göreceksiniz hem de iltihap dağıtma özelliğinden dolayı daha çabuk iyileşeceksiniz.

-Cildinizde yara izleri, ameliyat izleri gibi izleriniz var ise düzenli kullanımda bir ay gibi bir sürede izlerin derinliğine göre hafifleyip geçtiğini göreceksiniz. Yalnız dikkat etmeniz gereken şey her kullanımdan önce cildinizi temiz tutmalısınız. Cilt tonu eşitsizlikleriniz var ise düzenli kullanımda onlarda da büyük fark göreceksiniz. Kantaron yağı sürdükten sonra güneşe çıkmamaya dikkat etmelisiniz.

-Kanama durdurucu özelliği olan Kantaron Yağı her ecza dolabında mutlaka olmalıdır. Bazı merhemler açık yaralarda kullanılamazken Kantaron yağı açık yaralarda da rahatlıkla kullanılabilir.

-Cilt yanıkları ve güneş yanıklarında da Kantaron yağı kullanılır. Hem acıyı hafifletir hem de antiseptik özelliği ile yaranın mikrop kapmasını önler.

-Bebek pişiklerinde de çok etkili olan Kantaron yağı hem pişiği önler hem de pişikten kaynaklı acıları hafifletir.

-Balgam söktürücü özelliği vardır. 1 Su bardağı ılık suya 2 damla kantaron yağı ilave edilip içilir.

-Hemoroid (basur) şikayetlerinde de kullanımı çok faydalıdır.

-Saçlarınız mat, donuk ve kepek sorununuz varsa kantaron yağı ile kür yaparsanız özellikle kepek sorununuzda çok hızlı sonuç aldığınızı göreceksiniz.

-Herpes (uçuk) yaralarında da kantaron yağı çok etkilidir. Herpes mikrobu vücudun genellikle savunmasız anında ortaya çıkar ve ağrılı, kaşıntılı bir şekilde belirti verir. Belirtiler başladığı an günde 6-7 kez kantaron yağı sürerseniz Herpes yarasının oluşmadan söndüğünü göreceksiniz.

-Romatizma ağrılarınız var ise kantaron yağı ile günde 2 kez masaj yapmanız iyi gelecektir.

-Kırışıklık giderme özelliği olan Kantaron yağını ( özellikle kaz ayağı dediğimiz bölgelerde )düzenli kullanımda şaşırtıcı bir şekilde çizgilerinizde yumuşama fark edeceksiniz.

-Son olarak  sebebi bilinmeyen bir hastalık olan Raynaud (el ve ayaklarda dolaşım bozukluğundan kaynaklı üşüme) rahatsızlığı olanlarda (maalesef bende var ) üşümeden kaynaklı çatlaklar ve yaralar için çok faydalıdır Kantaron yağı.

Bu kadar çok faydası olan Kantaron Yağı tabi ki gerçekten güvenli bir yerde yapılmış olması gerekiyor. Dr.Plante Sarı Kantaron Yağı  birinci sınıf asit oranı en düşük, soğuk sıkım zeytinyağı ile maserasyon yöntemi kullanılarak, gerçek kişilerde ve uluslararası laboratuvarlarda dermatolojik olarak test edilerek GMP ve ISO belgeli tesislerde üretilmiştir. Ayrıca Dr.Plante Sarı Kantaron Yağı Sağlık Bakanlığı ruhsatlı Türkiye'deki tek katkısız doğal yağdır. Son olarak Kantaron Yağı ilaç değildir, ilaç yerine geçmez.

Bu yazıda ilginizi çekebilir; Kestane Nasıl pişirilir, Kestanenin faydaları nelerdir ?




  • 30 Yorumlar

    1. Doğal ürünler bazen normal ilaçlardan daha iyi sonuç verebiliyor.
      Yinede hekime danışarak kullanmak lazım.
      Tanıtım ve inceleme için editöre teşekkür ederiz

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. gerçekten de öyle. Doğa da her hastalığın şifası var ama bizler bilemiyoruz. Tabi ki ilaç değil ve doktora danışmadan kullanılmaması gerekiyor.

        Sil
    2. Annem her zaman önerir ve evden eksik bırakma kantoron yağını. Ben de alıştım bu sayede..

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. kesinlikle bende evden eksik etmiyorum çünkü çok faydası var

        Sil
    3. Lerzan hanım çok anladığım konular olmamakla birlikte yazınızı okurken dikkatimi çeken şu cümleniz oldu : "araştırmalarımda kantaronun hiç bir zararı ya da yan etkisi tespit edilmemiş ama ben gene de sorumluluk kabul etmiyorum ")
      Yazının teknik, biyolojik, kozmetik, güzellik hususlarına her ne kadar da hakim olamasam da; okurlarınıza yaptığınız bu ciddi uyarıda kaldım ben. Evet bir bilgi paylaşıyorsunuz ve bunu yaparken de okurlarınızı samimi bir şekilde uyarıyorsunuz. Yazarın ciddiyeti tam da burada başlıyor. Sırf paylaşım yapmak için yapılan paylaşım olmuyor. Kayıtsız, bilgi sahibi olmadan herşeye balıklama atlayan nsanımıza Tebrik ediyorum çok ince bir uyarı olmuş. Cehaleti yendiğimiz gün aydınlık günlere kucak açacağız. Bu da bilinçli ve insana olan saygı ile hız kazanacak.
      Emeğinize sağlık, kutlarım.
      Kalın sağlıcakla...

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Taner bey yazı yazarken büyük bir sorumluluk taşıdığımı düşünüyorum (yanlış anlaşılma olmasın herkes beni okuyor gibi bir iddiam yok ) beni okuyan insanların güveni çok önemli benim için. Bu yüzden denemediğim ürünleri asla önermiyorum. Ya da beğenmediğim ürünlere şahane çok güzel demiyorum. İlginiz ve desteğiniz için çok teşekkür ediyorum.

        Sil
    4. Duymuştum adını ama bilgim yoktu fazla. Paylaşım için teşekkürler :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Sarıkantaron yağı her şeyde faydalı olduğu için her evde olması gerektiğini düşünüyorum

        Sil
    5. bayağı bir özelliği varmış bu kadar olduğunu hiç bilmiyordum alacağım bende:))
      sevgiler
      makyajlıkareler

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. sen de evde bulundur bence. Görkem için bol bol kullanırsın. Senin için de sivilce ve güneş lekelerinde çok faydalı

        Sil
    6. Sarı kantaron otu çok faydalı bir bitki evet. Hatta bununla ilgili bir ses kaydı da gelmişti bana ve kanseri bile iyileştirdiği çok güzel bir şekilde anlatılıyordu.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Evet bir arkadaşım annesinin kemoterapi gördüğünü ve bu sırada vücudunda çıkan yaralar için bir çok şey denediğini ancak işe yaramadığını sadece kantaron yağının iyi geldiğini söylemişti.

        Sil
    7. oy saooool :) o ilk foto ne şirin ama yaaa :)

      YanıtlaSil
    8. faydaları çok iyi bir yağ, markayı denemedim henüz :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Bu markayı mutlaka denemelisin Yelizcim gerçekten de çok faydalarını gördüm ben.

        Sil
    9. Sarı kantaron yağı çok faydalı gerçekten de, evde hiç eksik olmaz. Çabuk bitmesin diye bazen masaj yaparken zeytinyağı ile inceltiyorum. Dr.Plante Sarı Kantaron Yağı nasıl acaba, bende başka marka var, bitince bunu da denemek istiyorum. Çok teşekkürler.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. çok bereketli uzun süredir kullanıyorum ben hala yarıya bile gelmedim. Başka markayı denemedim ama bu markadan çok memnun kaldım

        Sil
    10. Biz kantaron yağımızı kendimiz yapıyoruz bir süredir Ege kantaronu ile. Evimizin olmazsa olmazı :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. aa ne güzel. Nasıl yapıldığını merak ettim şimdi. Kendi yaptığınızı kullanmak daha da güzeldir sanırım.

        Sil
    11. Kantaron yağının faydaları saymakla bitmediğine göre her eve lazım . Hemen bulup almam gerekiyor.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. gerçekten her eve lazım hele de bizim gibi hareketli çocukları olanların elinin altında olması şart bir ürün :)) her an düşüp bir yerlerini morartıyorlar çünkü

        Sil
    12. Bu markayı kulanmadım ama çok severek bulunduruyorum evimde <3

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. evdeki bitince dr.plante sarı kantaron yağını mutlaka denemelisin gerçekten de çok güzel

        Sil
    13. Sarı kantaron yağı mucizevi bir ürün her zaman evde bulundururum.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. gerçekten de öyle. Diğer özelliklerinden geçtim sivilce yapmadan cildi nemlendirme etkisi için bile alınır

        Sil
    14. Kantaronun sinirlere iyi geldiğini duymuştum ama diğer faydalarını bilmiyordum. Hemn evdeki yağ kolleksiyonuma katayım :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. çayı da sakinleştirici etkisi yapıyormuş ben hiç içmedim ama annem çok içer. Yağının da çok faydasını gördüm ben

        Sil
    15. Bu kadar çok etkisinin olduğunu bilmiyordum

      YanıtlaSil
    16. Sarı kantaron yağının bu kadar etkili bir ürün olduğunu daha önce bilmiyordum. Annemin baş ağrısı için kullandığını hatırlıyorum. Artık bende kullanacağa benziyorum sarı kantaron yağını

      YanıtlaSil

    View My Stats