Merhaba herkese

Malum kasım ayı geldi ve havalar birden soğudu. Zeytinyağlı yemeklerden sıcak yemeklere geçiş yapıyoruz. Kışın sofraların vazgeçilmezi çorbalar olunca ben de sizlerle en sevilen bir tarifimi paylaşmak istedim. En Pratik ve Lezzetli Domates Çorbası Nasıl Pişirilir ? diyorsanız işte tarifi.

LerzanKara usulü domates çorbası tarifim sizlerle...
En Pratik ve Lezzetli Domates Çorbası Nasıl Pişirilir

Öncelikle domates çorbası için malzemeler

4-5 adet domates
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt (ya da 1 paket krema) (krema kullanırsanız tereyağını 1 kaşık koymanız yeterli)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı kaşar peyniri
3 bardak su (arzuya göre et suyu da olabilir)
varsa 1 adet defne yaprağı




Domates Çorbası Yapılışı

Öncelikle unu yağı katmadan kavuruyoruz. Bir kenarda soğumaya bırakıyoruz. Bir çok kişi tereyağı ve unu kavurarak yapar ancak ben o şekilde sevmiyorum çünkü hem yağ kokuyor hem de ağır oluyor.

Başka bir tencerede rondoda çekilmiş domatesi (ben özellikle kabuklu çekiyorum rondodan ama sevmiyorsanız kabuğunu soyabilirsiniz), tereyağını, sütü koyuyoruz. 3 dakika kadar kavurup içerisine un, su, tuz ve karabiberi ilave ediyoruz. Bu aşamada sürekli karıştırmalısınız yoksa un topaklanır. Sonrasında kaynamaya başlayınca defne yaprağını ilave ediyoruz. Altını kısıyoruz 3 dakika kadar kaynayınca altını kapatıyoruz. Biraz dinlendirip defne yaprağını çıkartıyoruz içinden. Servis için hazırladığımız kasemize koyuyoruz üzerine kaşar peyniri ilave edip servis yapıyoruz. Afiyet olsun

Aşure Nasıl Yapılır 

18 Yorumlar

  1. Aldım bile kokusunu mis♡♡

    YanıtlaSil
  2. Yapım aşaması tersten geldi ama bunu da deneyeceğim mutlaka, elinize sağlık :) Tam zamanı nefis çorbaların.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. başta da belirttiğim gibi çoğu yağla unu kavuruyor ama ben o şekilde sevmiyorum. Tabi herkesin damak tadı başka ama bu şekilde denemenizi tavsiye ediyorum

      Sil
  3. En pratik ve lezzetli domates çorbası kesinlikle seninkisi belli ellerine sağlık. Sabah sabah canım istedi. Şimdi senin tarifinle yapmak için hemen mutfağa gidiyorum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. afiyet şifa olsun canım. Malum kış gelince çorbasız olmuyor sofralar

      Sil
  4. Soğuk havaların şifa deposu
    Çorba
    Harika görünüyor Elinize saglik

    YanıtlaSil
  5. Çok önceleri tüketmediğim, Ama son dönemlerde severek Yediğim çorbalardan bir tanesi pratik domates çorbası tarifini için çok teşekkür ederim. Çok leziz görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Miss gibi olmuştur eminim, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. Domates çorbasına bayılırım nefis duruyor.

    YanıtlaSil
  8. Domates çorbasının içinde kaşarların uzamasını çok severim:) Tarif için teşekkürler, koyuluğunu ve rengini de güzel ayarlamışsınız, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Lerzancım domates çorban çok nefis görünüyor eline sağlık canım. Tam mevsime uygun olmuş :)

    YanıtlaSil
  10. Tarifinizi denedim ilk defa domates çorbası yapmış oldum ve nefis oldu. Tarif için teşekkürler, canım çorba istediğinde çok pratik şekilde yapabileceğim lezzetli bi tarif biliyorum artık.

    YanıtlaSil
  11. Domates çorbasını çok severim ama hiç yapmadım. Taze domatesler varken hemen yapayım hastayken iyi gelir sıcak sıcak. Domates Çroba Tarifini deneyeceğim canım :)

    YanıtlaSil
  12. Çok sevdiğim bir çorbadır. Ellerine sağlık 👍

    YanıtlaSil
  13. Çok lezzetli bir çorbaya benziyor tarifini merakla okudum ilk fırsatta bu domates çorbası tarifini deneyeceğim şimdiden güzel olacağından eminim görüntüsünden belli oluyor zaten güzel olduğu bu güzel tarif için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  14. Domates çorbasını üzerinde kaşarla çok severiz biz ailecek.

    YanıtlaSil

View My Stats