Kore güzellik ürünleri markasından hızlı büyüme: Kore menşeili güzellik ürünleri neden yükselişte?
Justin Beauty

Son yıllarda güzellik ve cilt bakımı dünyasını hızla kasıp kavuran bir trend var: K-Beauty, yani Kore güzellik ürünleri...  2016 yılında eczacılar, online satış ve pazarlama uzmanlarının bir araya gelmesiyle kurulan Justin Beauty, “Türkiye’nin ilk online Kore kozmetiği alışveriş sitesi” olarak kullanıcılarına birbirinden etkili ve doğal içerikli ürünler sunuyor. Sadece 2017 yılı sonunda %300’lük bir büyüme elde eden Justin Beauty, bugün bünyesinde bulundurduğu 18 Kore menşeili marka ile hızlı yükselişini sürdürüyor.

Porselen gibi bir cildin doğuşu
Kore cilt bakımı rutininin çıkış noktası Koreli kadınlar ve Güney Kore kültürü. Bu eşsiz Doğu kültürüne göre pürüzsüz ve sağlıklı, yani porselen gibi bir cilde sahip olmak oldukça önemli. Bu da Korelilerin zaman içerisinde cilt konusunda mükemmeliyetçi olmalarına, detaylı bir cilt bakımı rutini ve çeşitli ürünler geliştirmelerine yol açmış. Sayıları 20 bini bulan Koreli güzellik markaları arasındaki kalite ve inovasyon rekabeti, birbirinden etkili ürünlerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Doğal içerikli, hayvan testlerinden geçmeyen, organik ve farklı ihtiyaçlara yönelik etkili çözümler sunan bu özel ürünler tüm dünyada en çok tercih edilen cilt bakımı ürünleri arasında.


Artan ihtiyaç ve talebi görmek
Çalışan kadın oranının artması, hızlı ilerleyen teknoloji ve modernleşme, Türkiye’de kozmetikte online alışveriş pazarının hızlı bir şekilde büyümesini sağlayan faktörler arasında. Ancak Kore kozmetiği ürünlerinin bu pazardaki yerinin birkaç yıl öncesine kadar oldukça küçük olduğu biliniyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan Kore menşeili markalar bu dönemde Türkiye’de yeterince iyi bilinmiyor. Piyasada çok az marka yer alırken, zengin ürün çeşitliliğine erişim ancak global alışveriş siteleri aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor.

Ortaya çıkan bu önemli ihtiyacı ve ürün çeşitliliği talebini tespit eden ve piyasaya etkili bir giriş yapan Justin Beauty, 2016 yılında Türkiye’de ilk defa birçok büyük Kore markasını bir araya getirerek online bir alışveriş sitesi kurdu. Alanında uzman eczacılar, online satış ve pazarlama uzmanlarının bir araya gelmesiyle hayata geçen Justin Beauty, kullanıcılarına Kore’nin önemli markalarından seçkiler sunuyor. Sadece 2017 yılı sonunda %300’lük bir büyüme elde eden Justin Beauty’nin bünyesinde barındırdığı markalar ve ürün skalası da bugün itibariyle 3 katına ulaşmış durumda. Markanın online platformlardaki etkileşim oranı da hızla büyüyor.

Justin Beauty markaları her yerde
Kore kozmetiğinin, yıllık büyüme oranı %10’u aşmış olan Türkiye kozmetik pazarındaki payı % 0,5 civarında. K-Beauty'nin hızlı yükselişini öngörerek bütünsel bir pazarlama stratejisi oluşturan ve zengin ürün çeşitliliğine ulaşımı kolaylaştıran Justin Beauty, önümüzdeki yıllarda da büyümesini katlayarak devam ettireceğe benziyor.

Justin Beauty ürünlerine markanın kendi sitesi haricinde n11, Trendyol, Hepsiburada, Lidyana ve Morhipo gibi sitelerden de ulaşmak mümkün. Justin Beauty offline olarak da varlığını güçlendiriyor. Markanın ürünleri kısa zaman içerisinde ünlü kozmetik zincirlerinde fiziksel olarak da yerini almış olacak. Daha detaylı bilgi sahibi olmak için Justin Beauty’nin Kore cilt bakım rutinine, güzellik trendlerine ve önemli püf noktalarına yer verdiği bloguna ve birbirinden eğlenceli ve bilgi verici postlar içeren Instagram hesabına göz atılabilir.








4 Yorumlar

  1. Makyajı bilmem ama bakım konusunda kendilerine ve dünyaya katkıları önemli. Bu rüzgar, ticarette KR menşeli ürünleri daha çok göreceğimiz anlamına geliyor teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Çok fazla denemedim ama çok begenildigini biliyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Kore ürünleri temiz içerikli ve gerçekten sihirli özellikleri var bu yüzden ben bayılıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Kore menşeili ürünleri her yerde daha sık görür oldum. Diğer markalarla adeta yarış halindeler. Henüz deneme fırsatım olmadı ama olmayacak değil.

    YanıtlaSil

View My Stats