Merhaba herkese

Bugün sizlerle bu hafta vizyona giren 7. Koğuştaki Mucize Filmi hakkındaki fikirlerimi paylaşacağım.


7. Koğuştaki Mucize Filmi Oyuncuları


Aras Bulut İynemli 
Deniz Baysal
Yurdaer Okur
Celile Toyon
İlker Aksum
Mesut Akusta
Sarp Akkaya
Yıldıray Şahinler
Nisa Safiya Aksongur (çocuk oyuncu)

Yönetmen
Mehmet Ada Öztekin
7. Koğuştaki Mucize
7. Koğuştaki Mucize

Öncelikle film kore yapımı bir filmin Türkiye'ye, dönem filmi tadında uyarlanmış hali. 7. Koğuştaki Mucize Filminin konusu kısaca şöyle; Mehmet bir Ege kasabasında babaannesi ve kızıyla yaşayan zekası 7 yaşında olan bir adamdır. Kendi hallerinde ufak şeylerle mutlu olmaya çalışan Ova (Mehmet'in kızı) ve Mehmet'in hayatı bir gün bir kız çocuğunun ölümü ile altüst olur. Çünkü bu ölümden herkes Mehmet'i sorumlu tutmaktadır. Ölen kız çocuğu Yarbay kızıdır ve Mehmet'de kendini ifade edemediği için Mehmet idama mahkum olur. Ancak Mehmet masumdur ve onun artık bir mucizeye ihtiyacı vardır. Daha fazla anlatıp filmin heyecanını kaçırmak istemiyorum.
7. Koğuştaki Mucize

Ben film hakkındaki görüşlerimden bahsedeyim. Öncelikle çocuk oyuncu hariç oyuncuların hepsi birbirinden muhteşem şekilde oynuyor. Çocuk oyuncu çok güzel çok tatlı ancak role bir türlü girememiş gibi görünüyor (babaannesi ağlama derken gözünde yaş bile yoktu) Bir çok yerde duyguyu seyirciye geçiremiyordu. Piyasada bu rolün hakkını verebilecek çok daha iyi çocuk oyuncular varken neden bu çocuğu tercih etmişler bilemedim. Çok güzel ve tatlı bir çocuk olduğu için belki de. Ama diğer oyunculara diyebileceğim hiç bir şey yok; hepsi muhteşemdi. Salonda ağlamayan kimse yoktu sanırım :)

Filmde biraz dönem havası vardı; askeri tutumlar, bürokrasinin kirli yüzünü ve çaresizlik duygusunu son raddeye kadar yaşatıyor. Ayrıca her kötünün içinde bir iyi taraf olduğunu da film ilerledikçe anlıyorsunuz. Filmin başında sinir olduğum insanlara filmin sonunda teşekkür eder hale geldim.

Bir de en çok dikkatimi çeken şeylerden biri çocukların büyüklerinin aynası olduğu; anne-baba ne kadar anlayışsız ve acımasız ise çocuklar da en az onlar kadar acımasız oluyor. Ya da tam tersi durumda anne-baba ne kadar sevgi doluysa ve masumsa çocuk da o kadar sevgi dolu ve masum oluyor. Filmde bunu çok açık görebiliyorsunuz.

Filmde bazı yerlerde kopukluklar vardı sanki bazı kısımlar izleyicinin hayal gücüne bırakılmış gibiydi yahut daha uzun çekilip kısaltılmak zorunda kalınmış da olabilir. Tabi sonra parçalar birleşiyordu izledikçe ama izler izlemez anlaşılmayan kısımlar da vardı. Detaylıca anlatmak isterdim ama henüz izlemeyenler var izleyince ne demek istediğimi anlayacaklardır.

Filmi izlerken keşke yarbaya da hak ettiği cezanın verildiğini görseydim içim soğusaydı dedim:) Gerçi evladı ölmüş daha kötü ne olabilir diye düşünmüş de olabilirler.

Film genel olarak çok sürükleyici, duygu yoğunlukları çok güzel anlatılmış, dayak ve işkence sahneleri çok gerçekçi çekilmiş, müzikleri ile gerçekten bir bütünlük sağlanmış bir şekilde izleyiciye sunulmuştu. Tekrar izlemek isteyebileceğim bir film ama sonunu bilince tabi ilki gibi heyecanı kalmıyor sadece o duyguları tekrar yaşamak için izleyebilirim.

Sizler izlediniz mi? Film hakkında fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim


21 Yorumlar

  1. Sona dogru film cok karisti oysa ilk basta idam elestirilecek diye dusunmustum ama umdugumu bulamadim

    YanıtlaSil
  2. Yurdaer Okur , kötüyü gene en iyi şekilde oynayıp ayrı bir lezzet vermiş filme��dram çok abartılmış bir de.

    YanıtlaSil
  3. Merak ettiğim bir film 7. Koğuştaki mucize. Bakalım hafta içi izlemeye gideceğim.

    YanıtlaSil
  4. BİLGİLENDİRME ÇOK GÜZEL, EMEĞİNİZE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  5. Film bir Japon filim den alıntı olmuş sadece kurgudan biraz oynanmış ve sonu değiştirilmiş keşke kendi senaryomuz olsaydı

    YanıtlaSil
  6. aklımdaydı izliycem. oyuncular süper kadro yaa :) koremiymiş anaaa :)

    YanıtlaSil
  7. Güzel bir konusu var ilk fırsatta izlemeyi umuyorum.

    YanıtlaSil
  8. Çok film izleyen biri değilim ama tanıtım ve yorum için teşekkür ediyorum. Ben de bir fikir oluşmasını sağladı :)

    YanıtlaSil
  9. filmi merak ediyorum engelli bir babanın sağlıklı bir evlada sahip olması yüzdelik dilim olarak az, orası tartışılabilir bence gerçekçilik açısından,
    onun dışında izlemek istiyorum ama çok duygusalsa emin de değilim....

    YanıtlaSil
  10. 7. Koğuştaki mucize filmini izlemedim. Biraz duygusal sanırım , komedi daha çok seviyorum 🙂

    YanıtlaSil
  11. Aras Bulut iyidir de çocuk oyuncu nasıl acaba diyecektim ki hemen yazmışsın:) Kızım dizisindeki kız olabilirdi belki bilemiyorum.İzlemedim ama yorumlara bakıyorum, dram dozajının yüksekliği ve sonu biraz eleştiriliyor ama genel anlamda memnuniyet var. Peki kaç yaş izler sence en düşük. Çocuk oyuncu var diye dedim, ilkokul öğrencisi izleyebilir mi?

    YanıtlaSil
  12. Netten izleyebilirim. Bu tarz filmleri açıkçası sinemada izlemiyorum. Çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  13. Dün akşam izleme fırsatım oldu. Gerçekten son zamanlarda izlediğim en güzel filmlerden birisi diyebilirim. Fakat filmin sonunu çok iyi bağlayamamışlar. Mesela Kızının görüntülendiği son bölümde Memo'ya bölümde ne oldu? Birde Aras Bulut İynemli karakteri çok iyi oynayamamış.

    YanıtlaSil
  14. Ben henüz izlemedim ancak para verip de izlemem bu tarz bir filmi. Ağlamak için neden para vereyim? :)

    YanıtlaSil
  15. Baya detaylı bir yorum olmuş. Daha izlemedim. Ama izleyen herkes ağlamaya hazır olun diyor.

    YanıtlaSil
  16. Hem konusu hem de oyuncu kadrosu oldukça başarılı bir film. Oldukça duygulandım. Daha önce babam ve oğlum'da da böyle olmuştum. Çok benzettim iki filmi birbirine

    YanıtlaSil
  17. Gitmeyi düşündüğümüz bir film. Değerledirmenizi paylaştığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  18. 7. Koğuştaki Mucize filmi son dönemde en çok duyduğum ve en çok merak ettiğim filmler arasında yer alıyor. Çocuk oyuncu da iyi olsaydı demek dört dörtlük film olacakmış.

    YanıtlaSil
  19. Filmi merak ediyorum ama ağlarım diye gitmiyorum🙈 musluklar açılırsa zor kapanır

    YanıtlaSil
  20. Blogunuzu takip ediyorum. Bende izledim çok sevdim özellikle Aras Bulut'un oyunculuğuna hayranım. Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  21. Ben netflixten izledim filmi zannetmiyorum başka birinin yerine birinin asılacağını

    YanıtlaSil

View My Stats