Merhaba herkese

Salda Gölü
Bugün sizlere Türkiye'nin Maldivleri olarak anılan Salda Gölü ya da diğer bir deyişle Saldivleri anlatacağım. Kimseyi rahatsız etmemek ve özel hayatlarına girmemek için fotoğrafları uzaktan çektim yakın çekimlerde de kimsenin olmaması için özen gösterdim.
Türkiye'nin Maldivleri Salda Gölü
Salda gölü konum olarak Burdur ili Yeşilova sınırları içerisinde. Salda Gölü'ne nasıl giderim diyenler için ; Salda Gölü Burdur'a 60 km Denizli'ye 100 km uzaklıkta, Antalya'ya ise 160 km uzaklıkta. Biz kendi aracımızla gittik ancak sizler gitmek isterseniz şehirler arası otobüs yolculuğu yaptıktan sonra (Antalya, Burdur, Denizli) Yeşilova minibüslerine binerek gidebilirsiniz. Uçakla ulaşmak isterseniz Isparta, Antalya ya da Denizli hava alanlarını tercih edebilirsiniz.
Türkiye'nin Maldivleri Salda Gölü
Salda Gölü

Peki Salda Gölünde nerede kalabilirim? derseniz biz günü birlik gittik ancak siz orada konaklayabilirsiniz. Burdur Yeşilova Belediyesi bunun için çok güzel imkanlar hazırlamış; isterseniz Salda Gölü Halk Plajında çadır kampına katılabiliyorsunuz isteseniz de Bungalov evleri kiralayabiliyorsunuz. Salda gölü çevresinde baz istasyonu olmadığı için telefonlar biraz daha az çekiyor bu konuda da bilginiz olsun :) niye kimse aramıyor demeyin muhtemelen ulaşamıyorlardır.

Burdur Yeşilova Belediyesi Salda Gölü'nde en çok yapılan konaklama şekli  çadır kampı. Çadır kampı yapmak için özel hazırlanmış yerler var bayağı da kalabalık ancak çok düzenli. Bir diğer konaklama şekli bungalov evler. Bungalov evlerin arka kısmında wc var ancak klima olmadığı için uzun süreli konaklamalarda biraz sıkıntılı olabilir. Ancak fiyatı uygun olduğu için de tercih edilebilir. Salda Gölü Bungalov ev kiralama fiyatı 100 TL.

Gelelim Salda Gölü'nün güzelliklerine; uçsuz bucaksız mavinin farklı tonlarında muhteşem bir sahili olan bir göl. Sahilde bayağı uzun bir kısım bembeyaz ancak Pamukkale gibi değil yapısı biraz daha farklı. Daha yumuşak bir çamur gibi ama nasıl desem yumuşacık ve kokusu yok. Suyun içinde bayağı ilerleseniz bile derinleşmiyor. Su bayağı soğuk ama güneş ışınları çok çabuk yakıyor benden size tavsiye güneş kremlerinizi ihmal etmeyin sakın :) Bir de her zaman mı öyle bilmiyorum bizim gittiğimiz plajda ben mi göremedim cankurtaran yok ve etraf çok kalabalık. Ben göle girdiğimde sürekli hem kendi çocuklarımı hem de etrafta ailelerinden bağımsız yüzen çocukları sık sık kontrol ettim çünkü sonuçta altı yumuşak toprak olan bir göl ve boğulma vakası yaşanabilir. Şifasını alabilmek için çamurundan yüzüme de sürdüm yıkadığımda yüzümü kurutur sandım ama kurutmanın aksine yumuşacık yaptı. O beyaz çamurundan (ya da ne deniyorsa işte ondan ) getir diyen arkadaşlarıma bir pet şişeye koyup getirdim ancak çok kötü kokmuştu o yüzden attım (yani gidip o şifayı yerinde alacaksınız:)))

Ben Salda Gölü'nü çok beğendim. İnşallah yetkililer oranın kıymetini bilirler. Hatırlarsanız bir ara Pamukkale'ye gereken değer verilmemişti ta ki o bembeyaz eşsiz güzellik kararmaya başlanınca koruma altına alınıp ayakkabı filan yasaklanmıştı. İnşallah Salda Gölü o hale gelmeden yetkililer bu eşsiz yerin kıymetini bilir ve korurlar. Geçtiğimiz günlerde Salda Gölü'ne Millet Bahçesi yapılması fikri üzerine halkımız ayaklanmış, bu güzelliğin yaşatılması ve korunması gerektiğini savunup tek yürek halinde bu tasarının bir süre ertelenmesine karar verilmişti. Son durum ne tam bilmiyorum ama umudum bu eşsiz sahillerin en güzel şekilde korunması ancak Bir Kapadokya gibi çok yüksek giriş ücreti konmadan herkesin bu güzel yerleri görebilme şansının ortadan kaldırılmaması.

Sizler Salda Gölüne gittiniz mi? Saldivler hakkında ne düşünüyorsunuz ?

25 Yorumlar

  1. Hiç gitmedim ama merak ediyorum gerçekten. Çok güzel fotoğraflar görüyoruz. Anlattıklarınız faydalı oldu. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Yakın zamanda gittik biz de çok güzel bir yer. Umarım bozmazlar bu güzelliği. Ama bu kalabalığa kirlenmesi de kaçınılmaz.

    YanıtlaSil
  3. Benim de merak ettiğim yerlerden biri görmeyi çok isterim

    YanıtlaSil
  4. inşallah bozmazlar bu güzelliği de:(
    suyunun soğuk olduğunu bilmiyordum ve konaklama baya uygunmuş

    YanıtlaSil
  5. Ben iki sene önce çadırla 1 gece kalmıştım. Çok güzel bir havası var, Antalya'dan sonra gece ferahlamıştım. Gölü de çok seviyorum ama giremedim nedense

    YanıtlaSil
  6. Çok merak ettiğim bir yer. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Çok beğendim. Gitmeyi çok isterim. Teşekkür ederiz Lerzan 😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah ilk fırsatta gidersiniz çünkü korkuyorum oraları da batırıp halledecekler diye

      Sil
  8. Nasıl güzel bir yer umarım giderim :)

    YanıtlaSil
  9. Ben de henüz göremeyenlerdenim bu güzelliği. En kısa zamanda gitmeyi istiyorum. Hatta konaklama bile yapabilirim.

    YanıtlaSil
  10. ay işallah gidicem yaa iyice bozulmadan oralaar :)

    YanıtlaSil
  11. Geçenki yazıda lisinia parkı çok hoşuma gitmişti, şimdi de burası. Gezilecek yer alternatifleri sayenizde artarak devam ediyor.

    YanıtlaSil
  12. Bu ara tv lerde de sıkça haberleri çıkmaya başladı buda merak uyandırdı bizde görenlerden oluruz inşAllah ama bungulovlara neden klima konmamış çözemedim :) bilgilendirmeler için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  13. Bu yaz çabucak geçti.Umarım önümüzdeki yaz görme fırsatı bulabilirim :)

    YanıtlaSil
  14. Saldivler'e gitmedim ama bir an önce gidip görmek lâzım yoksa bu güzellik bu sefer yetkililer eliyle bozulacak gibi geliyor bana.

    YanıtlaSil
  15. Salda Gölü cennetten bir köşe gibi. Umarım korurlar ve ziyan olmaz.

    YanıtlaSil
  16. okuldan arkadaşlarım toplanıp gitti buraya hepsi çok sevmiş ben de giderim bir gün inşallah :) her gün daha da kalabalıklaşması ve başka bir takım olaylar endişe verici umarım zarar gelmez..

    YanıtlaSil
  17. Salda Gölü merak edip de gidemediğim nadir yerlerden biri. Umarım bir gün gitme fırsatı bulurum. Bu yazın benim için ön bilgilendirme oldu. Eline sağlık Lerzancım .

    YanıtlaSil
  18. Salda Golu merak ettigim yerlerden tesekkurler bilgiler icin canim💖

    YanıtlaSil

View My Stats