Neredeyse her kızın çeyizinde olan ve her geçen gün yeni fikirlerle daha güzel modellerin ortaya çıktığı, oya örneklerinden biraz bahsetmek istiyorum. Yapacak bir şeyler arıyorsanız, vaktinizi değerlendirmek için çok güzel bir hobi olabilir. Ayrıca kızlarınız için de çeyizlik harika oya modelleri yapabilirsiniz, tığ işini öğrenmek ve kendi el emeğinizle bir şeyler yapabilmek, sizi de mutlu edecektir. Ben çocukluğumdan beri rengarenk ipleri, boncukları hep sevmişimdir, şimdilerde artık komşulardan, tanıdıklardan oya modeli aramaya gerek bile kalmadı, artık hayatımızda büyük bir yer edinen, internet ve cep telefonları sayesinde, sosyal ağlarda paylaşılan en yeni oya örneklerini hiç uğraşmadan kolaylıkla bulabiliyoruz, hanımlar el emeği, göz nuruyla yaptıkları o güzel oya modellerini bizlerle paylaşıyorlar. 
iğne oyası modelleri
İğne Oyaları
Yeterince tığ işi biliyorsanız, oya örneklerini bir resim paylaşımından bakarak bile yapabilirsiniz. Tabi sadece sosyal paylaşım siteleri değil, başka siteler de videolu anlatımlı oya örneklerini de kolaylıkla bulabilirsiniz. Benim son çıkan oya örneklerini takip ettiğim bir site var, hunerliparmaklar.com gerçekten en son çıkan oya örneklerini burada bulabiliyorum, sadece tığ oyası değil, oya örnekleri arasında oldukça çeşitli modeller var, iğne oyaları, mekik oyaları, sadece yazma kenarı için değil, havlu kenarlarına yapabileceğiniz çok güzel oya örnekleri de mevcut. Bazı modellere bakarken hayran kalıyorum, öyle güzel yapılmış ki, çok zarif ve narin görünüyorlar. Oya modellerini görünce, iğne oyasına da merak sarıyorum, yapımı biraz zor gibi görünse de, eminim biraz uğraşırsam bunu da yapmayı başaracağım, biz hanımların hünerli parmaklarından hiç bir şey kurtulamaz, inanırsak her şeyi hakkıyla elbette yapabiliriz. 
oya modelleri
Oya Örnekleri
Bahsettiğim siteye geri dönecek olursak, içeriğinde ki oya örnekleri kadar, sitenin ismi de çok güzel, hünerli parmaklar sitede dolaşırken modelleri yapmanız için sizi daha da istekli hale getiriyor, modellerin yapımını detaylı anlatan videoları bulmak işinizi epey kolaylaştırıyor. Oya işlemeye yeni başlayanlar için de yapabilecekleri kolay oya modelleri var, kolay diye güzel görünmediğini düşünmeyin, çünkü güzel olmayan hiçbir modelle karşılaşmayacaksınız. Kolay veya zor, her oya modeli gerçekten çok güzel görünüyor, kum bocuk ile, incilerle yapılan modeller ışıl ışıl görünüyor, bu modelleri görüp de yapma isteği duymamak elimizde olmayan bir şey sanırım. Sizce de öyle değil mi?

Değerli yorumlarınızı bekliyorum, mutlu ve huzurlu kalın.




2 Yorumlar

  1. Ne kadar güzel oya modelleri böyle.

    YanıtlaSil
  2. Siteyi mutlaka gezeceğim annem çok sever el işlerini onada söyleyeyim.

    YanıtlaSil

View My Stats