Merhaba herkese
Bugün sizlere hem sağlığımız için çok faydalı hem de yemesi çok keyifli bir şeyden bahsedeceğim. İsmini İrem Derici 'nin zayıfladım diye anlatması ile daha çok duyuran Chia tohumu nedir ne işe yarar?  biraz araştırınca sayısız faydalarının olduğunu gördüm.

Chia Tohumu ülkemizde yeni yeni tanımaya başladığımız bir besin. Yüksek oranda protein, Omega 3 ve lif içeriyor. Omega 3 beyin sağlığı için çok faydalı ancak yüksek derecede Omega 3 almak tehlikeli çünkü kanı sulandırdığı için kan basıncında düzensizlikler ve kanamalara da sebep olabilir. Her şeyde olduğu gibi kararında tüketilmesi gerekiyor. Aynı zamanda içerdiği manganez ile kemik gelişimi için çok gerekli. Zayıflamak içinde bir çok diyet programında yer alan Chia Tohumu yenildikten sonra şişerek midede tokluk hissi oluşturuyor. Zaten bir süre suyla muhatap olduğunda şişerek jel halini alıyor. Glüten içermediği için çölyak hastaları da kullanabiliyor.

Chia kullanımı
Chia Tohumu
Benim kullanım amacım bağışıklık sistemimin güçlenmesiydi. Kokusu yok baskın bir tadı da yok. Ben yoğurt ile yemeyi çok sevdim. Chia Tohumu yoğurt mükemmel bir karışım oluyor. Bir kase yoğurt içine göz kararı bir miktar koyup yumuşamasını beklemeden çıtır çıtır halde iken tüketiyorum. Gerçekten tok tutuyor ve insanın kendini zinde hissetmesini sağlıyor. Tatlı yaparken de kullanılıyor Chia Tohumu. Bir süre suda beklettikten sonra jöle kullanır gibi kullanabiliyorsunuz. Meyve suları ile karıştırıp dondurup özellikle çocuklar için dondurma gibi verebilirsiniz. Çorbalarda servis yaparken üzerine serpmek de çorbalara lezzet katıyor hem de daha sağlıklı ve doyurucu oluyor. Salata severler de salataların üzerine serpebilir. Ben patates salatasına çok yakıştırıyorum Chia tohumunu.


Ben Yayla Bakliyat Chia Tohumu kullanıyorum Bildiğim ve güvendiğim marka olduğu için genelde Yayla Chia Tohumu alıyorum. Bir çok faydası ve kullanım alanı olan Chia Tohumu fiyatı yarım kilosu 500 gr 14 TL- 18 TL arasında değişiyor. Sizler Chia Tohumunu nasıl tüketiyorsunuz ?


0 Yorumlar

View My Stats