Merhaba herkese
Bugün sizlere bir süredir kullandığım Procsin Black Toothpaste (siyah diş macunu) hakkındaki fikirlerimi anlatacağım.

diş bakımısiyah diş macunu

 Nisan ayından beri kullandığım siyah diş macunu ; maskelerini de severek kullandığım Procsin markasına ait. İtiraf ediyorum ilk elime aldığımda macunun rengi siyah olunca biraz ön yargı ile yaklaştım yani tadı kötü mü acaba diye korktum. Procsin diş macununu fırçama sürüp ilk fırçaladığımda tadının kötü olmadığını hatta kullandığım bazı diş macunlarından da güzel olduğunu fark ettim. Ben aşırı naneli macunları kullanamıyorum. Bir de sık sık ağzımda aft çıktığı için çok naneli olanlar diş fırçalamayı eziyet haline getirebiliyor.

Siyah diş macunu %100 doğal aktif karbon, nar çekirdeği, üzüm çekirdeği, ada çayı, meyan kökü, kekik ve misvak içeriğine sahipmiş. Kahve, sigara ve yemeklerden oluşan lekeleri gidermeye, dişleri beyazlatmaya yardımcı oluyormuş.Yumuşatıcı ve iyileştirici özelliği sayesine ağız içerisinde oluşabilecek yaraların önlenmesine yardımcı oluyormuş. Ağız kokularını önlüyormuş ve içeriğindeki klorofil ile dişlerin daha parlak ve güzel görünmesini sağlıyormuş. İçeriğinde floroid içermemesi de bana göre en büyük artısı. Çünkü floroidin kar zarar tablosu henüz belli değil bazı uzmanlar yararlı derken bazıları çok zararlı kesinlikle olmamalı diyor. Kime inanacağımı şaşırdım ama biraz da soğudum sanırım özellikle floroid içermeyen ürünlere daha sıcak bakar hale geldim. Active carbon diş macunu yorum ve görüşleri inceledim. 

Gelelim benim deneyimlerime; kullanmaya başladığımdan itibaren aftlarım azaldı. Bu macunu en çok bu yüzden sevdim.İki buçuk ayda 1 kez ve o da çok hafif bir şekilde aft atlattım. Dişlerimde bariz bir beyazlık görmedim ama yeni lekelenmeleri önledi. Bir kahve sever olarak günde 5-6 fincan kahve içiyorum ve her zaman kahve içer içmez diş fırçalama imkanım olmuyor. Belki daha uzun süreli kullanımda beyazlama artabilir ama şimdilik böyle bir şey fark etmedim. Ağız kokuları konusunda da gerçekten etkili özellikle Ramazan için bu çok iyi oldu. Dişlerimi sahurda fırçaladığımda gün içerisinde hala temiz hissediyorum. Karbonat içeren bazı diş macunları beyazlatıyor ancak diş minelerinde çizilmelere sebep oluyordu. Bu macunda o tarz çizilmelere de rastlamadım. Demek ki aktif karbon çizme yapmıyor. Bildiğim ya da araştırırken öğrendiğim bariz bir zararı yok (var ise bildiğiniz yorum olarak bırakırsanız sevinirim ). Ben sevdim siyah diş macununu ve bir süre daha kullanacağım Sizler nasıl bakıyorsunuz bu siyah diş macunu olayına ?Procsin aktif karbon diş macunu kullananlar yorumlarınızı bekliyorum. 

1 Yorumlar

  1. Siyah diş macununu hiç duymamıştım. Renginin siyah olması benim de ön yargılı yaklaşmama neden olurdu. Ama dediğiniz gibiyse süper bir şeye benziyor. Kullanırım ben bunu en kısa zamanda gibi geldi.:)

    YanıtlaSil

View My Stats