Merhaba herkese

Okulun ilk dönemi sona ermek üzere ve etrafımdaki tüm velileri saran bir telaş var; karne hediyesi !!!

Karne hediyesi ne almalıyım?
Karne hediyesi indirimleri nerede var?
Karne hediyesi fiyatları nasıl ?
Karne hediyesi ne olabilir ?

Peki gerekli mi karne hediyesi?

karne hediyesi gerekli mi
Tüketim çılgınlığı yaşadığımız bu günlerde ben size kendi fikirlerimi sunacağım. Beğenip beğenmemek sizlere kalmış. Değerli yorumlarınızı da bekliyorum.


Öncelikle varlıklarına her gün şükrettiğimiz yavrularımız için yapamayacağımız şey yok. Eğitimleri için gösterdiğimiz çaba da bunların içerisinde başı çekiyor. Bana göre onlar için yapabileceğimiz en güzel şey eğitimleri için gösterdiğimiz sabır ve gayret. Sonrasında ise iyi yada kötü oldukları her an yanlarında olabilmek. Çocuklarımız çok başarılı olmayabilirler o anda bile onlara olan sevgi ve desteğimizi göstermemiz onlar için en büyük hediye.
kutu oyunları

Peki ortak sorunumuz olan filancanın annesi-babası şunu almışa benim cevabım şu oluyor- çocuklarına vakit ayırmayan ya da ayıramayan anne-baba bu eksikliği maddi şeyler ile doldurmaya çalışıyordur. Belki çocuğun zaten ihtiyacı olan bir şeyi hedef gösterip onu alıyordur. Kimsenin ev ortamını, maddi durumunu sorgulamak haddime değil. Benimki sadece öngörü ya da tahmin.


Ben de geçen sene büyük oğlum Kayra -anne güzel bir telefona ihtiyacım var dediğinde -Fen lisesini kazandığın zaman alacağız zaten (ki kazanacağı kesindi )demiştim. Ama burada bizim söylemek istediğimizi Kayra anlayacak kadar tanıyordu bizi. Bizim burada demek istediğimiz maddi olarak bir plan yaptık ve ancak eylül ayında alabileceğiz o zamanda zaten senin en çok ihtiyacın olduğu zaman. Yoksa Fen lisesini kazanmazsan almayız gibi bir şartlandırma söz konusu değildi.

Büyük oğlum 16 küçük oğlum 8 yaşında. Bu yaşlarına kadar hiç karne hediyesi almadım. Ancak tatillerde oynasınlar diye kelime oyunu, tangrammonopol, satranç gibi kutu oyunları aldım; onlarla da ailecek oynadık. Onlarda biliyorlar ki evde kaliteli vakit geçirmek için oyunlar alınıyor karnelerini övmek ya da yermek için değil.

Siz çocukları büyüyene kadar sürekli karne ile değerlendirirseniz büyüyüp sorgulama zamanı geldiğinde o da sizi sorgulayacaktır. Çünkü çevresinde anne-babası çok daha iyi yerlerde çok daha fazla para kazanan ya da iyi bir kariyeri olan ebeveyne sahip arkadaşları olacak. Siz onu karne ile değerlendirip dolayısı ile arkadaşları ile kıyaslarsanız o da sizi kıyaslama yoluna gidecektir.

Karne hediyesinin bir diğer zararı ise sürekli ödül ile iş yapmaya alışan çocuk bir süre sonra ödülsüz bir şey yapmak istemeyecektir. Bu da uzun vadede hem sizin hem de çocuk için çok kötü bir durumdur. Sürekli çatışmaya girmenize sebep olacaktır. Bu çatışma kazananı olmayan bir kavgaya dönüşecektir ve belki de aranızdaki bağların tamamen kopmasına sebep olacaktır.

Benim tavsiyem karne günleri yanlarında olun (tabi eğer çocuklarınız da bunu istiyorlarsa). Ben bu zamana kadar özellikle okullarının ilk ve son günlerinde mutlaka yanlarında olmaya çalıştım. Karneleri iyi yada kötü hadi çocuklar tatili kutluyoruz diyerek hep beraber planlar yapın  biz hep yaptık. Onların istediği bir yere gittik bizimkiler waffle sevdikleri için genelde orayı tercih ettik ama bu evde beraber bir şeyler hazırlayıp yemek yada beraber pasta yapmakta olabilir hatta hepsini bir kenara bırakıp beraber parkta oynamak bile olabilir. Önemli olan -çocuklarım iyi ve kötü gününüzde yanınızdayım ve inşallah elimden geldiğince de yanınızda olmaya çalışacağım mesajını verebilmektir. Çocuklarınız da bu mesajı sizden aldıklarında zaten sizden gereksiz beklentilere girmeyeceklerdir. Karnelerinde de sizin beğeni ve övgüleriniz için değil kendileri için iyi olmasına çalışacaklardır.

1 Yorumlar

  1. Gerçekten çok doğru bir yaklaşımda bulunmuşsunuz Lerzan Hanım. Çocukların karnelerini övmek ya da yermek yanlış. Ne olursa olsun tatili kutlamak en doğrusu. Aldığınız oyunlarla da güzel bir tatil geçirmişlerdir mutlaka. Teşekkürler bu güzel paylaşımınız için.

    YanıtlaSil

View My Stats