Yeşilay Mizahın Diliyle Bağımlılıklara Dikkat Çekecek



Yeşilay kamuoyunun ve özellikle gençlerin bağımlılıklara karşı düşünmeleri ve refleks geliştirmeleri için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu amaçla iletişim alanlarını da etkin bir şekilde kullanan Yeşilay, bağımlılık konulu uluslararası bir karikatür yarışması düzenliyor.
 Yarışma ile evrensel dil olan karikatür aracılığıyla kamuoyunun ve gençlerin bağımlılıklara karşı düşünmeleri ve refleks geliştirmeleri amaçlanıyor. Bağımlılık konulu yarışmada; uyuşturucu madde, tütün, alkol, teknoloji, kumar bağımlılığı gibi alt başlıkların yanı sıra anatçıların, bağımlılıkların insana ve topluma verdiği zararlara da değinilmesi bekleniyor.

Katılımcıların en çok 3 eser ile başvurabildikleri yarışmanın birincisi 3 bin dolar ve başarı plaketi, başarılı bulunan 5 yarışmacı ise 500 dolar ve başarı plaketi ile ödüllendirilecek. Sözel veya yazılı anlatım yerine daha çok görsel anlatımın ön planda tutulması istenen eserlerde A4 veya A3 boyutlarında siyah-beyaz veya renkli, yazı gerekli ise Türkçe ve İngilizce dillerinde olma koşulları aranıyor.

Yarışma jurisinde, Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker ve Yeşilay Bilim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Peyami Çelikcan'ın yanı sıra karikatürist Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Muhittin Köroğlu ve İranlı Mehdi Azizi yer alıyor. Yarışmaya katılan eserler; sanatsal nitelik olarak 25 puan, konuya uygun mizahi yönünde 25 puan, eserde yansıtılan konunun günlük yaşamla ilişkili toplumsal ve kültürel etki gücüne ise 50 tam puan verilerek değerlendirilmeye alınacak.


Yarışmaya katılmak isteyenlerin, sanatçı katılma formu ile birlikte, belirtilen ölçülerdeki en fazla 5MB ve Jpeg formatındaki eserlerini 20 Kasım 2016 tarihine kadar cartooncontest@yesilay.org.tr adresine göndermeleri gerekiyor. İsteyen sanatçılar ise karikatürlerini, katılım formu ile birlikte Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması, Sepetçiler Kasrı, Sirkeci 34110 İstanbul, Türkiye adresine posta yoluyla gönderebilecekler.

0 Yorumlar

View My Stats