KAÇUV'UN SMS KAMPANYASIYLA KANSERLİ ÇOCUKLARA UMUT OLUN!

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı(KAÇUV), ekonomik sebeplerden dolayı kanser tedavileri aksama riski taşıyan çocuklar ve ailelerine, başlattığı SMS kampanyası üzerinden bağış toplamaya devam ediyor. Ailelerin tedavi süresi boyunca kaldıkları Aile Evi’ne destek sağlamayı amaçladığı bağışlarla KAÇUV, her yaştan insanı kanserli çocukların umudu olmaya davet ediyor.



KAÇUV”un SMS kampanyasına destek olmak isteyen herkes, KAÇUV yazıp “5686”ya mesaj atarak, Aile Evi’ne 5 TL bağışta bulunabiliyor.

2000 yılında maddi sorunları nedeniyle tedavileri aksama riski taşıyan çocukların tedavilerinin sürekliliği ile beraber psikolojik destek ve çocuk psikolojisine uygun tedavi ortamının yaratılmasını sağlamak amacıyla kurulan KAÇUV, devam eden SMS kampanyası ile daha çok çocuğun kansere karşı mücadelesine katkıda bulunuyor.

KAÇUV, çocuklarının tedavisi için şehir dışından gelen, ekonomik olarak dezavantajlı ailelere yönelik olarak ücretsiz konaklama, gıda, temizlik, sosyal alanlar, mutfak ve kısmi giyim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Aile Evi’ni hizmete açtı. Aile Evi’nin ilgili ihtiyaçlarını temin etmek ve yeni evler kurulmasına katkıda bulunmak için başlattığı kampanya ile KAÇUV, herkesi yalnızca bir SMS(Turkcell operatörlerine ücretlendirme yapılmazken, Vodafone operatörlerine 1 SMS, Türk Telekom operatörlerine 2 SMS olarak ücretlendirilir) ile kanserli çocuklara ve ailelerine destek olmaya çağırıyor.

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı Hakkında:
Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, 2000 yılında İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji Onkoloji Servisi'nde çocukları tedavi görmekte olan aileler ile hekimlerinin bir araya gelmeleriyle kuruldu. Vakfın temel amacı; Maddi sorunları nedeniyle tedavileri aksama riski taşıyan çocukların tedavilerinin sürekliliğini sağlamaktır. Ayrıca kanser ile mücadelede önemli bir gereksinim olan psikolojik destek ve çocuk psikolojisine uygun tedavi ortamının yaratılması vakfın öncelikli hedefleri arasında yer alır.

Aile Evi Hakkında:
2012 Mart ayında düzenlenen kampanyalar ve İstanbul Valiliğinin destekleri ile inşa edilen Aile Evi, ihtiyaç sahibi olan kanserli çocuk ve ailelerine tedavi sırasında hiç bir ücret ödemeksizin konaklama, mutfak ve banyo hizmeti sağlıyor. Aile Evi 2 adet tek kişilik, 12 adet çift kişilik odaları ile 14 odadan oluşuyor. Aile Evi’nde kalan hasta çocuklar için bir oyun odası ve oyun bahçesi bulunuyor. Ayrıca çocukların yaş grupları doğrultusunda oyun odası içerisinde bilgisayar, dvd ve televizyon bulunuyor. Bütün odalarda banyo, buzdolabı, televizyon ve klima olan mekânda, misafirlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, ortak alan bir mutfak ve çamaşırhane de hizmet veriyor. “Aile Evi projesi” ile gıda, giyecek gibi yardımların yanında hem çocuklar hem de ebeveynleri için psikolojik destek hizmeti de verilerek bu zorlu süreçte ailelerin yanında oluyor. “Aile Evi” çalışmalarının en öncelikli hedefi projenin genişletilerek daha çok aileye ulaşılması.


KAÇUV Mesaj Hattı: 5686
KAÇUV İletişim: 0 212 291 31 10

0 Yorumlar

View My Stats