Harika bir buluş Winpet


Merhaba herkese
Bugün sizlere harika bir buluştan bahsetmek istiyorum. İsmi Win-Pet. Öncelikle belirtmeliyim bu bir reklam yazısı değil tamamen övgüyü hak eden bir ürünü tavsiye yazısı.






Buluşun icadı Emirhan Yaramancı bey hayvanları ve işini çok seven bir veteriner arkadaşım. Buluşun hikayesi de böyle başlıyor;

Kendisine tedavi için gelen bir kangal köpeği riskli ve başarılı ameliyatını yaptıktan sonra elizabet yakalığı ile ailesine teslim ediyor. Ertesi gün kangalın elizabet yakalığını parçaladığını sonrasında da ameliyat yerini ısırarak dikişlerini açtığını görüyor ve bir pet şişeyi fonksiyonel şekilde şekillendirip hastanın iyileşmesini sağlıyor. Sonraki günlerde de aynı yöntemle başka hastaları da tedavi ediyor ve sonra nasıl daha iyi bir hale getirebilirim diye düşünüyor. Sonrasında bu fikri daha da geliştirerek şimdiki Win-Peti oluşturuyor ve patentini de alarak hem hayvanlar hem de sahipleri için büyük bir kolaylığa imza atıyor.

Evcil hayvanı olanlar bilirler; kedi ve köpekler ameliyat sonrası yara yerlerini yalamasınlar diye birkaç yönteme başvurulur. Bunlardan en çok kullanılanı elizabet yakalığı denilen bir plastik aparat boyunlarına takılır. Ben de eski kedim Bıddık ta ameliyat sonrası bu yakalığı kedim de kullanmıştım. Bıddık çok rahatsızdı hem sürekli çıkartmak istiyordu hem rahatça yatamıyor oyun oynayamıyordu hem de yemek yerken dahi rahatsız oluyordu. Kaldı ki pati yaralanmalarında da işe yaramıyordu çünkü kedi-köpek yaralarını kaşıyıp dişleyerek yaranın daha fazla büyümesine ve enfeksiyon artırma riskini oluşturuyordu.

Bunun dışında ameliyat sonrası yara yerleri korumak için simit adı verilen yakalık, ağızlık, sakinleştirici ilaç ve iğneler, acı biber spreyleri, dar kafesler, bandajlamak ya da pansuman dikişi gibi yöntemlere de başvurulabiliyor. Ancak bunların hemen hepsi kedi-köpeklerde daha fazla enfeksiyon riskini artıyor ya da daha kötü sonuçlara ulaştırıyor.


 Win-Pet evcil ve yabani hayvanlarda operasyonlar, yaralanmalar sonucunda hastanın yaraya ulaşmasını ve yarasına zarar vermesini engellemek için üretilmiş bir medikal ürün. Elbise şeklinde tasarlanmış özel teknik bir kumaştan üretilmiş, tasarımı ile hastanın konforu ve rahatlığı için hava almasını da sağlayan bir ürün.


Emirhan beyi ziyaretimde Konti isimli köpeğin ameliyatını yapıyordu ve ameliyat sonrası Win-Peti takıldı. Konti hiç rahatsız olmadı çünkü üzerinde vücuduna uygun ve onun iyi olmasını sağlayacak kıyafeti vardı.  Kontinin sahibi operasyon sonucunda kucağına alıp mutlulukla içi rahat bir şekilde oradan ayrıldı.

Bu arada Win-Pet ler farklı ebat ve boyutlarda üretiliyor yani kişiye özel :)

Siz de böyle bir durumla karşılaşırsanız patent sahibi Emirhan beye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. ya da win-pet yazarak kolaylıkla bulabilirsiniz.














0 Yorumlar

View My Stats