Diyetsiz egzersiz kilo aldırıyor!



Yaz geldi ve siz kilo vermek için arayışlara başladınız bile :)
Ancak ne kadar egzersiz yaparsanız yapın kilo veremediğiniz mi fark ettiniz ?  Belki yanlış sporu yapıyorsunuzdur ya da egzersiz ile açılan iştahınız yüzünden kilo veremez hale gelmişsinizdir.




Yapılan araştırmalarda güzel gözükmek ve kilo vermek için aniden başlanılan egzersizlerle birlikte birçok kişide kilo artışına rastlanmıştır. Bunların sadece birkaç tanesi kas kütlesinde artış sağlarken diğerlerinde yağ artışına rastlanmıştır. Bunun en büyük sebebi olarak kişi spor yaparken nasılsa fazlasını yakarım şeklinde oluşan fikirle birlikte yeme alışkanlığında bir değişiklik olmaksızın aralarda yapılan kaçamaklar ve tatlı yeme isteğinde artışla birlikte kilo alması da kaçınılmaz olmuştur.


Çünkü kilo vermenin en kolay yolu kişinin yakacağı kalori miktarını artırmak olmalıdır. Egzersizle birlikte yakılan kalori miktarı artar iken vücudun kalori alma ihtiyacı da beraberinde artar. Kişiler beslenme düzeninde değişiklik yapmazlar ise yani kalori eksiltme yoluna gidilmezse kilo alımı kaçınılmaz olur çünkü vücut daha fazlasını isteyecektir ve yağ depolarında artış da kaçınılmaz olarak istenmeyen sonuçlara sebep olacaktır.

Her egzersiz ile de kilo verme sağlanmayabilir

Her insanın vücut yapısı diğerinden farklıdır. Beslenme alışkanlıklarımız farklıyken aynı sporla aynı kiloları yakmayı beklemek büyük hata olur. Ezgersiz yaparken kişinin dikkat edeceği en önemli şey kendi vücudunu tanımak ve kişiye özel program çizilip ona uyulmasıdır. Bazen kardio bazen ağırlık çalışarak kısa zamanda kesin sonuçlar elde edilebilir.
Değişiklik yoksa programınızı değiştirin Ara sıra beynimizi şaşırtarak daha genç ve fit bir görünüme sahip olabiliriz. Gün içerisinde tempolu olarak yarım saat yürümek bazı bünyelere yeterli gelirken bazı bünyelerde daha fazlasına ihtiyaç duyulabilir.

Birde spora başlar başlamaz kilo verme beklentisi de bizi gereksiz bir üzüntüye sokabilir. Vücut yeni düzene alıştıktan sonra kilo verme ve incelme belirtileri gösterecektir.

Sizler daha genç ve fit gözükmek için neler yapıyorsunuz ?


0 Yorumlar

View My Stats