Kayıp Valizler Tatilinizi Bozmasın!
Samsonite, Track&Go™'yu sunuyor!

Eksik veya kaybolmuş olan valizler, her yolcunun kabusudur. Bu nedenle Samsonite, valizinin sadece sahibi tarafından kolaylıkla takip edilmesini sağlayan Track&Go'yu geliştirdi.

Valiz içerisinde yer alan Bluetooth beacon, Google tarafından geliştirilmiş açık bir gizlilik/güvenlik protokolü olan Eddystone Geçici Tanımlayıcılar (EID'ler) ile kullanacak.
Samsonite CEO'su Ramesh Tainwala, "Beaconlarımızın Eddystone EID'lerini desteklediğinden emin olmak üzere bu projede Google ile birlikte çalışmaktan heyecan duyuyoruz. Samsonite yenilikçi ve güvenilir valizleri ve çantaları ile tanınıyor, ve bizlerde güvenilir bir teknoloji ortağı ile çalışmak istedik. Google, pazarda kısa bir süre içerisinde gerçek bir çözüm sağlayabileceğimiz konusunda kendimize güvenmemizi sağlayan sağlam, güvenli ve birden çok platformlu bir arada sunan bir yaklaşım vaat ediyor." dedi.

Yolcuların en kötü kabusu ele alınıyor: 24,1 Milyon Valiz Yanlış Yönlendirildi!

Samsonite, 100 yılı aşkın bir süredir yenilikçi seyahat çözümleri oluşturuyor ve kayıp valiz sorununu çözme yolunda önemli bir adım atıyor. 2014 yılında dünya genelinde 24,1 milyon valiz yanlış yönlendirildi, yani geçici olarak veya tamamen kayboldular. Bu 24,1 milyon valizin %85'i, 48 saat içerisinde sahiplerine ulaştırıldı. Fakat yanlış yönlendirilen valizlerin %5,5'i hiçbir zaman sahiplerine geri ulaştırılamadı.

Akıllı Telefonlar ve Kablosuz Ağlar Kullanılarak Seyahat Stresi Azaltılıyor

Track&Go valiz içerisine yerleştirilecek olan Bluetooth beaconunu, mobil ajans In The Pocket ile birlikte geliştirilen ve ücretsiz olarak sunulan Travlr by Samsonite uygulaması aracılığıyla valizin sahibi tarafından öncelikle kaydedilmesi gerekiyor. Valizin kaybolması durumunda, valizin sahibi uygulama içerisinde valizini kolaylıkla kayıp olarak işaretleyebiliyor. Valiz sahibinin bu işaretleme ardından Travlr by Samsonite uygulaması, valiz sahibinin valizini bulmasına yardımcı olmak üzere kullanıcı tabanını kullanıyor.

Uygulamayı yüklemiş olan bir kişi kayıp valizin 50 metre yakınından geçtiğinde, EID tabanlı bir sinyal alınıyor. Bu sinyal, sahibine gönderilecek olan valizin konum ve saat bilgilerini içeren bir bildirim oluşturuyor. Hem takip, hem de bildirim süreci, kullanıcının ek bir maliyet vermesine gerek duymadan gerçekleşebiliyor. Bu konsept ile Samsonite, kayıp valizlerin yerinin bulunmasında ve geri alınmasında birbirine yardımcı olabilecek bu uygulama ile kullanıcıların seyahat stresini azaltıyor.

Elbette kullanıcı sayısı ne kadar büyük olursa, kayıp bir valizin geri alınması ihtimali o kadar artıyor. Bu nedenle, kullanıcı topluluğunu daha fazla genişletmek gerekiyor. Bu teknoloji sonrasında atılacak diğer önemli adım baş seyahat merkezlerinin yakınlarındaki sabit Bluetooth beacon ağını büyütmek üzere havaalanları ve bagaj taşıma şirketleri ile işbirliği yapmak olacak. Bir akıllı telefona sahip olan herkesin, kablosuz ağa bağlı olan cihazlarının sayısının hızlı bir şekilde artması sayesinde kayıp Samsonite valizlerinin ve seyahat veya iş çantalarının bulunmasında yardımcı olacağını düşünüyoruz. ABI Research'e göre, 2020 yılı itibariyle sayısı tahmini olarak 40,9 milyara artacak olan ağa bağlı bu cihazların "Nesnelerin İnterneti ekosistemi" olarak adlandırılan bir kategoriye girmesi bekleniyor.

2016 Yılının Sonunda Avrupa'da

Samsonite ilk Track&Go valizlerini 2016 yılının sonunda Avrupa pazarına sunmayı hedefliyor. Ardından diğer marketlere de girecek valizler, kayıp sorununa dünyada kalıcı bir çözüm getirebilmek adına üstün teknolojisine rağmen diğer valizler ile benzer ücretlendirilecek. Potansiyeli dikkate alırsak bu çözümün, 2017 yılında iş ve seyahat çantası gibi ürün gruplarına da uygulanarak daha da yaygınlaşması hedefleniyor.
Eddystone Geçici Tanımlayıcılar hakkında daha fazla bilgi için Google'ın güvenlik blogunu ziyaret ediniz: http://googleonlinesecurity.blogspot.com/.
Kısa bir süre sonra takip ve izleme özelliği ile güncellenecek olan Travlr by Samsonite uygulamasını indirmek için Play Store veya App Store uygulamasını ziyaret ediniz.

KAYNAKLAR:
Samsonite hakkında

1910 yılında kurulan Samsonite, modaya yön veren seyahat çözümleriyle dünyanın önde gelen valiz markaları arasında yerini almaktadır. Araştırma, geliştirme ve inovasyona bağlılığıyla kendini sürekli yenileyen marka, Curv® materyal kullanımını da içeren bir dizi sektörel yenilikle bilinirliğini artırmıştır. Samsonite seyahat, iş gezisi, günlük ve kişisel aksesuar ürünlerinden oluşan geniş ürün yelpazesiyle müşterilerine hizmet vermeye devam etmektedir. Türkiye’de de bilinir ve güvenilir bir marka olan Samsonite, hafif ve sağlam ürünleriyle seyahat severler için büyük kolaylık sağlamaktadır.

4 Yorumlar

  1. her yolculukta ben de hep valizim kaybolursa diye endişelenirim gerçekten :-(

    YanıtlaSil
  2. enteresan bir konu ayrıntılı bir daha okuyacağım ama :)

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar güzel bir konuyu yazmışsınız, ellerinize sağlık. Kayıp valizler için mükemmel bir çözüm olacak gibi görünüyor.

    YanıtlaSil

View My Stats