Merhaba Herkese
Bugün sizlere yeşil çay faydalarından bahsedeceğim.
Doğadan Yeşilçay Yumuşakiçim

Daha öncesinde birçok yerde ikram edildiğinde tadını beğenmediğim için içemediğim yeşil çayı Doğadan #LerzanKaradanli23Nisan etkinliğimizde yolladığında ona da ön yargı ile baktım ancak üzerinde hafif içimli yazdığını görünce bir şans vermeye karar verdim ve iyi ki denemişim çünkü gerçekten benim gibi bu tarz bitki çaylarını içme özürlüyseniz Doğadan firmasının bu hafif içimli yeşil çayı tam size göre.


 Yeşil çayın antioksidan olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Son yıllarda yapılan araştırmalarda da kanser hücrelerini engelleme ve kanser hücrelerinin yayılmasını yavaşlatmada ki etkisi ortaya çıkmıştır. Ayrıca kolestrolü düşürdüğü,şeker hastalığından koruduğu,metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi hızlandırdığı da bilinen bir gerçektir. Yeşil çay Asya kökenli ''camellia sinensis ''isimli küçük bir ağaçtan elde ediliyor. Japonlar çok kullanıyor olsa da ilk defa Çinliler tarafından keşfedilmiş ve tüketilmeye başlanmış. Hatta Çinliler ilaç olarak da uzun yıllardır kullanmış ve kullanmaya devam ediyorlar.

Yeşil çayımızı 5 dakika demliyoruz asla kaynatmıyoruz ( ben benmari usulü bekletiyorum) ve mutlaka en geç 20 dakika sonra tüketmiş olmalıyız. Kaynattığımızda ya da çok bekleyip içtiğimizde faydasından çok zararı olabilir.

Hepinize bol şifalar diliyorum afiyet olsun



6 Yorumlar

  1. Doğadan'ın çayları çok güzel gerçekten... Ambalajını da çok beğeniyorum... İnsanın içini açıyor.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. benim etkinliktede dogadan sponsor olmustu cok hos hafif bir içecek afiyet olsun sevgiler cnm

    YanıtlaSil
  3. Doğadanın yeşil çayını bende tavsiye ederim :) Bazı poşet yeşil çaylar karın ağrısı yapabiliyor.Fakat doğadan yeşil çayda hiç bu tarz bir sorun yaşamadım :)

    YanıtlaSil
  4. Doğanın tüm çaylarını Ben de çok seviyorum.

    YanıtlaSil
  5. Kış olunca aklıma bitki çayları düşüyor pek aram olmasa da (:

    YanıtlaSil
  6. hiç sevemedim tadını çok faydalı deniyor ama hiç bana göre değil..

    YanıtlaSil

View My Stats