Hayat her zaman istediğimiz gibi gitmiyor; istediğimiz şeyleri vermiyor bize. Hepimizin zaman zaman çeşitli badireler atlattığı zamanlarda kimimiz dibe vuruyor, kimimiz kendimizi yataklara yorganların altına saklıyor kimimiz de var gücümüzle varoluş amacımıza uygun olarak hayata tutunmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu tamamen içerisinde bulunduğumuz sıkıntının miktarı ya da şartlarıyla ve kişiliğimizle ilgili...

Şimdi sizlere önereceğim kitapsa böyle bir sıkıntılı anları yaşayan 10 kadın tarafından yazılmış güzel bir eser; 10 Amazon Yüksek Doz Yaşam

Meme kanserine yakalanmış ve büyük mücadelenin sonucunda  kimi bu hastalıktan kurtulmuş kimi de hala kemoterapi alan farklı şehirlerden bir araya gelen 10 kadının yaşam öyküleri bu kitabı ortaya getirmiş.

Hepsi farklı şehirlerde bu mücadeleyi verirken instagram aracılığıyla bir araya gelmişler ve sonra böyle bir fikirle ortaya harika bir kitap çıkmış. Hepimizin okuması gerektiğini düşünüyorum.Kitapta sadece sıkıntılar değil; aşk,dayanışma,özveri kısacası hayatta ne varsa o var. Kitap Eton yayıncılıktan çıkmış 263 sayfa. 


Eton Yayıncılık olarak bu içli seslenişe ilgisiz kalamazdık... O sesleniş, elinizde tuttuğunuz kitabın sayfalarında... Bu kitap, hastaları ve hastaların öyküsünü anlatmıyor. Neler mi var: Aşk, adanmışlık; aşkta temellenen dayanışma, sınırsız özveri... On savaşçı kadının öyküsünü okurken "Yaşamın anlamı bu olmalı! Böyle bir şey olmalı yaşam!.." diyeceksiniz. Gelecekle ilgili düşüncelerinizi bir daha gözden geçireceksiniz. Romanlar, öyküler, hedef kitle gözetilerek yazılır bazen. Böyle bir kaygısı olmayan bu kitaptaki öykülerin hedef kitlesi bizce, tüm insanlar: sağlıklılar (sokağa çıkmış insanlar, evlatlar, babalar, anneler, âşık gençler...), sağlık sorunlarıyla boğuşanlar... Sağlıkçılar (doktor, hemşire...), sağlıkla ilgili eğitimini sürdürenler... On savaşçı güzel kadın (Amazon); arkalarında yiğit kocalar, sevdikleri, sevenleri... Kadın erkek dayanışmasının en yüce örneği sergileniyor öykülerde. Zaman zaman gözyaşımzı tutamayacağınız duygu yüklü satırlardan çok şeyler öğreneceksiniz. Ama o on cesur, yürekli kadınla güçlü bir gönül bağı kuracaksınız. O kadınların gölgesindeki "güzel adamları", anneleri, babalan, kardeşleri ve arkadaşları kalbinizdeki en güzel köşeye bir ikon olarak yerleştireceksiniz. 
(Tanıtım Bülteninden)






Kitaptan herhangi bir kar beklemedikleri için kitap gelirlerini Kanserle Dans Derneği'ne bağışlayacağını söyleyen Ayşe Durul Aslan, Ayşenur Parlak, Bilgen Denktaş, Elif Bozkurt, Filiz Uzunoğlu, Leyla Bahtiyar, Pınar Akçe, Rabia Ö., Rukiye Işık Doğdu ve Funda Değirmenci ye Allah'tan acil şifalar diliyorum.

Kitabı D&R larda 11.40 TL ye alabilirsiniz. Unutmayın aldığınız her kitap kanserle dans derneğine bağış olarak gideceği için hadi sevdiklerinize bir iyilik yapın hem kitap okumanın hem de yardım etmenin mutluluğunu yaşayın.

15 Yorumlar

  1. Mutlaka okumak isterim. Öneriniz için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Bu kitaptan sizin sayenizde haberim oldu. Paylaşım için çok teşekkür ederim. Kesinlikle okumam lazım..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Günlük dertlerimizle boğuşurken sağlığımızın sahip olduğumuz en değerli şey olduğunu hep unutuyoruz değil mi? Okumak istediklerim arasına not ettim bile, teşekkürler...
    sevgiler
    tolunay

    YanıtlaSil
  4. Güzel öneri bende okumak isterim .

    YanıtlaSil
  5. hem kendime hem de arkadaşlarıma hediye olarak alacağım mutlaka

    YanıtlaSil
  6. Rabbim her nerede hangi hastalık olursa olsun şifalar versin inş. emekleri kutlanacak bir adım

    YanıtlaSil
  7. Hayatlar farklı farklı olsada, aslında takmamız gereken şeylere takarak vücudumuza zarar verdiğimizi düşünüyorum ben. Kitap gelirinin bağışlanması oldukça güzel bir davranış.
    paylaşım için teşekkürler
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Ne kadar yararlı bir kitap önerisi teşekkürler:))

    YanıtlaSil
  9. Hem katkı olsun diye hem de bilgilenmek için alıp okumak lazım. teşekkürler.

    sevgiler

    tolunay

    YanıtlaSil
  10. Alınması gereken bir kitap, ben duymamıştım bu kitabı. Bakayım....

    YanıtlaSil
  11. Şu ara kitap okuyamıyorum ama önerini not aldım.

    YanıtlaSil

View My Stats