Ramazanın yarısı geçti neredeyse, çok hızlı ve güzel geçti çok şükür. Tabi bizim için güzel ama Dünya üzerinde şiddet gören müslüman kardeşlerimiz var bu yüzden bir tarafımız hep buruk ne yazık ki :(

  Dünya üzerindeki bütün müslümanlara Allah yar ve yardımcınız olsun diyerek dua ediyorum;
Rabbim hepimizi bu mübarek günlerde sağlıklı ve emin kılsın zor durumdakileri de feraha çıkartsın inşallah.




Ramazanda değişik ve sevilen şeyler yapmayı seviyorum .Çünkü bu özel günleri özel bir misafiri ağarlayacak gibi ağarlayabilmek istiyorum ki seneye tekrar kavuşabileyim :)

3. gün menüme gelince
ezogelin çorba
fırında kabak mücver
cacık
tatlı olarak profiterol biraz zahmetli olsada ev halkı yapımına da yemesine de bayılıyor ve Ramazanda bu özel lezzeti hakediyorlar bence

öncelikle fırında mücver tarifimize gelince;
malzeme
2 yumurta
6 adet orta boy kabak
4 adet kuru soğan
yarım su bardağı zeytinyağı
yarım su bardağı süt
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz ve arzuya göre karabiber
1 diş sarımsak(arzuya göre beyaz peynir,maydanoz ya da yeşil soğanda ilave edebilirsiniz benim ev halkı sevmediği için onların sevdiği şekilde yapıyorum)

önce kabaklarımızı rendeliyoruz( ben robotta çekiyorum)
onları karıştırma kabımıza alıp diğer malzemeleri robotta çırptıktan sonra kabaklarımızıda ilave edip önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yüzü kızarana kadar pişiriyoruz. Hamurun kalın olmaması gerekiyor ki kabak çok pişmediği için hamursu bir tat olmasın . Sıcakken kesiyoruz. Soğuduktan sonrada yogurt ile servis yapıyoruz.
Afiyet olsun




profiterol tarifimize gelince

Malzemeler
Bir buçuk su bardağı su
100 gram margarin
1 su bardağı un
4 tane yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı toz şeker

Krema malzemeleri;
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 kaşık margarin

1 paket çikolata sosu 
1.5 subardağı süt

öncelikle hamurumuzu yapacağız;
Bir tencereye suyu koyup kaynatıyoruz. Kaynayan suyun içine margarini de ilave ediyoruz.Ardından tuz, şeker, un katıp, karıştırarak pişirmeye başlıyoruz.Yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişireceğiz daha sonra ılıması için ocaktan alıyoruz. Biraz ılıdıktan sonra teker teker yumurtaları kırıyoruz her defasında mikser ile yumurtayı iyice yediriyoruz. 4 yumurtayıda iyice yedirdikten sonra bu hamuru bir süre (yaklaşık 20 dakika ki bu sürede de kremayı hazırlıyoruz)buzdolabında bekletiyoruz.


sıra kremamızı yapmakta; krema malzemelerimizi bir tencereye ekleyip sürekli karıştırarak (muhallebiden biraz koyu kıvamda olacak)pişiriyoruz. Onuda bir kenara alıyoruz kaymak tutmaması için 1 kaşık margarin ilave edip sık sık karıştırarak ılımasını sağlıyoruz.

son olarak çikolata sosunu da pişirip onuda bir kenara alıp hamuru buzdolabından çıkartıyoruz.
yağlı kağıt üzerine 1er çay kaşığı büyüklüğünde aralıklı olarak diziyoruz önceden ısıtılmış 200 derecede fırında üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Buradaki püf kızarmadan sadece kabarınca fırından alısanız profiterol toplarımız çöker :)

son safhaya geldik 

 profiterol toplarımızı alt kısımlarından delerek krema pompası yardıyla içlerini krema ile dolduruyoruz.. Sosunu servis yaparken döküyorum ki toplarımız çok fazla yumuşamasın
afiyet olsun

Minik şefimde bana yaparken yardımcı oldu :)onun elinden herşey daha da güzel




8 Yorumlar

View My Stats