Merhaba herkese
Geçtiğimiz aylarda Mcdonads ın davetlisi olarak Nevşehirdeydim. Daha öncesinde Pınar Et tarafından üretilen ürünleri görebilmem için İzmir'e  davet etmişlerdi ama oğlumun sınav haftası olması sebebi ile gidememiş çok üzülmüştüm. Bu sefer uçarak gittim çünkü çok sevdiğim bir restoran zinciriydi ve sürekli karalama kampanyalarına maruz kalıyordu (gerçi ben vazgeçmiyordum ama verecek bir cevabım olsa iyi olurdu diye düşünüyorum )

Ergin Savcı bey (Mcdonalds Tedarik Zinciri Direktörü ) ve Dilek Dölek hanım (Mcdonalds Türkiye Genel Müdürü ) gezimizin başından sonuna kadar hepimizle tek tek ilgilendi sorularımıza cevap verdi. Ayrıca güler yüzü ve tatlı dilleriyle Elif hanım,Ayça hanım,Sibel hanım,Begüm hanım her şeyimizle birebir ilgilendiler.

O gün bizlerle olan Blogger arkadaşlarım Onurollstyle, Deniz Saatçioğlu,Kubilay Sakarya,Kukla Süreyya,Göze Şener, Hilal Meriç , Yasemin hanım, Aytek Erdem,Aybüke Şahin hanımlardı.

Mcdonaldsinsirri videosu izlemek isterseniz  tıklayın :)


Harika ve dolu dolu iki gün geçirdim yeni arkadaşlar tanıdım ama asıl önemlisi herkesin kafasında oluşmuş birçok sorunun cevabını aldım.
Öncelikle patates tohumları pek çoğumuzun sandığının aksine  İsrailden gelmiyor ; Türkiye'de üretilip Türkiye'de yetiştiriliyor. Her şey tek tek denetimden geçiyor. Çok büyük bir araştırma çok büyük bir yatırım ve emek var. Labaratuarlarda üretilen bir kavanoz patates fidesinden 5000 ton patates üretildiğini duyunca hepimiz şaşkınlığımızı saklayamadık.

Doğa Tohumculuğun kurucusu ve sahibi Yakup Karahan bey hem bizi misafir edip hem de laboratuvar sürecinden başlayarak  tarladaki hasatından fabrika çıkışına kadar patatesin tüm yolculuğunu bizlere gösterdi, anlattı.
2J9B7018
Bizim bildiğimizin aksine yüzlerce çeşit patates varmış ve ben ilk kez gördüğüm bazı patatesleri ekildiği yerde inceleme fırsatı bulduğum için çok sevindim. Orada çok büyük bir istihdam var ve  bu yüzden bile çok büyük saygı duydum. Her şey çok düzenli ve kontrollü. En önemlisi steril bir ortamda herkes son derece büyük bir azimle çalışıyor.
Bir diğer merakım bu patateslerin dışarısında bir kaplama olup olmadığıydı çünkü evdeki patatesler bu kadar lezzetli olmuyordu. Kesinlikle patatesin cinsinden diye açıkladı Doğa Tohumculuğun genel müdürü ve orada canlı canlı patates bantından bir poşet patates hemen kızartılıp biz blogger arkadaşlara sunuldu ve hepimiz afiyetle yedik.  Bir diğer merakım kızartma yağlarıydı bunu da Mc Donalds Genel müdürü Dilek hanım açıkladı ; yağlarımız sürekli kontrol altında olmak zorunda evlerinizde bile bu kadar sağlıklı kızartma yapamazsınız dedi. Eğer ki mağazalarda bir sıkıntı yaşarsanız hemen mağaza müdüründen izin alarak mutfak kısmını gezebiliyormuşuz. Bu da içimi rahatlatan son unsur oldu.
2J9B78872J9B7832
Bunların dışında Kapadokya, Avanos ve Göreme'yi gezdik ve hem tarihini hem de güzelliklerini görmüş olduk. Bu geziye çıkmadan kafamda ufak tefek sorular vardı ama hepsinin cevabını almış olarak fazlasıyla içim rahat bir şekilde dönmüş oldum.
2J9B6224 Ömürlü Seramikte her türlü ürünün yapılma aşamalarını ve desenleri anlamlarını dinledik birebir gördük inceledik.

2J9B6123  
 Ellerimizi yıkayarak işe başlıyoruz 
2J9B7994
2J9B7959
Mutlu bir şekilde döndüğüm Mcdonalds gezisinden sonra şimdi Niğde de bir Mcdonalds ne zaman açılacak bunu merak ediyorum :)) talebimi Dilek hanıma bildirmiştim zaten

12 Yorumlar

  1. millet bayılıyor yargısız infaz yapsın böyle suçlamalar sürekli çıkıyor yabancı sermayeli şirketler hakkında iyice araştırmak lazım tabi..

    YanıtlaSil
  2. Bence firmaların bu tanıtımları daha çok yapmaları çok önemli, kafalardaki soru işaretleri açıklık kazanır böylece!Güzel bir etkinlik olmuş...

    YanıtlaSil
  3. Bu konuda bilgilenmek çok iyi oldu. Teşekkürler.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir tanıtım çalışması bu (:

    YanıtlaSil
  5. BÖyle olduğunu hiç bilmiyordum.

    YanıtlaSil
  6. Bence bu çalışmayı genişletmeliler ...

    YanıtlaSil
  7. güzel bir etkinlik olmuş :) sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Güzel bir gezi olmuş, yeni bilgiler edinmek harika.

    YanıtlaSil
  9. Mcdonaldın bir menüsünü çooook severek tüketiyorum. Ama kızımı alıştırmamak adına gitmiyorum...

    YanıtlaSil
  10. en sevdiğim fast foodcu mc donaldsdır, hele çocuk menülerindeki oyuncaklar, eskiden sırf o oyuncaklar için çocuk menüsü yerdim:)
    Herşeyin çoğu zarar, alışkanlık ve obezite sorunu yaşamamak için bence sık olmadan yenilebilir.
    sevgiler

    YanıtlaSil

View My Stats