Merhaba herkese

Bugün sizlere çok  sevdiğim, severek takip ettiğim bir Uzmandan bir yazardan bahsedeceğim.
Uzman Psk. Ramazan Şimşek beyden bahsedeceğim sizlere. Kendisinin sıkı bir takipçisi iken tanışıp dost olma imkanım oldu ve severek takip etmeye devam ediyorum. Eski Köye Yeni Adetler kitabı ise çocuk gelişimi için hazırlanmış güzel bir kaynak.

Kendisi aslen Niğdeli. Mersinde yaşıyor ve Mersin de çalışıyor.
Ondokuz Mayıs Ünv. Psikoloji bölümünden mezun olarak "Psikolog" ünvanı alan Ramazan ŞİMŞEK; Mersin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Master eğitimine tamamlayarak “Uzman” unvanı almıştır.
Eski Köye Yeni Adetler


Uzun yıllar “DİKKAT, KONSANTRASYON, ODAKLANMA ve BELLEK” konusunda çalışmalar yapan Şimşek, Avrupa’da araştırmalarını tamamladıktan sonra Türkiye’de ilk defa “Nörolojik Temelli DİKKAT, MOTİVASYON ve HAFIZA Eğitimini” geliştirerek bu alanda bireysel danışmanlık/koçluk desteği vermeye devam etmektedir.

DİKKAT ÖLÇÜMÜ ve TANILAMA konusunda Stanford Üniversitesi tarafından tek tavsiye edilen WISC-R testinin sertifikalı uygulayıcısıdır.

“Okullarda Şiddeti Önlemeye Yönelik, Anne-Baba ve Öğrenci Eğitimi” Projesinde ailelere yönelik “Çözüm Odaklı Aile İçi İletişim Teknikleri” ve öğrencilere yönelik “Üstün Akademik Başarı Teknikleri” seminerlerinde Eğitmen olarak görev alan ŞİMŞEK yaklaşık 50 bin Anne-Baba ve Öğrenci eğitimine katkı sağlamıştır.
Bununla birlikte geliştirmiş olduğu “SINAV ve EĞİTİM KOÇLUĞU” sistemi sayesinde içinde Türkiye ÖSS 1.liğininde bulunduğu binlerce öğrencinin akademik gelişimine katkıda bulunmaktadır.
Kendisinin yayınlanmış 3 kitabı var ama ben en çok sevdiğim kitabı olan ‘Eski Köye Yeni Adetler ‘ isimli kitabı anlatacağım sizlere.
Kitap giriş kısmında minik bir test ile başlıyor sonrasında ise yaşanılmış kısa hikayeler ve ardından da yapılan hatalar sade ve anlaşılır hatta eğlenceli bir dille anlatılmış. Ben kitap okurken içerisinde aşırı olarak kullanılmış imgeler ya da tasvirler varsa sıkılıyorum hayatımdaki her şeyde olduğu gibi anlatılmak istenen şeye hemen varılsın istiyorum. İşte bu yüzden kitabı elinize aldığınızda sonuna kadar mola vermeden okuyacağınızı düşünüyorum en azından benim öyle oldu J
Evet hemen hiçbirimiz akıl almayı sevmeyiz ancak kitapta nedenlerle nasıllarla neleri yapmamamız gerektiği anlatılıyor ki bu hem kendimiz hem de sağlıkla yetiştirmeye gayret gösterdiğimiz çocuklar için çok önemli.
Çocuklarla etkili iletişimden, bağımlı çocukluğa, hiperaktivite durumunda neler yapmamız gerektiğinden tutunda dikkat eksikliğinde neler yapmamız gerektiğine kadar kitapta yok yok. Benim için başucu kitabı olan bu kitabı siz hayatınızın neresine koyarsınız bilemem ama almanızı ve okumanızı ısrarla tavsiye ediyorum

Bu arada not olarak ilave edeyim ki baştaki mini testin çözümü son sayfada var ama bence siz kopya çekmeyin J

13 Yorumlar

  1. AA ÇOK güzel bir kitapmış bana faydalı olabilir okuyacagım tavsiye için tskler :)

    YanıtlaSil
  2. kitap arayısındaydım listeye ekleyeyim hemen teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
  3. Başarılarının devamını dilerim Ramazan Bey'in.. Çok önemli konularda çalışmalar yapmış..

    YanıtlaSil
  4. Ulkemizde boyle basarili isimlerolmasi gurur verici

    YanıtlaSil
  5. ben de psikoloğum ve yakında kitap yazıcam ben de =)

    YanıtlaSil
  6. @Şirin Kanatlarevet zaman zaman hepimiz o acabaları yaşıyoruz sanırım

    YanıtlaSil
  7. @Renkli Pasta Sepetievet tüm kitaplarını okudum ve çok faydalandım

    YanıtlaSil
  8. @Elit Stilevet onların sayılarının artması en büyük dileğim

    YanıtlaSil

View My Stats