Mersin'de, AKUT ekip lideri 42 yaşındaki Hakan Topal, lösemi hastaları ve ailelerinin sorunlarına dikkat çekmek için 'Adım Adım Lösemiyle Mücadele' sloganı ile Ankara'ya yürüyor.




Yaklaşık 3 yıl önce oğlu 7 yaşındaki Mehmet Batuhan Topal'ı lösemi sonucu kaybeden sanayi dalgıcı Hakan Topal, bu hastalıkla mücadele eden çocukların ve ailelerinin sorunlarına dikkati çekmek için 'Adım Adım Lösemiyle Mücadele' projesini başlattı. Hazırlıklarını yapan Topal, merkez Toroslar İlçesi'nde Yumuktepe Antik Kenti yakınlarında bulunan AKUT binası önünden hareket etti. Hakan Topal'ı 12 gün sürecek Ankara yolculuğuna Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, ilçe belediye başkanları,AKUT gönüllüleri ile eşi Tuğba Topal, kızları Buse ve Doğa Topal uğurladı. Hakan Topal, tek amacının hastalığı yaşayan çocuklar ve ailelerinin karşılaştığı sorunlara dikkat çekmek olduğunu belirterek, şöyle dedi:



"Lösemi hastalığı ile pençeleşen çocuklarımızın ve ailelerinin sorunlarını dile getirmek, onların yaralarına parmak basmak, mümkünse bir hayat kurtarmak Mersin'den Ankara'ya 12 günlük bir yolculuğa çıkıyorum. Yolculuğun uzun olması, yaya gitmemdeki en büyük etkin, çocuklarımızın çektiği en büyük sıkıntıları ve acıyı onlarla birlikte yaşadığımızı anlatmak ve sorunlarını olduğu kadar uzun bir süreçte dile getirmektir. Çünkü ben lösemi hastalığından yaklaşık 3 yıl önce oğlumu bu hastalıktan kaybettim. Olayları birebir yaşadığım için bu acıları tüm halkımızla paylaşıp sorunları gidermeye çalışmak istiyorum."



Eşi Hakan Topal'ı yolcu eden Tuğba Topal ise, bu gün hastalıkla pençeleşen çocukların ve ailelerinin durumunu çok iyi bildiklerini anlattı. Topal, "Uzun bir yol. Çocuklarımız için eşimin her şeyin en iyisini yapacağını biliyorum. Zamanında yaptık. Geçirdiğimiz çok zor günleri hiç unutmadık. Şu anda o günleri yaşayan o kadar çok kişi var ki, onlar için yürüyecek. O çocuklar, orada eşimi bekliyor" diye konuştu.



Konuşmaların ardından yola çıkan Hakan Topal'a arkadaşları kent çıkışına kadar eşlik etti.


Sizde Hakan Topal a manevi destek vermek isterseniz bugün saat 6 sıralarında Çiftehan da olacaktır.Oradan da Ankara'ya geçecek olan Hakan beye Allah kolaylıklar versin diyorum

1 Yorumlar

  1. Allah yar ve yardımcısı olsun..

    Niğde Belediyespor www.fb.com/NigdeBelediyespor taraftar grubu

    YanıtlaSil

View My Stats