Merhaba herkese

Bugün sizlere kendi hayatımdan bir kesit sunacağım. Bir blog yazarı için fazla samimi olacak bir yazı baştan uyarayım.

Herkesin bir hayali, hayranı olduğu biri vardır değil mi? Çoğunluğun evet dediğini duyar gibiyim :)  Benim de yıllardır hayranı olduğum tek sanatçı Levent Yüksel. Bugünkü yazımın konusu da benim için çok farklı bir yere sahip olan çok değerli sanatçı Levent Yüksel.

 Üniversitede okurken çıkmıştı Levent Yüksel. Hepimizin hafızasında kalan ve hepimizin hayatına dokunan şarkılarıyla ilk albümü olan Med Cezir ile. İşte o zaman başladı benim hayranlığım. Kral Tv de dinlemiştim ve çok beğenince kasetini almıştım kendime. Albümdeki tüm parçalar mükemmeldi. Hem mutlu anımda hem hüzünlü zamanımda bıkmadan defalarca dinleyebildiğim tek albüm oldu. Sonrasında hayranlığım büyüdü ve yayıldı. Ailem, arkadaşlarım Tv de yahut radyoda çıkınca telefonla arayıp -seninki çıktı kaçırma diyorlardı. O zamanlar video klipleri her yerden dinleme, izleme şansımız yoktu tabi. Nadir görünce de hemen haber veriyorlardı.

Ardından ikinci albümü çıktı. O albümde de Zalim ve Çekirdek Hatun başta olmak üzere gene tüm şarkılara bayılmış, ezberlemiştim. Kamyon şoförü rolündeki Levent Yüksel biraz komik ama daha çok sempatik gelmişti. Sonra herkesin hafızasında kalan Bi daha şarkısıyla single albümü çıktı. Bi daha şarkısını çok sevsem de ben daha slow şarkılara yakıştırıyordum sesini. Ardından Adı Menekşe albümü çıktı. Orada da İmkansız Aşk ve Aşk Bireysel Bir Yolculuktur en sevdiğim şarkıları oldu. Bu albümden iki sene sonra da Levent Yüksel Aşkla albümünü çıkarttı. Bu albümde ilk albümün tadını vermese de Mutsuzsun ve Son Kadınım şarkılarıyla gönlümde taht kurmuştu. Tabi ki tüm şarkılarını çok severek dinliyordum ama ismini yazdığım şarkılar gerçekten de çok daha etkiliyordu beni. 2004 yılında Uslanmadım albümü çıkınca işte bu Levent Yüksel efsanesi geri döndü dedim. Çünkü albümdeki tüm şarkılar efsaneydi. Tıpkı ilk albümdeki gibi insanın kalbine kalbine işliyordu sanki. Sanırım Med Cezir albümünden sonra en sevilen albümü bu oldu. Çünkü şarkıların hepsi dillerde marş olmuştu. Bu albümden iki sene sonra da 2006 da Kadın Şarkıları albümünü çıkartan Levent Yüksel bildiğim ancak çok sevmediğim şarkıları bana tekrar sevdirdi. Özellikle Ya Sonra şarkısı tekrar sevildi Levent Yüksel sayesinde. Levent Yüksel ardından Sıfır km grubu ile bir albüm çıkarttı ancak orada önceki söylediği şarkılardan Med Cezir, Zalim ve Yas'ın yeni remix versiyonları vardı. 2012 yılında ise Top yekün albümü çıktı. Bu albümü ve şarkılarını çok bilen yok ama tabi ki ben tüm şarkılarını biliyor ve çok seviyorum. Topyekün albümünde de Top yekün, Beş Duyu ve Tehdit en sevdiklerim oldu. Çok emek verilmiş güzel bir albümdü. Neden çok tutulmadığını anlayamadım. Hatta bu albümde öyle şarkılar vardı ki benim diyen şarkıcıların seslendiremeyeceği kadar zor söylenecek tarzdaydı.

Bildiğim son albümü Hayatıma Dokunan Şarkılar isimli arabesk şarkılardan oluşan albümü oldu. Tüm şarkıları her zamanki gibi kalbe dokunacak şekilde seslendiren Levent Yüksel'in seçtiği şarkılar da sesi kadar efsaneydi. Müslüm Gürses, Orhan Gencebay gibi sanatçıları dinlemeyenler bile bu albümü çok sevdi.

Yıllar geçti ve benim en büyük hayalim konserine katılabilmekti; ancak olmadı, hiç denk gelmedi. Biri bana 3 dilek hakkın ne diye sorsa; Levent Yüksel konserine gitmek, Levent Yüksel'le şarkı söylemek ve Levent Yüksel ile fotoğraf çektirmek derdim. Hani 43 yaşındaki bir insan için bazılarına gereksiz gelecektir; hatta sen ergen misin diyenlerde olacaktır. Ama bu hayranlık isteyerek olan bir şey değil, hani ben Levent'e hayran olayım diye hayran olmuyor insan. Tamamen istem dışı gelişen bir olay. Aşk gibi diyeceğim de aşkta karşılık beklersin hayranlıkta ise sadece hayal kurarsın😂

Geçtiğim ay çok sevdiğim arkadaşım Enhar'dan gelen bir telefon ile hayalim gerçek oldu. Bana sürpriz yapmış ve Levent Yüksel'in sahne aldığı yerde hem de lobiden bilet almıştı. Uça uça gittim dersem yalan olmaz :)) hatta o kadar sevindim ki hep bir korku oluştu içimde bir aksilik olacakmış gibi. Sonrasında sanırım benim şansıma en önden izleme imkanı bulduğum muhteşem bir konserdeydim. Gerçekten de rüya gibiydi. Yıllarca hayranlık duyduğun ses kanlı canlı sana bakarak şarkı söylüyor. Hani hayranı olduğunuz biri yoksa beni anlamanız çok zor olsa da bu duygu başka nasıl anlatılır bilmiyorum. Sesi, şarkıları çok özel bir insan Levent Yüksel; yaşantısı, yaşam tarzı v.s. beni ilgilendirmiyor zaten. Ama Sertap ile evliyken yaptıkları röportajlarda ikisinin de birbirine ne kadar destek olduklarını okumuştum. Hani sanatçı örnek olmalı mı? olayı var ya bana göre olmasına gerek yok. Çünkü Leventten örnek verecek olursam -o bu kadar güzel bir sese sahip olmasa, şarkıların duygusunu dinleyenlerine geçirmese onu tanır mıydık? hayır. O halde bizi ilgilendiren kısmı sesi, şarkıları bir de sahnedeki ve kliplerindeki sempatik halleri.Gerisi ona kalmış. Sonuçta muhteşem bir sesi olsa da o da insan hata yapma hakkı hepimiz kadar (bu arada hayatında hata var gibi bir şey algılanmasın ki varsa da bilmiyorum sadece hayatının, yaşam tarzının bende dahil hiçbirimizi ilgilendirmediğini söylüyorum ) olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Konser bitiminde sohbet edip fotoğraf çektirme imkanı da bulunca😰....Enhar'a ve Gökçe'ye böyle unutulmaz bir gün yaşattıkları için buradan da teşekkür ediyorum. Tabi ki en büyük teşekkür Levent Yüksel'e

Eşin kıskanmıyor mu diyenler mutlaka çıkacaktır; eşim benim hayat arkadaşım, dile kolay 21 yılı beraber geçirdik. Benim hayranlığımı en başından beri bilen biri. Levent Yüksel'in sesini çok beğenmediği halde bana 2. ve 4. albümlerini alan kişi eşimdir. Bunları beni mutlu etmek için yapıyor elbette. Çünkü birbirimizin zevklerine, hobilerine saygı duyuyoruz. Levent Yüksel bayan da olabilirdi. Ben onun sesine, şarkılarına, sempatik tavırlarına hayran oldum cinsiyeti ise benim için bir şey ifade etmiyor. Eşimin de farklı zevkleri var; mesela o da bisiklet sürmeyi çok seviyor ve onun da çok beğendiği bisiklet süren bayanlar var. Bu kıskanılacak bir şey değil. Yukarıda da dediğim gibi hayran olmak insanın elinde olarak yaşadığı bir duygu değil, beğenirsin, takdir edersin ve hayran olursun.


Son olarak sizlere hayat mottomu da buraya yazıyorum; Sonuna kadar gidecek cesaretin varsa bütün hayallerin gerçek olur 💛💛💛

46 Yorumlar

  1. Ne güzel .Levent Yüksel'i severek dinlerdik.

    YanıtlaSil
  2. ne güzel levent Yüksel de çok iyi sanatçılardan

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar şanslısın. Unutulmaz anların hayatını süslemeye devam etmesi dileğiyle Lerzan'cığım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ediyorum. Hepimizin hayalleri gerçek olsun inşallah

      Sil
  4. bir hayalini gerçekleştirebilmiş olman ne güzel....

    YanıtlaSil
  5. Levent Yüksel'in Kadın Şarkıları albümünü alıp bol bol dinlemiştim. Hayalinizi gerçekleştirmeniz ne güzel! :) Hayat mottonuz da ilham verici, teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ediyorum. Ziyaretiniz için ben teşekkür ediyorum

      Sil
  6. Levent Yüksel'i ne kadar begendigini bildigimden onunla görüşmen beni de çok sevindirdi canım

    YanıtlaSil
  7. Ben de çok severim Levent Yüksel'i. Eşin konusunda söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. Eş demek hayat arkadaşı demek, herkes birbirinin zevklerine saygı duyarsa sorun yaşanmaz ki.

    YanıtlaSil
  8. Med Cezir albümü unutulur mu hiç. Gençliğime döndüm şimdi sayenizde.:) Levent Yüksel Kıymetli sanatçılarımızdan. Böyle bir hayalin gerçekleşmiş olmasına çok sevindim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ediyorum. Hepimizin hayalleri gerçek olsun

      Sil
  9. Ne güzel, hep bahsederdin, demek ki şimdiye nasipmiş. Benim de Refet el Roman hayalim var, bekliyoruz bakalım ne zaman:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet değil mi :)) Etrafımdaki herkes biliyordu bana nasip oldu. İnşallah senin de hayalin gerçek olur

      Sil
  10. Hayat cesurlara torpil geçer diye bende bir motto yazayım. Levent Yüksele olan hayranlığını seni tanıyan herkes bilir bende büyük bir Tarkan hayranıyım henüz tanışma fırsatı bulamadım ama senin hislerini gayet iyi anlıyorum. Bütün hayallerimiz gerçek olsun hep mutlu olalım.

    YanıtlaSil
  11. Hiçbir sanatçıya karşı bir hayranlığım yok . O yüzen duygularınızı tam anlamayabilirim. Fakat muhteşem zaman geçirdiğiniz yüzünüze yansımış. Sizin adınıza çok sevindim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ediyorum gerçekten de çok güzel bir hatıra oldu

      Sil
  12. Ne kadar güzel, hayaliniz gerçek olmuş. Ben de küçükken Türk sanatçılarımıza hayranlık duyardım, şimdilerde yurtdışına açıldım ahaha :))

    YanıtlaSil
  13. Bu hayranlık mevzuu gerçekten tuhaf bir şey. Sizi çok iyi anlıyorum. Ben de Füruzan'a kitap imzalattığım zaman duyduğum heyecanı ve mutluluğu yazıya dökmüştüm. Çünkü, içim içime sığmıyordu ve duygularımı anlatmak istiyordum. Levent Yüksel hayranlığınız da çok normal. Çok güzel şarkıları olan bir sanatçıdır ve seveni çoktur. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne mutlu size de. Hayranı olduğun kişiyle karşılaşmak çok güzel bir his

      Sil
  14. Ne güzel sonunda istediğine kavuşmuşsun. Ben şuna çok inanıyorum sen iste, illa karşına bir fırsat çıkarıyor rabbim. Umarım gönlünden geçenler hep böyle kabul olur ve yüzün hep güler arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Yasemincim. İnşallah hepimizin hayalleri gerçek olsun, yüzlerimiz gülsün

      Sil
  15. Güzel bir yazıydı doğrusu. Soluk almadan okudum. Levent beyi ben de seviyorum. Sesi güzel nedense içinde hep hüzün barındırıyor. Belki de ondan. Benim ünlülerle çok karşılaşmışlığım vardır ama Levent beyle nasip olmadı. Yüreğine sağlık vesselam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende o yüzden genelde slow şarkılarını seviyorum

      Sil
  16. Lerzancim senin adına çok sevindim canım hayranlığını biliyorum. Levent Yüksel şarkılarını ben de çok severim benim için de özel olan birkaç şarkısı var. Dediğin gibi gençliğimizin şarkıcılarından ve iyi bir sanatçı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten de çok güzel anlar yaşadık. Sevilmeyecek gibi değil ki şarkıları :)

      Sil
  17. Kendi hayran olduğum kişiyi görmüş kadar mutlu oldum :)) Hayranlığın ne demek olduğunu bildiğim için hislerini çok iyi anlıyorum Lerzan abla, o bu ne demiş gerçekten önemli değil önemli olan senin nasıl mutlu olduğun :* Çok da sevdiğim bir sanatçıdır, ben de hayatlarıyla değil de sesiyle ilgilenenler tarafındayım :)

    YanıtlaSil
  18. Lerzan’cım senin adına inan ki çok mutlu oldum . Benimde hayran olduğum Tarkan ile yıllar yıllar önce tanıştığım o ana yeniden yolculuk yapmama vesile oldun. Şu an gibi yaşadım sayende canım . Tüm dileklerin gerçek olsun hakediyorsun

    YanıtlaSil
  19. senınle tanışalı 8 yıl oldu,8 senedir Levent Yüksel'e olan sevgini biliyorum. Hatta bir kaç kere imza alayım filan diye de uğraştım da mümkün olmadı. Gerçekten yürekten sevindim, sen bilirsin beni. Hep böyle mucizeler senle,evlatlarınla olsun. Dik duruşunun ödülü belki bu.

    YanıtlaSil
  20. Levent Yüksel'i ben de çok severim. Gayet kaliteli şarkılar söyleyen biridir kendisi. Hele son zamanlarda abidik gubidik şarkı ve şarkıcılar o denli türedi ki, hani bir yerde es kaza duysam, o nasıl niteliksiz şarkı sözleridir yarabbim diyorum yani:) Dolayısıyla bu değerli isimleri mumla arar olduk. Sizin için çok güzel bir anı olmuş. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. Lerzan hanım Levent Yüksel şarkılarıyla büyüdük medcezir, dedikodu kadınım, yeter ki onursuz olmasın aşk ne mutlu size resim çektirmişsiniz güzel bir anı olmuş

    YanıtlaSil
  22. Ahhh ne güzeldir Levent Yüksel şarkıları . Çok sevindim sizin adınıza :))

    YanıtlaSil
  23. ne güzel unutulmaz bir gün olmuş yaaaaa :)

    YanıtlaSil
  24. Ne güzel ergen filan demiyorum ben :) hayalinizin gerçekleşmesine çok sevindim belki sizin gibi başarılı bir bloggerla resim çektirdiği için oda mutlu olmuştur teşekkürler.

    YanıtlaSil
  25. Levent YÜKSEL'in "Bi Daha" şarkısını iyi bilirim. Sesi duygulu şarkılara daha yatkın bir sanatçı. Hayalinizi gerçekleştirmeniz sevindirdi. Mutluluklar...

    YanıtlaSil
  26. Hayaller gerçekleşmek içindir.Süpersiniz...

    YanıtlaSil
  27. Good article..

    I'll try to search on google..

    Inspiring to me.

    Thanks Lerzan Karadan..
    Love You so Much.

    YanıtlaSil
  28. Lerzancım senin Levent Yüksele olan hayranlığını bilmeyen yoktur sanırım. Hayalinin gerçekleşmesine çok sevindim canım. Ne güzel, ne unutulmaz bir anı olmuş. Hayalini gerçekleştiren bir arkadaşa sahip olman ayrıca çok ama çok güzel. Arkadaşın çok ince düşünceliymiş.

    YanıtlaSil
  29. Sizin için harika bir anı olmuş :)

    YanıtlaSil

View My Stats