Merhaba herkese
Bugün sizlere Splat diş fırçalarından bahsedeceğim. Ben bir süredir Splat Sensitive Medium diş fırçasını kullanıyorum.

Splat markası ile ilk olarak #LerzanKaradanli29Ekim etkinliğimizde tanıştım. O zaman diş macunlarıyla bizimle olmuşlardı. Bir süre kullandığım diş macunu olan Splat Maximum diş macunu nu kullanmış ve blogumda da detaylı anlatmıştım. Sonrasında memnun kalınca diğer splat diş macunu çeşitlerini de alıp kullanmıştım. Diş bakımıma çok önem vermeme rağmen genetik bir yatkınlık sanırım dişlerim, diş etlerim çok hassas ve çok fazla diş kaybım var. Ana dişlerimin yerini maalesef zirkon kapama dişler aldı. Kahveye de aşırı düşkün olduğum için ağız bakımıma ve dişlerimin lekelenmemesine çok dikkat ediyorum. Çünkü zirkon dişler normal dişlerden çok daha çabuk lekelenip sararabiliyor. Bir de diş etlerimde maalesef çok sık kanama ve aft olması sebebi ile her fırça ve macunu da kullanamıyorum. Aynı şekilde zirkon dişler normal dişlerden çok daha çabuk çizilip, zedelenebiliyor. İşte bunun için hassas ama temizleyen bir diş fırçası arayışında iken splata sanş vermek istedim.

Splat markasının 3 farklı diş fırçası var.

diş bakımı

1. Whitening Medium
2.Sensitive Medium
3.Complete Medium

diş fırçası


Splat Whitening Diş Fırçası kauçuk ile kaplı kılları olan ve o kılların uçları da yuvarlak olan çizmeden temizlik vaat eden diş fırçası.

Splat Sensitive Medium hassas diş ve diş etlerinin antibakteriyel bakımı için üretilmiş bir diş fırçası. Bu diş fırçasının her bir kılı dörde bölünmüş ve diş minesinde oluşabilecek micro çiziklerin oluşumunu engellemek için uçları yuvarlatılmış. Her bir kıla işlenen gümüş iyonları antibakteriyel etki sağlar. O kadar hassas ve yumuşak ki ağız boşluğunda yapılan cerrahi müdahaleler sonrası bile kullanılması doktorlarca tavsiye ediliyor.

Splat Complete Medium kılları uçlara doğru daralan bu diş fırçasında kıllar kusursuz temizlik sağlar. Kıllar diş ve diş etlerini diş ipi ile temizleniyor gibi en küçük noktalara kadar temizler. Sertlik derecesine göre kılların uç rengi farklıdır. Kılların uç rengi değişmeye başladığı zaman fırçanın da değişim zamanı gelmiş demektir.

Benim diş ve diş etlerim hassas olunca Tercihim Splat Sensitive Medium diş fırçası oldu. İlk kullandığımda çok yumuşak geldi.Bu zamana kadar farklı markalarda genelde orta sert fırçalar ile diş fırçalıyordum. Hatta diş hekimim diş etlerimde çekilme olduğunu ve dişlerimi biraz daha yumuşak hareketler ile daha hafif fırçalamamı söylemişti. Ama Sensitive Medium o kadar yumuşak geldi ki sanki temizleyemeyecekmiş gibi hissettim. Merakla fırçaladım; İlk kullanımdan itibaren sanki diş etlerime masaj yapılmış gibi ve gerçek bir temizlik ile karşılaştım. Sık sık kanayan diş etlerimin kanaması azaldı( bunda macunumun da etkisi vardır mutlaka).Fırçamdan çok memnun kalınca eşime ve büyük oğlum Kayra'ya Splat Whitening, dişlerini baştan savma fırçalayan küçük oğlum Erşat Mirza'ya da  Splat Complete Medium aldım. Erşat Mirza hızlı hızlı fırçalasa bile dişlerinin sararması azaldı çünkü fırça gerçekten güzel temizliyor. Eşim ve büyük oğlum da çok memnun kaldılar. Ailecek diş bakımına önem veriyoruz ve inşallah çocuklarım diş konusunda benim çektiğim sıkıntıları çekmez.

Splat Diş fırçası fiyatları 15TL-25TL arasında değişiyor. Gratislerde de satılan splat diş fırçalarını ben Niğde'de gratis olmadığı için bu zamana kadar internet sitelerinden alıyordum. Artık açıldığı için bundan sonrasında gratislerden de alabilirim.

0 Yorumlar

View My Stats