Kayra-Yaren Çini Sanatı

Merhaba herkese

El yapımı ürünler hemen hepimiz için çok kıymetlidir. Onun sabırla ilmek ilmek işlendiği bilmek bana ayrı bir hayranlık uyandırıyor. Ona harcanan emek ve zamanı düşününce insan hem gurur duyuyor hem de ona sahip olmanın ayrıcalığını hissediyor.

İşte sizlere bugün 2016 yılında Dış Ticaret Ltd. Şti. olarak kurulan Kayra Yaren firmasından bahsetmek istiyorum.

Ürün olarak çini kullanıyorlar. Çini tercih etmelerinin sebebi öncelikle bu işi gerçekten kaliteli yapan çok az kişi olduğu için piyasada en iyi olmak. Diğer sebepleri ise Tescilli Türk sanatı olması ve bu gururu devam ettirme isteğidir. Zaten sayfalarını incelediğiniz de çininin tarihinden tutunda motiflerin ne ifade ettiğine kadar aklınıza takılan her türlü soruya cevap bulabiliyorsunuz.Ürünler çok güzel ve kaliteli.



Çini küflenmez, yıpranmaz iyi bakıldığı sürece yüzlerce yıl kalabilir. Kıymeti asla düşmez tam tersi eskidikçe daha da kıymetlenir. Her çini ürün farklı fonksiyonlarda kullanılabilir. Renkleri solmaz tam tersi ışığı içerisine alıp bulunduğu ortamı da aydınlatır. Her ortama şıklık katar. Kuvars ile yapılanlar çok kıymetlidir. Çünkü kuvars mücevher imalatında da kullanılan değerli bir madendir. Gerçek çinilerde her motifin bir hikayesi vardır her çini başka bir dönemi ya da olayı sembolize edebilir.  Çiniler üzerlerinde ki sırlar itibari ile su tutmazlar ve dolayısıyla bakteri üretmezler. Yani şık bir sürahiyi evinize dekoratif obje olarak aldığınızda fonksiyonel olarak çok kıymetli bir de su kaynağınız oluyor tabi kıyıp kullanabilirseniz. Çünkü gerçekten üzerlerinde çok büyük bir işçilik var ve nereye koyarsanız oranın değerini artıracak kadar özel ve güzel.




Ben bazı beğendiğim ürünleri seçtim sizler için yayınladım. Siteye girdiğinizde ürünleri kolaylıkla seçip, tarihçelerini okuyup satın alabiliyorsunuz. Ürünler çok kısa bir sürede çok güzel olarak sarılmış ve paketlenmiş olarak zarar görmeden geliyor.  Siteyi incelemek ve ürün satın almak için www.oncini.com adresine tıklamanız yeterli.

0 Yorumlar

View My Stats